Er valnødder sunde? 15 gode grunde

Er valnødder sunde? 15 gode grunde

Er valnødder sunde?

1. Godt for det kardiovaskulære system.

Det høje omega-3-indhold af valnødder er meget gavnligt for hjerte-kar-systemer. At spise et par valnødder om dagen kan sænke dit blodtryk. Omega-3 fedtsyrer er kendt for at reducere dårligt kolesterol i kroppen og fremme god kolesterolproduktion. Det hjælper også med at reducere inflammation og forbedre vaskulær funktion. Gennem dette kan valnødder forbedre hjertesundheden som et resultat.

2. Reducerer kræftrisiko.

Valnødder er rige på planteforbindelser såsom omega-3 fedtsyrer, polyphenoler og urolithiner. Ifølge forskning kan disse bioaktive ingredienser have anticanceregenskaber.

Valnødder kan reducere risikoen for visse typer kræft, såsom brystkræft, tyktarmskræft og prostatacancer. American Association for Cancer Research siger at spise et par valnødder om dagen kan hjælpe med at reducere risikoen for brystkræft.

3. Det er godt for din hjerne.

Valnøds omega-3 fedtsyrer er også gode for hjernen. At spise mad rig på essentielle fedtsyrer kan bremse kognitiv tilbagegang.

Undersøgelser hos ældre voksne viste, at det at spise valnødder dagligt forbedrer kognitiv funktion.

4. Det kan reducere betændelse.

Essentielle fedtsyrer er gavnlige for mennesker med inflammatoriske sygdomme som astma, gigt og eksem. Valnødder er rige på essentielle fedtsyrer af omega-3.

Valnødder kan reducere risikoen for betændelse og koronar hjertesygdom. Valnødens polyfenoler hjælper med at bekæmpe betændelse.

5. Det kan øge immuniteten.

Valnødder indeholder antioxidanter, der holder immunsystemet sundt og forhindrer udvikling af sygdomme.

Valnødder er rige på kobber, vitamin B6 og mineraler, der kan øge immuniteten.

6. Det kan forbedre knoglesundheden.

Valnødder indeholder en essentiel fedtsyre kaldet alfa-linolensyre. Denne essentielle fedtsyre hjælper med at opretholde sunde knogler.

Valnøddernes omega-3 fedtsyrer er også gode for knoglesundheden.

7. Det hjælper dig med at sove.

Valnødder har melatonin. Ifølge en undersøgelse er denne forbindelse kendt for at hjælpe søvnmønstre. Omega-3 fedtsyrer kan også hjælpe med at holde blodtrykket lavt og lindre stress. Imidlertid er der stadig behov for mere forskning i denne henseende.

8. Det kan hjælpe gravide kvinder.

Ifølge forskning kan spisning af valnødder hver dag hjælpe gravide kvinder. Valnødder indeholder sunde vitamin B-kompleksgrupper såsom folinsyre, riboflavin og thiamin. Dette kan forbedre dit helbred under graviditeten.

Folsyre i valnødder er især nødvendigt for gravide kvinder og fostre. Folinsyre indeholder mange gavnlige næringsstoffer, der kan være nyttige under graviditeten.

9. Det hjælper fordøjelsessundheden.

Valnødder er rige på fiber. Dette næringsstof er godt for fordøjelsessundheden. Alle har brug for fiber hver dag for at opretholde fordøjelsessundheden.

At spise valnødder hver dag kan hjælpe med at lindre fordøjelsessygdomme og opretholde en ordentlig tarmfunktion.

10. Det kan forsinke hudens aldring.

Ifølge en undersøgelse er valnødder gode for huden, fordi de indeholder vitamin B. Dette vitamin siges at hjælpe med at lindre stress. Stressaflastning er kendt for at forbedre hudens sundhed, men der er behov for mere forskning og information i denne henseende.

E-vitamin i valnødder kan hjælpe frie radikaler forårsaget af stress. Frie radikaler kan hjælpe med at bremse aldringsprocessen.

11. Det hjælper med at fugte din hud.

Påføring af olie indeholdende ingredienser i valnød kan hjælpe med at lindre tør hud. Valnødolie kan hjælpe med at holde din hud fugtig.

12. Det hjælper med at reducere mørke rande.

Undersøgelser viser, at anvendelse af valnøddeolie regelmæssigt kan reducere mørke rande. Det hjælper også med at lindre hævelse.

13. Godt for hårets sundhed.

Valnødder er en god kilde til fedtsyrer. Dette hjælper med at styrke hårsækkene. Undersøgelser har vist, at folk, der bruger valnøddeolie og shampoo, har forbedret hovedbund og hårsundhed. Der er dog behov for mere forskning på dette.

14. Det kan hjælpe med at behandle skæl.

Valnødolie anvendes i vid udstrækning på grund af dens fugtgivende egenskaber. Ifølge forskning kan valnødder hjælpe med at behandle skæl med naturlig hårolie.

15. Det kan hjælpe med hårtab.

Regelmæssig brug af valnøddeolie eller shampoo er rapporteret for at reducere muligheden for hårtab. Imidlertid er der behov for meget forskning for at understøtte dette.

Bivirkninger / advarsler om valnødder

Valnødder er kendt for at være gode for helbredet. Der er dog behov for forsigtighed, fordi overdreven indtagelse eller visse mennesker kan føre til allergier og lægemiddelinteraktioner.

1. Det kan forårsage en allergisk reaktion.

Undersøgelser viser, at folk, der er allergiske over for nødder, skal være opmærksomme på valnødder. Dette skyldes en allergisk reaktion. Allergiske reaktioner kan omfatte tryk på nakke eller bryst, urticaria og åndedrætsbesvær.

Valnødder kan forårsage både primær og sekundær allergi. Primære allergier er relateret til direkte forbrug af valnød eller valnød ingredienser. Sekundær allergi betyder at berøre valnødder direkte med din krop.

2. Det kan forårsage leverskade.

Undersøgelser har vist, at overdosering af valnødder kan forårsage nyreskade. Imidlertid er der behov for mere forskning i denne henseende.

3. Det kan tørre kropsvæsker.

Ifølge forskning kan valnødder tørre kropsvæsker såsom slim. Det kan også forårsage dehydrering. Imidlertid er der behov for mere forskning på dette område.

4. Det kan forårsage hududslæt.

Hvis du anvender ingredienser i valnødder lokalt, kan du få hududslæt. Forbindelser, der findes i nøddeskaller, kan irritere huden og forårsage kontaktdermatitis.

5. Kan reagere med andre stoffer.

Valnødder kan interagere med andre lægemidler, du tager. Hvis du har en bestemt medicin, skal du tale med din læge, inden du tager valnødder.

Show Buttons
Hide Buttons