Er vandmelon sundt? 19 gode grunde

Er vandmelon sundt? 19 gode grunde

vandmelon sundt

1. Vandmelon er god for hjertesundheden.

Undersøgelser har vist, at det at spise en skive vandmelon dagligt kan hjælpe med at forhindre ophobning af dårligt kolesterol i din krop, hvilket kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme. Regelmæssigt forbrug af vandmelon reducerer ophobning af fedt inde i blodkarrene.

Disse egenskaber kan skyldes citrullin, et kemikalie, der findes i denne frugt. Undersøgelser har vist, at citrullin kan have gavnlige virkninger på åreforkalkning. Citrullin har også vist sig at reducere arteriosklerose hos postmenopausale kvinder.

2. Vandmelon hjælper med at behandle betændelse.

En anden vigtig forbindelse, der findes i vandmelon, er lycopen, som har store fordele. I en amerikansk undersøgelse viste det sig, at lycopen havde antiinflammatoriske egenskaber.

Blandt de forskellige carotenoider betragtes lycopen som et fremragende næringsstof. Lycopens virkninger på inflammation vides at være langt bedre end beta-caroten.

3. Vandmelon hjælper dig med at holde dig hydreret.

Gad vide, hvor stor en procentdel af vandmelon er vand? Vandmelon er 90% vand, hvilket gør det til en af ​​de bedste fugtkilder. Vandmelon er meget bedre end alkohol eller koffein, da det er et vanddrivende middel. Denne frugt øger vandladningen uden at stresse nyrerne.

4. Vandmelon hjælper med at forhindre kræft.

En undersøgelse viste, at lycopen i vandmelon reducerer risikoen for kræft. Lycopen er det pigment, der giver vandmelon sin karakteristiske røde farve, og fordi det er en kraftig antioxidant, forhindrer det udviklingen af ​​visse kræftformer.

Vandmelon er rig på lycopen, som bekæmper frie radikaler og forhindrer mange typer kræft. En undersøgelse viste, at lycopen var særligt beskyttende mod prostatacancerceller.

5. Vandmelon hjælper med at lindre muskelsmerter.

En af de mange fordele ved vandmelon er, at den indeholder elektrolytter og aminosyren citrullin, som kan hjælpe med at lindre muskelsmerter. En iransk undersøgelse viste, at citrullin i vandmelon kan hjælpe med at reducere muskeltræthed.

Citrullin har vist sig at lindre muskelsmerter ved at fremskynde fjernelsen af ​​mælkesyre. At spise vandmelon kan give dine muskler mere ilt. Dette betyder at hjælpe dine muskler med at komme sig hurtigere.

6. Vandmelon hjælper fordøjelsen.

Vandmelon indeholder en enorm mængde vand, som kan hjælpe med fordøjelsen. Denne frugt indeholder også fiber, som fremmer fordøjelsen og forhindrer forstoppelse.

7. Vandmelon er god for gravide kvinder.

Vandmelon lindrer halsbrand, et almindeligt symptom under graviditeten. Det kan også hjælpe med at lindre morgenkvalme. Mineraler i denne frugt kan også hjælpe med at forhindre muskelkramper.

8. Vandmelon er god til at forhindre makuladegeneration.

Vandmelon er en fremragende kilde til lycopen, som har vist sig at reducere risikoen for makuladegenerativ sygdom.

En undersøgelse foreslog lycopen som en potentiel behandling for øjensygdomme som makuladegeneration. (Yderligere forskning er nødvendig i denne henseende.)

Antioxidanter er vigtige for sundhed i øjet, da de giver beskyttelse mod frie radikaler. Frie radikaler nedsætter øjenfunktionen og kan i alvorlige tilfælde endda føre til blindhed. Lycopen, en stærk antioxidant, forhindrer denne tilstand.

9. Vandmelon er effektiv til forebyggelse af astma.

Lycopen, en af ​​de vigtigste antioxidanter, hjælper kroppens reaktion på kulde. Disse antioxidanter har vist sig at reducere tilbagefald af astma hos børn.

En undersøgelse af 17 voksne med astma viste, at lycopen kan være effektiv til behandling af disse tilstande.

Ifølge rapporter kan tilstrækkelig indtagelse af lycopen og vitamin A gavne mennesker med astma.

10. Vandmelon er god til blodtrykskontrol.

Vandmelon er en rig naturlig kilde til citrullin. Ifølge en undersøgelse er citrullin tæt beslægtet med arginin, en aminosyre, der er essentiel for at opretholde et sundt blodtryk.

Folk, der indtog vandmelon, viste også øgede argininniveauer, som sandsynligvis blev konverteret fra citrullin.

Vandmelon er også en god kilde til kalium, som er kendt for at sænke højt blodtryk. Kalium er en elektrolyt, der regulerer blodtrykket under fysisk anstrengelse.

11. Vandmelon forbedrer hudens og hårets sundhed.

Vandmelon er en god kilde til C-vitamin, et essentielt næringsstof til kollagensyntese. Kollagen har egenskaberne ved at holde huden smidig og styrke håret.

Tyske undersøgelser viser, at lycopen og beta-caroten kan beskytte huden mod solskoldning. Betakaroten er også kendt for at forhindre visse hudsygdomme såsom psoriasis og vitiligo.

A-vitamin i vandmelon er et andet vigtigt næringsstof, der bidrager til hudens sundhed. Det reparerer og skaber nye hudceller.

12. Vandmelon hjælper med at forbedre knoglesundheden.

En af de mange fordele ved C-vitamin er, at det hjælper med knogle- og sårheling. En undersøgelse i Schweiz viste, at lycopen kan forhindre osteoporose og brud.

Derudover har vitamin A i vandmelon været forbundet med knoglevækst.

13. Vandmelon kan hjælpe dig med at tabe dig.

En af de sundhedsmæssige fordele ved vandmelon er, at det hjælper med sundt vægttab. På grund af dets høje vandindhold kan det fylde dig med færre kalorier. Vand fremskynder dit stofskifte og skyller toksiner og fedt ud, som i sidste ende kan bidrage til vægttab.

Vandmelon har mindre end 1 gram fedt og intet kolesterol. Det indeholder også en betydelig mængde fiber, hvilket gør det til en god mad til vægttab.

14. Vandmelon hjælper med at øge immuniteten.

Vandmelon, rig på C-vitamin, styrker kroppens immunsystem. Denne frugt indeholder også vitamin B6, som hjælper immunsystemet med at producere antistoffer. Vandmelon indeholder også vitamin A, som regulerer immunsystemet og beskytter mod infektion.

15. Vandmelon er god for seksuel sundhed.

Aminosyren citrullin i vandmelon slapper af og udvider blodkarrene, hvilket kan hjælpe med at behandle erektil dysfunktion. Citrullin omdannes til arginin, en forløber for nitrogenoxid, som hjælper med at udvide blodkar.

En italiensk undersøgelse viste, at citrullintilskud forbedrede erektil hårdhed hos mænd, der lider af mild erektil dysfunktion.

Vandmelon kan også fungere som en naturlig Viagra. Fytonæringsstoffer i vandmelon reagerer med kroppen for at forårsage denne reaktion.

16. Vandmelon forhindrer celleskader.

Lycopen-rig vandmelon beskytter celler mod celleskader. Lycopen bekæmper frie radikaler og forhindrer celleskader.

17. Vandmelon er fantastisk til at forhindre hedeslag.

På grund af sit høje vandindhold er vandmelon kendt for at forhindre høj feber.

Vandmelon er en af ​​de få frugter, der spreder varmen og slukker irritabilitet og tørst.

18. Vandmelon er godt for sunde tandkød.

C-vitamin i vandmelon holder kapillærer og tandkød sunde. C-vitaminmangel kan forårsage blødende tandkød og tandkødsbetændelse (tandkødsbetændelse), og vandmelon kan hjælpe med at forhindre disse tilstande.

Derudover kan C-vitamin i vandmelon dræbe bakterier i munden, der kan føre til tandkødsinfektioner.

19. Vandmelon er fantastisk til at øge energiniveauerne.

Vandmelon er en god kilde til B-vitaminer, som er ansvarlige for kroppens energiproduktion. Fordi denne frugt har få kalorier og høj energi, hjælper den dig med at holde dig aktiv hele dagen.

En anden egenskab ved vandmelon er kalium. Kalium har en elektrolyteffekt, der lindrer træthed.

Næringsstoffer af vandmelon pr. 100 g

 • Kalorie: 30 Kcal
 • Fedt: 0,2 g
 • Mættet fedt: 0 g
 • Kolesterol: 0 mg
 • Natrium: 1 mg
 • Kalium: 112 mg
 • Kulhydrater: 8 g
 • Kostfibre: 0,4 g
 • Sukker: 6 g
 • Protein: 0,6 g
 • C-vitamin: 8,1 mg
 • Calcium: 7 mg
 • Jern: 0,2 mg
 • Magnesium: 10 mg

Bivirkninger / forholdsregler ved vandmelon

Vandmelon er rig på lycopen. Så overspis ikke vandmelon. Kan føre til kvalme, diarré, opkastning og fordøjelsesbesvær. Disse symptomer kan være mere alvorlige hos ældre mennesker, der har et svagt fordøjelsessystem.

Vandmelon indeholder høje niveauer af kalium. Forbrug af for meget kalium kan føre til hjerte-kar-problemer. Mulige symptomer inkluderer sten, svag puls, uregelmæssig hjerterytme og hjerteanfald.

Overdreven forbrug af vandmelon kan sænke din krops blodtryk. Folk, der er forbundet med lavt blodtryk, skal være forsigtige med at spise vandmelon.

Forbrugende vandmelon kan også forårsage en allergisk reaktion hos nogle mennesker. Symptomerne inkluderer mildt udslæt, anafylaksi og hævelse i ansigtet. Folk, der er allergiske over for gulerødder og agurker, kan også have en allergisk reaktion på vandmelon.

Vandmelon indeholder en særlig type sukker kaldet sorbitol. Mennesker, der er intolerante over for sorbitol, kan opleve diarré eller fordøjelsesbesvær, hvis de spiser vandmelon.

Overdreven forbrug af vandmelon kan øge mængden af ​​vand i kroppen. Hvis der ikke udskilles overskydende vand fra kroppen, kan blodvolumenet øges. Dette kan gøre hævelsen værre og forårsage træthed.

Fordi vandmelon er sød og lækker, er det let at indtage en masse. Men at spise for meget af enhver mad er ikke godt. Det er vigtigt at spise den rigtige mængde og ikke overdrive det.

Show Buttons
Hide Buttons