Er solsikkefrø sunde? 7 gode grunde

Er solsikkefrø sunde? 7 gode grunde

Er solsikkefrø sunde?

1. Solsikkefrø sænker kolesterolniveauer.

Solsikkefrø er rige på enkelt- og flerumættede fedtsyrer, som kan påvirke stofskifte og akkumuleringsprocesser.

Mættede fedtstoffer indeholder meget smør, margarine osv. Udskiftning af mættet fedt med umættet fedt kan reducere kolesterolniveauer.

Solsikkefrø kan sænke dårligt kolesterol (LDL) i kroppen. Faldende kolesterol har en positiv effekt på hjertesundheden.

2. Solsikkefrø er gode for hjerte-kar-sundhed.

Solsikkefrø kan hjælpe med at kontrollere kolesterolniveauer i blodet. Lavt kolesteroltal betyder en lav risiko for åreforkalkning og anden hjertesygdom. Solsikkefrø har også antihypertensive virkninger.

Disse frø indeholder plantekemikalier som helicanthin, som fjerner visse proteiner, vitamin E og frie radikaler fra blodet. Proteiner i solsikkefrø (såsom pepsin og pankreatin) blokerer også angiotensin-1-konverteringsenzymer (ACE). Dette er et vasokonstriktivt materiale, der indsnævrer blodkarrene og øger blodtrykket.

At spise mad, der er godt for angiotensin-1-konverteringsenzym (ACE) -hæmmere, kan hjælpe med hjerteproblemer såsom højt blodtryk, iskæmiske anfald og arytmier.

3. Solsikkefrø har antiinflammatoriske egenskaber.

Solsikkeolie og frø er kendt for deres antiinflammatoriske virkninger, fordi de indeholder aktiv tocopherol (vitamin E), linolsyre, triterfen og andre polyfenolforbindelser.

Høje blodsukkerniveauer i kroppen kan forårsage betændelse. Solsikkefrø er rige på kostfibre, hvilket nedsætter næringsstofoptagelsen fra mad og forhindrer blodsukkerstigninger efter måltiderne.

4. Solsikkefrø kan være en god snack for diabetikere.

At spise den rigtige mad er afgørende for at kontrollere diabetes. At spise mad med højt sukkerindhold og højt kulhydratindhold kan forårsage dårlige blodsukker.

Snack mad såsom solsikkefrø med lavt kolesteroltal kan hjælpe med at håndtere diabetes. Solsikkefrø har et lavt glykæmisk indeks. At spise solsikkefrø kan forhindre blodsukkerniveauet i at stige.

Umættede fedtsyrer og polyphenolforbindelser i solsikkefrø har også antidiabetiske virkninger. Ved at kontrollere blodsukkerniveauet kan du indirekte beskytte leveren, bugspytkirtlen og andre vitale organer.

5. Solsikkefrø hjælper med at lindre forstoppelse og diarré.

Fødevarer med højt fiberindhold såsom solsikkefrø tjener som afføringsmidler for at hjælpe med at lindre forstoppelse.

Det er godt at spise solsikkefrø, som de er, eller tilføje smoothies, morgenmadsprodukter og yoghurt. Du bør dog kun spise 20 til 35 gram af dette frø om dagen. At spise for meget fiber rig på solsikkefrø kan forværre forstoppelse eller diarré.

Desuden kan anti-inflammatoriske egenskaber af solsikkefrø lindre irritabel tarmsyndrom (IBS).

6. Solsikkefrø hjælper med at kontrollere østrogen ubalance.

Solsikkefrø er en af ​​de mest rigelige kilder til vegetabilsk østrogen. Vegetabilsk østrogen er en vegetabilsk metabolit. Denne fytokemiske er kendt for at være strukturelt og funktionelt lig østrogen og testosteron.

Undersøgelser viser, at vegetabilsk østrogen og isoflavoner har gavnlige egenskaber, der hjælper med at forhindre brystkræft, prostatakræft, osteoporose og forskellige postmenopausale lidelser.

Disse egenskaber ved vegetabilsk østrogen er dog stadig kontroversielle, og der er behov for mere forskning. Brug derfor kun den som reference, og jeg anbefaler, at du konsulterer en professionel læge.

7. Solsikkefrø kan have antibakterielle egenskaber.

Forskning tyder på, at ekstrakter af solsikkefrø udviser antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Solsikkefrø kan hæmme væksten af ​​visse arter af bakterier, såsom Salmonella typi, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis og Vibrio cholera.

Solsikkefrø tanniner, alkaloider og saponiner er kendt for at dræbe bakterier og svampepatogener.

Yderligere Information

Solsikkefrø indeholder protein, umættede fedtsyrer, linolsyre, oliesyre, kostfibre, magnesium, fosfor, kalium, calcium, selen, vitamin A, vitamin E og folinsyre.

Dette frø er rig på aktive biokemiske stoffer. Den indeholder phenoliske syrer og flavonoider, såsom helicetin, quercetin, kaempferol, luteolin og apigenin.

Den indeholder også alkaloider, tanniner, saponiner og terpener. Takket være alle disse næringsstoffer har solsikkefrø en stærk antioxidant, antiinflammatorisk og antibakteriel virkning.

Bivirkninger af solsikkefrø / forholdsregler

Solsikkefrø kan forårsage forstoppelse og diarré.

Der var tilfælde af forstoppelse og diarré hos børn, der spiste ikke-skrællede solsikkefrø. At spise ikke-skrællede solsikkefrø kan forårsage mavesten ved at få afføringen til at holde fast i endetarmen og blive stiv.

Derfor bør både voksne og børn være forsigtige med at spise solsikkefrø uden at skrælle deres hud.

Solsikkefrø kan forårsage allergiske reaktioner.

Solsikkefrø vil sandsynligvis forårsage allergiske reaktioner. Solsikke pollen og protein er kendt som kraftige allergener.

Efter at have spist solsikkefrø kan der forekomme hudsygdomme, udslæt, ødemer, allergisk rhinitis, astma, bronkitis og konjunktivitis.

Hvis du oplever disse symptomer efter at have spist solsikkefrø, skal du kontakte din læge hurtigt.

Solsikkefrø kan forværre acne.

En af de typiske bivirkninger af solsikkefrø eller olie er forværring af acne.

Solsikkefrø kan forværre acne, fordi de har et højt fedtindhold og forårsager comadogen talg. Disse høje lipidsebber kan blokere hudens porer og forværre acne.

Omvendt viser lokal anvendelse af produkter indeholdende solsikkefrøolie eller ekstrakter antiinflammatoriske virkninger.

Show Buttons
Hide Buttons