Er sesamfrø sunde? 22 gode grunde

Er sesamfrø sunde? 22 gode grunde

sesamfrø sunde

1. Sesamfrø er en høj-protein vegetarisk skål.

Sesamfrø er en god kilde til protein, og aminosyrer udgør 20% af frøene. Derfor er sesamfrø perfekte til en vegetarisk diæt med et højt proteinindhold.

2. Sesamfrø hjælper med at forhindre diabetes.

Sesamfrø indeholder magnesium og andre næringsstoffer, der forhindrer diabetes.

Undersøgelser viser, at magnesium kan have en positiv effekt på at kontrollere diabetes symptomer.

Ekstrakter af fedtsyrer og frø, der findes i sesamfrø, kan fremme bedre funktion af ordinerede lægemidler hos diabetespatienter, herunder glybenchlamid. Dette gælder især for mennesker, der lider af type 2-diabetes. Sesamfrø gør medicin mere effektiv i kroppen og styrer insulin og glukose i blodet.

3. Sesamfrø hjælper med at behandle anæmi.

Sesamfrø er rige på jern. Derfor anbefales sesamfrø stærkt til personer, der lider af anæmi.

4. Sesamfrø er gode for hjerte-kar-sundhed.

Sesamfrø forhindrer aterosklerotiske læsioner, som er nyttige for hjertesundheden.

Sesamfrø indeholder en antioxidant og antiinflammatorisk forbindelse kaldet sesamol.

Sesamfrø er rige på oliesyre, en enkelt umættet fedtsyre, som hjælper med at sænke dårligt kolesterol og øge godt kolesterol i kroppen. Dette hjælper med at forhindre risikoen for koronararteriesygdom og slagtilfælde.

5. Sesamfrø er nyttige til kræft.

Sesamfrø indeholder magnesium, der har anti-kræft virkning. Det indeholder også en kræftforbindelse kaldet phytat. Denne forbindelse minimerer virkningerne af frie radikaler, et potentielt farligt metabolisk biprodukt af kroppen. Store mængder af frie radikaler i kroppen forårsager kræft såsom leukæmi, tyktarmskræft, prostatacancer, brystkræft, lungekræft og kræft i bugspytkirtlen samt for tidlig aldring, hjertesygdomme og kognitiv dysfunktion. Derfor kan spise sesamfrø forhindre disse sygdomme.

6. Sesamfrø er gode for fordøjelsessundheden.

Sesamfrø er rige på fibre, hvilket hjælper med sunde fordøjelsessystemer. Højt fiberindhold hjælper med at glatte tarmfunktionen og lindrer forstoppelse.

7. Sesamfrø hjælper med reumatoid arthritis.

Sesamfrø indeholder kobber, et essentielt mineral i antioxidant enzymsystemet, som reducerer smerte og hævelse forbundet med gigt. Kobber hjælper også blodkar, knogler og led.

8. Sesamfrø er gode for åndedrætssundheden.

Magnesium indeholdt i sesamfrø forhindrer luftvejskramper for at forhindre astma og andre luftvejssygdomme.

9. Sesamfrø beskytter mod strålingsskader.

En af de unikke fordele ved at spise sesamfrø regelmæssigt er, at det beskytter organer mod de skadelige virkninger af stråling, fordi det indeholder en forbindelse kaldet sesamol. Stråling kan forårsage cellemutationer, der kan forårsage mange degenerative sygdomme. Sesamol-indhold beskytter DNA og forhindrer kræft fra cellemutationer.

10. Sesamfrø er gode for knoglesundheden.

Sesamfrø indeholder zink, der øger knoglemineraltætheden og knoglesundheden. Mangel på dette mineral kan forårsage osteoporose. Sesamfrø er også en stor kilde til calcium, et vigtigt sporingsmineral for knoglesundhed.

Sesam er en anbefalet diæt til folk, der allerede har knoglesygdom. Sesamfrø reparerer svækkende knogler såsom knogleskørhed eller knogleskader. Det kan også styrke knogler og fremme produktionen af ​​nye knoglematerialer.

11. Sesamfrø er gode for oral sundhed.

Fedtsyrer, der findes i sesamfrø, kan have konvergerende og antibakterielle virkninger, når de nedbrydes og frigøres fra munden, når de tygges. En af de mest almindelige bakterier, der kan påvirke oral sundhed negativt, er streptococcus aureus. At spise sesamfrø er direkte relateret til at reducere tilstedeværelsen af ​​bakterier i munden.

12. Sesamfrø hjælper med at ugyldiggøre virkningen af ​​alkohol.

Sesamfrø hjælper med at nedbryde skadelige virkninger, der forårsager alkohol- og kropsafhængighed i leveren.

13. Sesamfrø er gode for din mentale sundhed.

Sesamfrø indeholder mange næringsstoffer, der har stressaflastende egenskaber.

Mineraler som magnesium og calcium fungerer som antikramper ved at kontrollere muskelfunktion, sammentrækning og afslapning.

Thiamin (vitamin B1) har en beroligende virkning, der hjælper med korrekt neurale funktion. Denne vitaminmangel kan forårsage muskelkramper og depression.

Tryptophan er en essentiel aminosyre, der er involveret i produktionen af ​​serotonin, en neurotransmitter, der styrer søvnmønstre og humør. Hvis serotoninproduktion og hjerneoverførsel ikke er normale, kan det forårsage angst og depression.

14. Sesamfrø hjælper med at sænke kolesterolniveauer.

Sorte sesamfrø hjælper med at sænke kolesterolniveauer. Disse inkluderer to stoffer, Sesamine og Sesamolin, der tilhører en tekstilgruppe kaldet Lignan. Lignan-fødevarer har en kolesterolsænkende virkning, fordi de er rige på fiber.

Sort sesamfrø indeholder også en planteforbindelse kaldet vegetabilske steroler, der har en struktur, der ligner kolesterol. Sort sesamindtag reducerer ikke kun blodkolesterolniveauer, men reducerer også risikoen for visse typer kræft.

15. Sesamfrø hjælper med at reducere blodtrykket.

Højt blodtryk er et almindeligt helbredsproblem for kvinder og mænd i forskellige aldre i dag. Undersøgelser viser, at spise sesamfrø kan hjælpe med at reducere højt blodtryk. Magnesium i sesamfrø hjælper med at sænke blodtrykket.

16. Sesamfrø er rige på fiber.

Sesamfrø er rige på fiber. Tilstrækkeligt fiberindtag fremmer fordøjelsen, forhindrer visse typer kræft, giver hjertesundhed og kontrollerer type 2-diabetes.

17. Sesamfrø er gode til betændelse.

Sesamin, en forbindelse, der findes i sesamfrø, har antiinflammatoriske egenskaber. Kronisk betændelse kan føre til fedme, kræft og øger risikoen for hjertesygdomme og nyresygdomme.

Kobberrige sesamfrø hjælper også med at bekæmpe forskellige inflammatoriske sygdomme som gigt. Kobber er også vigtigt for at styrke blodkarvæggene. Dette skyldes, at jo tyndere karvæggen er, desto mere sandsynligt er det at den brister. Det styrker også knogler og led.

En anden fordel ved at forbruge kobber er, at det øger jernindtagelsen, ikke mineraler, der er lette at forbruge. Jern er den vigtigste ingrediens i hæmoglobin, og mangel på jern i kroppen kan føre til anæmi. Kobber er afgørende for at forhindre anæmi og andre relaterede sygdomme. Dette sikrer, at kroppens cirkulation fungerer optimalt, og at alle organer modtager den optimale mængde ilt.

18. Sesamfrø er en rig kilde til vitamin B.

Sesamfrø er rige på vitamin B. Vitamin B er ansvarlig for forskellige kropsfunktioner såsom stofskiftefremme og regulering af cellefunktioner. Sesamfrø hjælper dig med at imødekomme den daglige dosis af forskellige vitamin B-grupper såsom thiamin, niacin, vitamin B6.

19. Sesamfrø hjælper med at eliminere oxidativ stress.

Regelmæssigt forbrug af sesamfrø kan øge antioxidanter i blodet, lindre oxidativt stress og forhindre forskellige kroniske sygdomme.

20. Sesamfrø hjælper med at forbedre immuniteten.

Sesamfrø er rige kilder til forskellige næringsstoffer som selen, kobber, zink, jern, vitamin B6 og E-vitamin, som spiller en vigtig rolle i produktionen af ​​hvide blodlegemer for at bekæmpe infektion.

21. Sesamfrø forbedrer metabolisk funktion.

Metabolisme er kernen i sundhed. Metabolisme holder kroppen stærk og giver et højt niveau af energi, der kan bruges internt til cellulær funktion. Det øger også mobilitet og aktivitet og fremmer cellevækst. Den rige fiber af sesamfrø forbedrer kroppens metaboliske funktion.

22. Sesamfrø hjælper hårvækst og hudens sundhed.

Rich på sesamfrø er zink en vigtig komponent i dannelsen af ​​kollagen, en forbindelse der styrker og aktiverer hud, hår og muskelvæv.

Sesamfrø indeholder også essentielle fedtsyrer som omega 3, omega 6 og omega 9, der fremmer hårvækst.

Ernæringsfakta pr. 100 g sesamfrø

 • Energi 573Kcal (29%)
 • Kulhydrater 23,45 g (18%)
 • Protein 17,73 g (32%)
 • Samlet fedt 49,67 g (166%)
 • Kolesterol 0 mg (0%)
 • Kostfibre 11,8 g (31%)
 • Folinsyre 97 µg (25%)
 • Niacin 4,515 mg (28%)
 • Pantothensyre 0,050 mg (1%)
 • Pyridoxin 0,790 mg (61%)
 • Riboflavin 0,247 mg (19%)
 • Thiamin 0,791 mg (66%)
 • A-vitamin 9 IE (<1%)
 • C-vitamin 0 (0%)
 • E-vitamin 0,25 mg (2%)
 • Natrium 11 mg (1%)
 • Kalium 468 mg (10%)
 • Calcium 975 mg (98%)
 • Kobber 4,082 mg (453%)
 • Jern 14,55 mg (182%)
 • Magnesium 351 mg (88%)
 • Mangan 2.460 mg (107%)
 • Fosfor 629 mg (90%)
 • Selen 34,4 µg (62,5%)
 • Zink 7,75 mg (70%)
Show Buttons
Hide Buttons