Er tun sundt? 22 gode grunde

Er tun sundt? 22 gode grunde

Er tun sundt

1. Tun er godt for hjertet.

Den høje procentdel af omega-3 fedtsyrer i tun reducerer kolesterol i arterierne. Lavt kolesteroltal i dine arterier forbedrer hjertesundheden ved at reducere blodgennemstrømning og problemer med hjertepumpe.

2. Tun sænker blodtrykket.

Tun er rig på kalium, et mineral, der reducerer blodtrykket markant. Kombinationen af ​​dette element og omega-3 fedtstoffer har antiinflammatoriske virkninger på det kardiovaskulære system.

Dette betyder lavere blodtryk og lavere risiko for komplekse problemer som slagtilfælde, hjerteanfald og blokeringer i arterier.

3. Tun øger immunsystemet.

Tun har fordelene ved at styrke immunsystemet. Denne fisk er rig på mangan, zink, C -vitamin og selen. Det er en antioxidant kendt som en vigtig booster af immunsystemet. Antioxidanter bekæmper frie radikaler, et biprodukt af metabolisme på celleniveau, der kan forårsage flere alvorlige sygdomme, såsom kræft.

Proteinet i tun kan også fremskynde sårheling ved at øge immunsystemet og fremme væksten af ​​nyt væv.

4. Tun fremmer blodcirkulationen.

Grunden til, at tun er god til blodcirkulationen, er på grund af dets jern- og B -vitaminegenskaber. Det kardiovaskulære system bremses på grund af en usund kost, og cellerne begynder at degenerere.

Et højt indtag af jern og B -vitaminer styrker blodlegemer. Jern fremmer blodcirkulationen og forbedrer oxidation af kropsorganer og sikrer optimal funktion.

5. Tun sænker triglycerider.

Udover at påvirke kolesterolniveauet har tun mange andre fordele. Mange triglycerider i blodbanen afslører mængden af ​​fedt, der cirkulerer gennem kroppen. Det har at gøre med LDL, det dårlige kolesterol og HDL, det gode kolesterol.

Spise tun to gange om ugen kan sænke LDL og forbedre HDL.

6. Tun er godt for øjens sundhed.

En anden fordel ved tun er dens gavnlige egenskaber for øjens sundhed. En tilstand kaldet makuladegeneration reducerer synet i øjet og gradvist fører til blindhed. Omega-3 syrer hjælper med at forhindre disse tilstande.

Regelmæssigt indtag af omega-3 fedtsyrer kan også hjælpe med at forhindre tørre øjne.

7. Tun gør knoglerne stærke.

D -vitamin er en vigtig bestanddel af knogler. Fordelene ved dette vitamin kan hjælpe med at forhindre kræft, sunde knogler og forhindre brud.

D -vitamin sænker også risikoen for multipel sklerose og autoimmune sygdomme.

8. Tun forbedrer hudens sundhed.

Tun indeholder spormineraler, der hjælper med at forhindre skader på blodlegemer forårsaget af forgiftning og fysiske helbredstilstande. Derudover giver et protein kaldet elastin yderligere vævsreparation og giver blødhed til huden.

9. Tun forhindrer slagtilfælde.

Tun har også evnen til at forhindre slagtilfælde. Regelmæssig spisning af tun kan reducere risikoen for slagtilfælde hos voksne med 30%. Takket være vitamin B -komplekset og folsyre i tun, forhindrer det blodpropper og forbedrer arterielle vægge.

10. Tun er godt for nyresundheden.

En anden fordel ved tun er dens nyre-sunde egenskaber. Kalium- og natriumindholdet i tun er velafbalanceret, så det kan være højt kaliumindhold og lavt natriumindhold. Dette hjælper med at styre væskebalancen i kroppen. Når kroppen opretholder væskebalancen, fungerer nyrerne korrekt, hvilket reducerer chancerne for at udvikle en alvorlig nyresygdom.

Personer med kronisk nyresygdom bør dog altid konsultere deres læge, inden de tilføjer tun eller foretager større ændringer i deres kost.

11. Tun hjælper musklerne.

En af hovedkomponenterne i tun er protein. Tun er et af de mest proteinrige kød, der hjælper dig med at opbygge muskler og tabe fedt. Protein forbedrer muskelvækst og kroppens stofskifte.

100 g tun indeholder omkring 30 g protein.

12. Tun fremmer vægttab.

Fedme er det største sundhedsproblem på verdensplan. Tun er en lavkaloriprotein af høj kvalitet, fyldt med sunde næringsstoffer, der øger stofskiftet og reducerer fedt. Omega-3 fedtsyrerne i disse fisk stimulerer et hormon kaldet leptin, som kan afbalancere kroppens appetit på madindtag. Dette hjælper med at reducere overspisning og sikrer, at din krop kun spiser, hvad den virkelig har brug for.

Forskning viser også, at en kost med højt proteinindhold reducerer niveauerne i kroppen af ​​ghrelin, et hormon, der forårsager sult.

13. Tun har antiinflammatoriske egenskaber.

Tun kan sænke din krops samlede stressniveau ved at reducere betændelse takket være dens potentielle antiinflammatoriske vitaminer og mineraler. Reduktion af betændelse i hele kroppen sikrer forbedret funktion af alle organer. Dette fører til en korrekt funktion af hele kroppen og forebyggelse af inflammatoriske sygdomme som gigt og gigt.

Derudover kan omega-3 fedtstoffer i tun sænke betændelse i kroppen og lindre mange autoimmune sygdomme som psoriasis og Crohns sygdom.

14. Tun får dig til at føle dig godt.

En af de usædvanlige fordele ved tun er dens humørsvingende egenskaber. Selen regulerer appetit og humør hos mennesker. Undersøgelser har vist, at mangel på selen i kroppen forårsager angst.

15. Tun er godt for hjernens sundhed.

Tun hjælper med at forbedre kognitiv funktion i hjernen takket være dens kraftfulde omega-3 syrer. For at forbedre den kognitive funktion sker det, når sunde blod og iltfyldte celler cirkulerer i den klare blodbanen for at nå hjernen. Hjernen fungerer meget bedre, fordi den har alle de ressourcer, den har brug for.

Niacin i tun kan også hjælpe med at sænke risikoen for Alzheimers sygdom og aldersrelateret kognitiv tilbagegang.

16. Tun forhindrer cellemembranskader.

En anden fordel ved tun er, at den forhindrer skader på cellemembraner. Proteinet i tun brydes ned i cellulære stoffer kaldet peptider. Ved indtagelse påvirker peptider cellemembraner i vores kroppe og forbedrer vores generelle tilstand, hvilket gør vores kroppe meget sundere.

17. Tun kan hjælpe med at forhindre kræft.

En af de sundhedsmæssige fordele ved tun er dens kræftforebyggende egenskaber. Tun indeholder mange antioxidanter, der beskytter kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler. Omega-3 fedtstoffer i tun er kendt for at reducere risikoen for prostatakræft hos mænd og brystkræft hos kvinder.

18. Tun er godt for skjoldbruskkirtlenes sundhed.

Skjoldbruskkirtlen i vores krop spiller en vigtig rolle for at opretholde energiniveauet og regulere stofskiftet og mange andre vigtige funktioner i kroppen. Selen i tun er gavnligt for skjoldbruskkirtlenes sundhed og kan bremse forholdene og lindre symptomer som hypothyroidisme, Graves ‘sygdom og autoimmun thyroiditis.

19. Tun kan hjælpe med at reducere din risiko for depression.

Tilføjelse af fisk som frisk tun, rig på omega-3 fedtsyrer, til din kost mindst to gange om ugen kan reducere en kvindes risiko for depression med 25%. Nogle undersøgelser har tilskrevet de lave depressioner i asiatiske og skandinaviske lande til en skaldyrskost.

20. Tun kan øge væksten.

Tun indeholder et højt indhold af proteiner. En dåse tun indeholder omkring 80% af dine daglige proteinbehov. Protein sikrer effektiviteten af ​​vækst, hurtig genopretning fra sår og sygdomme.

21. Tun fremmer stofskiftet og øger energien.

Vitamin B -komplekset i tun har flere sundhedsmæssige fordele. Det er involveret i energimetabolisme og øger organernes effektivitet, hvilket øger energiniveauet. Dette vitamin fungerer som en kofaktor for enzymer og fremskynder metaboliske reaktioner, så det kan producere energi i den hastighed, det har brug for.

22. Tun kan hjælpe med at kontrollere blodsukkeret.

Tun er kulhydratfri og giver gavnlige næringsstoffer til diabetesbehandling. American Diabetes Association lister omega-3 rige fisk, herunder tun, på sin liste over top 10 superfoods. De anbefaler officielt at spise fisk to gange om ugen for at hjælpe med at håndtere diabetes.

Bivirkninger af tun

Tun kan indeholde tungmetaller. En nylig undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Heart Association fandt ud af, at mænd med høje kviksølvniveauer havde en øget risiko for hjertesygdomme og død af et hjerteanfald.

En anden undersøgelse viste, at kviksølv under graviditeten kan være farligt for fosteret og det lille barn. Kviksølv kan forårsage indlæringsvanskeligheder og forsinkelser i udviklingen. Hos spædbørn kan høje doser af kemikaliet forårsage kognitive problemer såsom cerebral parese og blindhed.

Næringsstoffer til tun / 100g

 • Kalorier: 144 Kcal
 • Fedt: (6%)
 • Kolesterol: (13%)
 • Natrium: (2%)
 • Kulhydrater: (0%)
 • Kostfibre: (0%)
 • Protein: (46%)
 • Calcium: (1%)
 • Jern: ( 6%)
 • Kalium: (5%)
 • Niacin: (54%)
 • pantothensyre: (21%)
 • Riboflavin: (19%)
 • Thiamin: (20%)
 • Vitamin A: (73%)
 • Vitamin B12: (175%)
 • Vitamin B6 : (35%)
 • Vitamin D: (28%)
 • Vitamin E: (4%)
 • Kobber: (10%)
 • Magnesium: (12%)
 • Mangan: (1%)
 • Fosfor: (36%)
 • Selen: (66%)
 • Zink : (5%)

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons