Er tranebær sunde? 14 gode grunde

Er tranebær sunde? 14 gode grunde

Tranebær

1. Tranebær hjælper med at undertrykke urinvejsinfektioner (UTI).

Tranebær indeholder organiske syrer såsom flavonoider, terpenoider, anthocyaniner, catechiner, citronsyre, æblesyre, kininsyre, benzoesyre og glucuronsyre. Organiske syrer i tranebær hjælper med at hæmme bakterievækst. Det opretholder den sure pH i urinen, hvilket gør det vanskeligt for bakterier at overleve.

I en undersøgelse blev kvinder testet for at drikke tranebærsaft i 12 måneder. Resultaterne viste, at tranebærsaft reducerer kvinders risiko for urinvejsinfektion.

2. Tranebær hjælper med at forbedre hjertesundheden.

Tranebærs aktive ingredienser har vaskulære afslapningsegenskaber. Kort sagt, at spise tranebær kan slappe af i dine blodkar. Derfor kan du sænke din risiko for blodtryk eller forhøjet blodtryk. Denne egenskab ved tranebær er blevet demonstreret i undersøgelser af mus og svin.

Undersøgelser viser, at tranebær kan sænke din risiko for hjerte-kar-sygdomme, diabetes og slagtilfælde.

For sundt hjertesundhed anbefales det at spise en passende mængde tranebær hver dag.

3. Tranebær er gode til tand- og oral sundhed.

Tranebær skaber et lag tandbeskyttelse. Tranebær gør det vanskeligt for hulrummende bakterier at klæbe til overfladen af ​​dine tænder.

Glucan i munden er en komponent i plak. Orale bakterier skaber plak gennem glucaner. Plaque dækker tænder og forårsager forfald. Tranebær hjælper med at forhindre dannelsen af ​​disse glukaner.

Tranebær hæmmer disse enzymer for at forhindre bakterier i at danne plak.

Det hjælper også med at forhindre andre orale sygdomme som sår og tandkødsbetændelse.

4. Tranebær hjælper med nyrekalkning og infektionsforebyggelse.

Tranebær er traditionelle folkemedicin, der er blevet brugt i årtier til behandling af urinvejsinfektioner (UTI) og nyresygdom.

I 2003 rapporterede en undersøgelse af raske mænd de positive virkninger af tranebær.

I denne undersøgelse fandt tranebær, at fosfationudskillelse falder, og citrat øges. Oxalater, citrat og fosfat styrer sammen forkalkningen af ​​nyrerne. Derfor kan tranebær forhindre kronisk nyresygdom, forkalkning af nyrerne og andre nyresygdomme.

5. Tranebær hjælper med at lindre leversygdom.

En nylig undersøgelse af rotter rapporterede, at tranebærekstrakter kunne reducere lipidophobning i leveren. Det har vist sig at forhindre oxidationsstress i at ophobes i fedtfattige rotter.

Den daglige dosis tranebærekstrakt kan forbedre blodkolesterol og lipider i kroppen.

Derfor kan tranebær lindre leversygdom. Disse inkluderer ikke-alkoholiske fede leversygdomme, fede hepatitis og skrumpelever.

6. Tranebær har stærke antiinflammatoriske egenskaber.

Undersøgelser viser, at spiser tranebær kan reducere biomarkøren for betændelse. Et moderat dagligt indtag af tranebær sænker niveauet af C-reaktivt protein (CRP) i kroppen. CRP-koncentration i blodet stiger typisk i nærvær af betændelse.

Polyfenoler, der findes i tranebær, forbedrer antiinflammatoriske enzymniveauer.

Derfor kan spiser tranebær reducere sværhedsgraden af ​​kroniske og akutte inflammatoriske sygdomme. Disse inkluderer aterosklerose, reumatoid arthritis, Alzheimers sygdom, Crohns sygdom, colitis, parodontitis, urinvejsinfektion (UTI) og diabetes.

7. Tranebær kan hjælpe med at bekæmpe vaginale infektioner.

Kvinder er mere sårbare over for urinvejsinfektioner (UTI). E. coli forårsager de fleste urinvejsinfektioner (UTI). Disse bakterier kan let bevæge sig fra anus til urinrøret under vandladning eller samleje.

Derfor er det vigtigt for kvinder at overvåge vaginal sundhed.

Tranebær indeholder proantocyanidin. Disse proantocyanidiner er kendt for at forhindre forværring af vaginale infektioner ved at reducere tilknytning til vaginale epitelceller af E. coli og Candida.

Men der er også modstridende undersøgelser.

Ifølge en undersøgelse svækker tranebær kun bakteriernes tilknytning til urinrøret, men de kan ikke helbrede infektionen fuldstændigt.

Derfor skal du kun henvise til det som en reference, og enhver, der er relateret til dette, vil helt sikkert skulle kontakte en professionel læge.

8. Tranebær hjælper med at reducere din risiko for diabetes.

En undersøgelse af 58 mænd med type 2-diabetes fik dem til at drikke en kop tranebærsaft om dagen. Efter 12 uger blev serumglucosen svagt reduceret.

LDL-niveauer (dårligt kolesterol) er almindelige hos diabetikere. Oxidation af LDL forværrer diabetes. Derfor kan tranebær reducere sværhedsgraden af ​​diabetes. Det kan også reducere risikoen for metaboliske lidelser.

9. Tranebær er gode til afgiftning.

Tranebær er rige på antioxidanter såsom phenolsyre og flavonoider. Tranebær ingredienser er kendt for at forbedre antioxidant evne. Derfor kan oxidativ stress reduceres effektivt.

Tranebær er rige på kalium, magnesium, fosfor, vitamin C, A og K. Derfor genopfylder det kroppens elektrolytter.

Tranebær hjælper også leveren, nyrerne og lymfefunktionen korrekt.

10. Tranebær forbedrer tarmens sundhed og stofskifte.

Tranebærekstrakt kan beskytte tarmens sundhed og fordøjelsesorganer. Tranebæringredienser har en kraftig antibakteriel virkning på blokering af tarmpatogene infektioner.

De gavnlige ingredienser i tranebær forhindrer også bakteriel fastgørelse og reducerer dannelsen af ​​biofilm for at kontrollere betændelse i tarmen.

Disse aktive ingredienser har en præbiotisk virkning på maven og fremmer væksten af ​​tarmmikroorganismer.

11. Tranebær er også nyttige til forkølelse.

Tranebær fremmer spredning af immunsystemceller såsom NT-celler, γδ-T-celler osv. Og forhindrer således sekundære bakteriekomplikationer.

12. Tranebær kan hjælpe dig med at tabe sig.

Tranebær kan hjælpe folk med at tabe sig. Tranebær hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen og reducere fedt. Denne effekt skyldes ingredienserne i organiske syrer i tranebær.

13. Tranebær er rige på vitaminer og mineraler.

Tranebær er en rig kilde til vitaminer og mineraler.

C-vitamin – C-vitamin, også kendt som ascorbinsyre, er en af ​​de vigtigste antioxidanter i tranebær. Nødvendigt til vedligeholdelse af hud, muskler og knogler.

Mangan – Mangan er afgørende for vækst, stofskifte og kroppens antioxidantsystem.

E-vitamin – en type vitamin i essentielle fedtopløselige antioxidanter.

K1-vitamin – K1-vitamin er afgørende for blodpropper.

Kobber – Mangel på kobberindtag i kroppen kan påvirke hjertesundheden negativt.

14. Tranebær hjælper med at forhindre mavekræft og sår.

Infektion forårsaget af bakterien Helicobacter pylori betragtes som en væsentlig årsag til mavekræft, gastritis og sår.

Tranebær indeholder en unik planteforbindelse kendt som type A pro anthocyanidin, der forhindrer Helicobacter pylori i at blive bundet til maveforingen, hvilket reducerer risikoen for mavekræft.

Ifølge en undersøgelse af 189 voksne kan drikke af 2 kopper (500 ml) tranebærsaft hver dag reducere H. pylori-infektion betydeligt.

Bivirkninger af tranebær / forholdsregler

Tranebær er generelt sikre at spise i moderate mængder.

At spise en stor mængde tranebær kan forårsage symptomer som mavebesvær, diarré og gastrointestinale problemer.

Også risikoen for nyresten kan øges. Nyresten dannes, når visse mineraler i urinen når høje koncentrationer. Fordi de fleste nyresten er lavet af calciumoxalater, er store mængder oxalater i urinen en af ​​de største risikofaktorer.

Tranebær indeholder oxalat. Af denne grund betragtes det som en risikofaktor for nyresten, når de indtages i store mængder. Derfor er det ikke godt at overspise tranebær.

Men du behøver ikke bekymre dig om at tage en normal moderat mængde.

Overdosering af tranebær kan forårsage lægemiddelinteraktioner. Især blodfortyndende midler og antikoagulantia har brug for opmærksomhed.

Immunsuppressive midler såsom tacrolimus kan også interagere med tranebærekstrakter.

Hvis du har en bestemt sygdom, bedes du kontakte en specialist og tage tranebær.

Show Buttons
Hide Buttons