Er spinat sundt? 11 gode grunde

Er spinat sundt? 11 gode grunde

Er spinat sundt?

1. Hold din hud, hår og negle sunde.

A-vitamin i spinat kan beskytte din hud mod ultraviolette stråler. Det bekæmper oxidativ stress, der opstår i dermis og holder huden sund. Du kan få sund hud ved regelmæssigt at spise spinat.

Spinat er rig på magnesium og jern. Magnesium og jern kan forbedre hårets sundhed. Jernmangel er relateret til hårtab. Jernrig spinat kan hjælpe med at forhindre hårtab.

Også spinat indeholder biotin, et mineral der hjælper med at behandle ødelagte eller revnede negle.

2. Det kan hjælpe dig med at tabe dig.

Nogle undersøgelser viser, at spinat kan hæmme appetitten. Overvægtige kvinder tabte 43% mere vægt efter at have indtaget 5 g spinatekstrakt i tre måneder, viser rapporten.

Desuden faldt trangen til at spise sød mad med 95%. Spinatekstrakter indeholder normalt tilacoider, der findes i grønne planter.

3. Reducer kræftrisiko.

Glykoglycer lipider i spinat kan spille en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​kræft. Det kan potentielt reducere kræftrisikoen ved at hæmme tumorvækst.

Nogle undersøgelser har vist, at vitamin A i spinat er forbundet med nedsat risiko for brystkræft. At spise spinat mere end to gange om ugen (eller vitamin A-rige gulerødder) reducerer forsigtigt risikoen for brystkræft.

Også spinat er en krydshårgrøntsag. Undersøgelser har vist, at krydsede grøntsager er gode til kræftforebyggelse. Spinat er rig på carotenoider (såsom lutein og zeaxanthin), der kan hjælpe med at behandle kræft.

4. Det er godt til behandling af diabetes.

Spinat fremmer mæthed og reducerer glucose respons efter måltider. Dette skyldes, at spinat har højt fiber- og fugtindhold.

Spinat indeholder også nitrat. Denne forbindelse har vist sig at hjælpe med at forhindre insulinresistens. Det kan også lindre betændelse, en vigtig risikofaktor for diabetes.

En anden grund til, at spinat kan være en del af en diabeteskost, er lave kulhydratniveauer. Sammenlignet med stivelsesgrøntsager er spinat en ikke-stivelsesgrøntsag med lave kulhydratniveauer. Derfor er det kendt, at en diæt indeholdende spinat kan sænke blodsukkeret.

Lavt kulhydratindhold kan hjælpe med at kontrollere glukoseniveauer, men indtil videre er der behov for mere nøjagtig forskning.

5. Hjælper med at kontrollere blodtrykket.

Spinatens nitrat er et godt næringsstof. Denne forbindelse forbedrer endotelfunktionen og sænker blodtryksniveauerne for at fremme hjertesundheden.

Også spinatnitrat kan lindre arteriel stivhed, hvilket kan føre til forhøjet blodtryk.

Proteiner i spinat er nyttige til behandling af forhøjet blodtryk og kan reducere risikoen for hjertesygdomme.

Også magnesium i denne grøntsag kan kontrollere blodtrykket. Dette mineral slapper af og udvider blodkarrene for at fremme blodgennemstrømningen.

6. Det er godt for dit syn.

Spinat indeholder to vigtige antioxidanter, lutein og zeaxanthin, som er kendt for at være effektive til at forbedre synet. Denne forbindelse bekæmper frie radikaler og reducerer risikoen for grå stær og aldringsrelateret makuladegeneration.

7. Det er godt for dine knogler.

Spinat er nyttigt for knoglesundhed. Spinat er rig på to næringsstoffer, vitamin K og calcium, som er vigtige for knoglestyrken.

Lavt calciumindtag forårsager osteoporose. Calciumindtag er relateret til knoglemasse, knogletab og brudhastighed.

8. Det er godt for fordøjelsen.

Spinat indeholder fiber. Fiber har flere fordele:

Ifølge forskning kan fiber holde mæthed længere. Det hjælper også med at fremme fordøjelsen, fordi det hjælper mad med at bevæge sig gennem fordøjelsessystemet.

9. Det kan hjælpe med at behandle astma.

Oxidationsstress har en vigtig virkning på astma. Spinat indeholder C-vitamin, en kraftig antioxidant, der kan bekæmpe oxidativt stress. Dette kan hjælpe med at behandle astma.

En masse lutein og zeaxanthin i de grønne blade af spinat kan også hjælpe med at behandle astma.

Spinat har dog brug for mere forskning i astmabehandling. Mere forskning er nødvendig for at forstå effekten af ​​din diæt på astma og andre allergier. Se bare på det som en reference.

10. Det hjælper med at udvikle fosteret.

Spinat indeholder folsyre, et essentielt næringsstof til fosterudvikling. Dette næringsstof reducerer risikoen for fostrets nervesystemdefekter.

Nogle undersøgelser viser, at jern i spinat kan hjælpe med at forhindre for tidlig fødsel og undervægt.

11. Hjælper med at forbedre hjernens funktion.

Spinat hjælper med at lindre stress og depression. Denne effekt skyldes spinats evne til at sænke blodkortikosteroider (hormoner involveret i stressreaktioner).

Andre næringsstoffer i spinat, K-vitamin, folinsyre, lutein og beta-caroten er også kendt for at fremme hjernens sundhed og langsom kognitiv tilbagegang.

Bivirkninger af spinat / forholdsregler

Spinat er rig på essentielle næringsstoffer. De fleste undersøgelser har vist sundhedsmæssige fordele. Imidlertid kan overdreven indtagelse af spinat forårsage følgende bivirkninger:

1. Risikoen for nyresten kan øges.

Spinat indeholder meget oxalat. Dette kan føre til calciumoxalatsten i kombination med calcium. Spinat indeholder oxalat, en forbindelse, der kan danne klipper i kroppen, hvis den indtages for meget.

Derfor skal mennesker med nyresygdom og sten være forsigtige med at spise spinat.

100 g spinat indeholder ca. 970 mg oxalat.

Kogende spinat kan reducere oxalatkoncentrationen til en vis grad. Calciumbaserede fødevarer (såsom tofu og ost) kan også bruges sammen med spinat for at forhindre dannelse af sten. Det kan dog variere fra stat til stat. Derfor, hvis du inkluderer spinat i din diæt, skal du konsultere en læge.

2. Det kan forstyrre blodfortyndere.

Spinat indeholder meget K-vitamin, et mineral der reducerer effektiviteten af ​​blodfortyndere. Blodfortyndere administreres typisk for at forhindre slagtilfælde. Derfor skal personer, der er relateret til blodfortyndere, være forsigtige med at spise spinat.

K-vitamin i spinat spiller en vigtig rolle i dannelsen af ​​blodpropper. Derfor skal du være forsigtig med at tage vitamin K, når du bruger blodfortyndere. K-vitaminrig spinat kan forstyrre stoffer (såsom warfarin), der hjælper med blodfortynding.

Warfarin er en blodfortynder, der ordineres til personer, der er i fare for at danne skadelige blodpropper. K-vitamin har vist sig at reducere warfarins effektivitet. En person, der er relateret til blodfortyndende medicin, skal konsultere en læge, inden han tager spinat.

Men spinat indeholder også mange andre vigtige vitaminer og mineraler. K-vitamin hjælper også med at forhindre arteriel forkalkning, koronar hjertesygdom, kræft og osteoporose. Derfor kan spinat være en god mad, hvis den ikke er relateret til blodfortyndere.

3. Det kan forstyrre mineralabsorptionen.

Undersøgelser viser, at spise mad rig på oxalat kan hæmme mineralabsorption.

Oxalat i spinat kan forstyrre absorptionen af ​​mineraler såsom calcium. At spise en stor mængde spinat kan forårsage problemer i kroppens absorption af calcium.

4. Det kan forværre symptomerne på gigt.

Ifølge en undersøgelse indeholder spinat purin, en forbindelse der kan forværre gigt symptomer. Mere forskning er nødvendig for nøjagtig information om dette. Derfor kan folk med gigt symptomer være nødt til at konsultere en læge, før de spiser spinat.

Også nogle undersøgelser tyder på, at overdreven indtagelse af spinat kan forårsage for lavt blodtryk og blodsukker.

Yderligere Information

Den dødelige dosis oxalat hos mennesker varierer fra 15 til 30 gram. Få mennesker spiser for meget spinat på kort tid, så bekymre dig ikke for meget.

Spinat kan spises rå. Dog kan der være behov for forsigtighed, hvis du har nyresten eller tager visse lægemidler (såsom blodfortyndende medicin).

Som spinat indeholder tomater oxalat. Derfor kan folk, der er modtagelige for nyresten eller lægemiddelinteraktioner, være nødt til at være forsigtige med at spise tomater.

Spinat i sig selv beskadiger ikke maven. Men hvis du spiser meget spinat for hurtigt på kort tid, kan dit fiberindtag pludselig stige. Dette kan føre til midlertidig mavebesvær.

Show Buttons
Hide Buttons