Hortensia: Betydning af blomster

Hortensia: Betydning af blomster

Hortensia Betydning

Hortensiaers oprindelse og kultur

Hortensia er hjemmehørende i Asien og Sydamerika. Det siges, at blomsten blev bragt tilbage til Europa på det første hollandske østindiske kompagniskib.

Ordet hortensia stammer fra de græske ord hydros, der betyder vand og angos, der betyder gryde. Planten fik dette navn, fordi dens form lignede en gammel vandflaske.

Symbolikken for denne blomst varierer meget fra kultur til kultur. I Japan er denne blomst forbundet med oprigtige følelser, forståelse og undskyldning. Denne betydning kommer fra en meget gammel tid. Det siges, at kejser i Japan engang forærede hortensiaer til familien til en pige, som han elskede så meget, men forsømte, fordi han havde for travlt. Hortensiaer siges at have været forbundet med inderlige følelser, påskønnelse for forståelse og undskyldninger, efter at den japanske kejser forærede dem til familien til en pige, han elskede. I det moderne Japan har hortensiaer også en symbolsk betydning af harmoni og sameksistens.

I buddhistisk tradition tørres bladene af hortensiaer og bruges til at brygge en ceremoniel te kaldet himmelsk te.

I modsætning hertil har hortensiaer negative følelser i Europa, hvor de bruges til at erklære arrogance og stolthed. Denne forening er baseret på plantens evne til at producere mange blomster, men få frø. Det siges, at de gav disse blomster til dem, der nægtede interesse for kærlighed som et tegn på deres kulde.

Betydningen og symbolet på hortensia efter farve

Hortensiaer er almindeligt kendt for deres lyserøde, blå, lilla og hvide farver. Alle farverne på hortensiaer er smukke, men den symbolske betydning af blomsterne gør det samme. Afhængig af hortensiaens farve kan blomstens symbolske betydning variere meget.

Når du giver en hortensia, skal du være forsigtig og vælge den rigtige hortensiablomstfarve til modtageren for at undgå symbolsk akavede situationer. Betydningen og symbolikken for hver farve af hortensia er som følger:

Pink hortensia (rød hortensia): symboliserer oprigtige følelser.

Denne røde blomst betyder oprigtige følelser, romantik, sande følelser. At vælge en lyserød hortensia til Valentinsdag gør det til et særligt alternativ til roser eller nelliker.

Også den lyserøde hortensia symboliserer sande følelser, så den er perfekt til bryllupsbuketter. Lyserøde hortensiaer siges at indeholde kærlighedens mening og oprigtighed. Hvis du ser nøje på denne blomst, vil du bemærke, at den ligner en hjerteform.

Blå hortensia: symboliserer beklagelse og undskyldning.

Blå hortensia symboliserer beklagelse og undskyldning. Det viser også følelser af forståelse og dyb påskønnelse. Det er en god gave at præsentere for nogen, du har gjort forkert, eller til nogen, der måske har overset vigtigheden i dit liv tidligere.

Betydningen af ​​den blå hortensia kommer fra den legendariske historie, som den japanske kejser undskyldte over for sin kæreste. Uanset om du er i Japan eller andre steder i verden, symboliserer den blå hortensia påskønnelse og forståelse for andre og har betydningen af ​​at erkende, at du er ked af det.

Hvid hortensia: symboliserer arrogance, forfængelighed, stolthed.

Generelt kan hvide blomster være et symbol på renhed og nåde. Men den hvide hortensiablomst er også forbundet med stolthed, forfængelighed og stolthed. Hvid er også et traditionelt symbol på medfølelse. Denne betydning siges at have sin oprindelse i den victorianske æra.

Lilla hortensia: symboliserer ønsket om dybt at forstå nogen.

Lilla hortensia blomster symboliserer dyb forståelse. Lilla hortensia bruges også som en vidunderlig blomst til venskab eller varige relationer, da det også betyder taknemmelighed. Lilla er traditionelt en majestætisk nuance. Lilla hortensia kan også symbolisere stolthed, royalty og lederskab.

Lilla hortensiaer udtrykker også dyb forståelse, hvilket gør dem til et populært valg til gaver til bryllupsdag til 4. bryllupsdag. At præsentere disse blomster er en smuk måde at vise påskønnelse for din partner.

Grøn hortensia: symboliserer regenerering.

Generelt symboliserer grønne blomster regenerering. Grønne hortensia kan også repræsentere velstand, held og lykke, sundhed og ungdom. Dette er en fantastisk gave til nogen, der lige er begyndt eller har brug for at tilføre positiv energi til deres liv.

4 Omstændigheder, når du giver hortensiablomster som gave

  • At aflevere blå hortensiaer er en god idé, når du skal give nogen en oprigtig undskyldning. Det er kendt, at hortensia engang blev brugt af kejsere til at hjælpe dem med at opnå tilgivelse.
  • Lilla hortensiaer giver dyb forståelse, hvilket gør dem til et godt valg for venner, der går igennem en svær tid. Det kan vise, at du forstår den situation, de går igennem.
  • Hortensia, en blomst af oprigtig følsomhed og dyb forståelse, er en fantastisk gave til en nær ven. Især grønne hortensiaer kan udtrykke taknemmelighed for et dybt bånd ved at ønske sundhed og velstand hos en ven.
  • Hortensia er undertiden forbundet med det fjerde bryllupsdag. Selvom hortensiaer ikke officielt er en jubilæumsblomst, kan lyserøde hortensiaer gøre en vidunderlig og særlig gave til en romantisk partner.

Funktioner af hortensia

Det er en løvfældende busk med en højde på 1 til 1,5 m. Flere stængler kommer frem fra den ene stilk, og de unge grene er grønne og tykke. Bladene er lange ovale, 8 ~ 15 cm lange, med en skarp spids og skarpe tandninger på kanten.

Det der ligner et kronblad er et kronblad, nogle har savtakket kanter, og kronbladene er små. Støvler og støvarter er degenererede og små og frugtløse. I gamle dage betød hortensiablomsten således også en frugtløs kvinde.

Blomster er relativt langvarige og kan vare to til tre måneder, hvis de plejes ordentligt. Blomster i forskellige farver som hvid, pink, rød, lilla og blå er samlet sammen for at gøre det farverigt og attraktivt.

Hortensia har karakteristikken af ​​at blomstre i forskellige farver afhængigt af jord og gødning selv i samme sort.

De fleste hortensiaer indeholder toksiner, men nogle planter har en historie om medicinsk brug. For eksempel er hortensia -rhizomer og rødder kendt for at behandle urinvejsproblemer. Hortensia rodekstrakt kan forbedre kroppens evne til at rydde infektioner i nyrer, blære og urinveje ved at øge vandladningen. Det kan også hjælpe med at forhindre nyresten.

Der er dog mange dele, der ikke er blevet verificeret medicinsk, så du bør altid rådføre dig med din læge. Vær opmærksom på mulige bivirkninger eller interaktioner med anden medicin.

Hortensia farve

Blomsterne på de fleste hortensiaer er hvide. Nogle arter kan dog have blomster i et bredere udvalg af farver.

Farverne varierer fra blå, lyserød, mørk lilla, lys lilla og rød. Jordens pH -niveauer og tilstedeværelsen af ​​aluminiumioner, som planter kan absorbere, spiller en stor rolle i farven på blomster i disse arter.

En højere surhedsgrad af en jord, der er karakteriseret ved en pH -værdi på mindre end 7, indikerer en større mængde aluminiumioner, der skal absorberes. Resultatet er blå til mørk lilla blomster.

På den anden side vil mere alkaliske jordarter (pH -niveau over 7 og manglende aluminiumioner) resultere i lyserøde til røde hortensiablomster.

For at få lilla hortensiaer skal jorden have en pH -værdi mellem 5,5 og 6,5. På grund af dette er det ikke ualmindeligt at finde den perfekte lilla hortensia uden en blå, lyserød eller rød farvetone.

Desuden påvirkes ikke alle hortensiaer af farveændringer gennem jordens surhed. For eksempel skifter hvide blomster ikke farve.

Ændringer i farven på hortensia blomster er også relateret til arveligheden af ​​visse hortensia sorter.

Andre faktorer kan påvirke farveændringer, såsom vejrforhold (varme eller kolde, våde eller tørre), plantesundhed og andre naturlige faktorer.

Gødning af hortensia en eller to gange om året kan forbedre planternes sundhed, så farven kan være lidt mørkere.

For at få blå hortensiaer har du brug for aluminium i jorden. Derfor anbefales det at tilsætte aluminiumsulfat til jorden omkring hortensiaen, da det hjælper med at sænke jordens pH.

Hvis jorden naturligt indeholder aluminium og er sur, nærmer farven på hortensia automatisk nuancer af blå og lilla.

Dernæst påvirker valget af gødning også farveændringen. Gødning, der er lav i fosfor og høj i kalium, hjælper med at opnå en god blå farve.

Lyserød hortensia bør ikke optage aluminium fra jorden, så jorden skal være alkalisk.

Hortensia blomst tatovering

Hortensia blomster symboliserer normalt følelser af taknemmelighed. Denne blomst kan symbolisere taknemmelighed for en bestemt person. En hortensia -tatovering er en god måde at udtrykke dine følelser for din elskede baseret på den symbolske betydning af blomster med dyb forståelse og oprigtige følelser.

Show Buttons
Hide Buttons