Er salat sundt? 16 gode grunde

Er salat sundt? 16 gode grunde

Er salat sundt?

1. Salat er godt til betændelse.

Visse proteiner i salat hjælper med at kontrollere betændelse. Dette blev demonstreret i en iransk undersøgelse. Undersøgelser har vist, at salat er blevet brugt i folkemedicin for at lindre betændelse og knoglesmerter.

Vitaminerne A, E og K i salat kan også hjælpe med at reducere betændelse. Andre grøntsager rig på vitamin K inkluderer grønkål, broccoli, spinat og kål. Jo mørkere salatfarven er, jo flere antioxidanter har den, og jo bedre er det for betændelse.

2. Salat kan hjælpe dig med at tabe sig.

En af hovedårsagerne til, at salat kan være en ideel vægttabsføde, er kalorier. En salat indeholder kun 5 kalorier. Desuden er salat en diæt med lavt kalorieindhold, men indeholder andre næringsstoffer, der er rigelige.

Salat har også lav energitæthed. Romainesalat er 95% vand og indeholder rigelige fibre. Fiber hjælper med at holde dig mæt. Salat indeholder også meget lavt fedtindhold.

3. Salat er godt for hjernens sundhed.

Alvorlig hjerneskade kan føre til død af nerveceller, hvilket kan føre til alvorlige hjernesygdomme som Alzheimers sygdom. Mange undersøgelser har vist, at salatekstrakter har kontrolleret denne neuronale apoptose som deres rolle i GSD eller glucose / serummangel.

Salat er også rig på nitrat i kosten. Forbindelsen omdannes til nitrogenoxid i kroppen, et cellulært signalmolekyle, der fremmer endotelfunktionen. Nedsat endotelfunktion har en negativ effekt på kognitiv tilbagegang og andre neurologiske lidelser forbundet med aldring.

4. Salat hjælper hjertesundheden.

Romainsalat er en rig kilde til folinsyre, vitamin B, der omdanner homocystein til methionin. Ikke-konverteret homocystein beskadiger blodkar og akkumulerer plaque, hvilket påvirker hjertet negativt.

Salat er også en rig kilde til C-vitamin, der reducerer arteriosklerose og hjælper med at behandle hjerte-kar-sygdomme. C-vitamin er kendt for at hjælpe med at styrke arterierne og forhindre hjerteanfald. Inkludering af salat i din daglige diæt hjælper dit hjerte.

Salat indeholder også kalium, som sænker blodtrykket og forhindrer hjertesygdomme. Salatindtag kan øge HDL og sænke LDL niveauer.

Ifølge forskning er spisning af salat relateret til forbedring af kolesterolmetabolisme. Det er også kendt for at øge kroppens antioxidantstatus.

5. Salat er nyttigt for kræftrisiko.

Salat er en grøntsag uden stivelse. Ifølge en rapport fra World Cancer Research Fund kan stivelsesfrie grøntsager forhindre flere typer kræftformer, herunder kræft i mund, hals, spiserør og mave.

6. Salat kan reducere din risiko for diabetes.

Undersøgelser viser, at især salat kan reducere risikoen for type 2-diabetes. Dette kan skyldes det lave glykæmiske indeks for salat.

Salat indeholder færre kalorier og kulhydrater. Denne kendsgerning betyder, at det hjælper din diabetes diæt sundhed. Især romaine salat er bedre end andre sorter, fordi den indeholder vigtige mikronæringsstoffer.

Salat indeholder også lactucaxanthin, et antidiabetisk carotenoid, der sænker blodsukkeret og kan være et diabeteslægemiddel.

7. Salat er godt for synets sundhed.

Salat indeholder Zeaxanthin, en antioxidant, der forbedrer synets sundhed. Det har også vist sig at forhindre makuladegeneration relateret til aldring. Den mørkegrønne salat indeholder både lutein og zeaxanthin. Dette hjælper med at forbedre synets sundhed.

Romainesalat er også en god erstatning for spinat. Flere undersøgelser har vist, at lutein og zeaxanthin hjælper med at forbedre øjets sundhed og forhindre grå stær og andre øjensygdomme.

8. Salat hjælper med at forbedre fordøjelsessundheden.

Fibren i salat fremmer fordøjelsen og forhindrer andre fordøjelsessygdomme som forstoppelse og bule. Det kan også lindre mavepine. Salat er kendt for at hjælpe maven med at behandle forskellige slags mad. Det kan også hjælpe med at behandle andre problemer såsom fordøjelsesbesvær. Men indtil videre er der behov for mere nøjagtig forskning.

9. Salat kan hjælpe med at behandle søvnløshed.

Salat lactucarium beroliger nervesystemet og fremmer søvn. Hvis du ikke kan sove godt om natten, er det godt at tilføje salat til din middag. Salat indeholder et andet stof kaldet lactucin, som inducerer søvn og afslapning. Denne grøntsag blev også brugt i middelalderen til at lindre søvnløshed.

10. Salat kan forbedre knoglesundheden.

Vitaminerne K, A og C er vigtige for produktionen af ​​kollagen (det første trin i knogledannelse). Salat er rig på alle tre ting. K-vitamin hjælper med at fremstille brusk og bindevæv. A-vitamin hjælper med at udvikle nye knogleceller. A-vitaminmangel kan føre til øget osteoporose og risiko for brud. C-vitamin hjælper med at nedbryde knoglerne, en af ​​faktorerne bag aldring.

Mangel på K-vitamin kan øge din risiko for osteoporose og brud.

11. Salat kan øge immuniteten.

Der er behov for meget forskning på dette område, men salats rige vitaminer A og C kan være et godt valg til at øge immuniteten.

12. Salat er godt til graviditet.

Salat indeholder folsyre. Dette næringsstof kan reducere risikoen for fosterskader. Salat er også rig på vitamin K. Vitamin K-mangel under graviditet kan forårsage blødning. At spise den rigtige mængde salat i dit måltid kan hjælpe med at forhindre dette. Salatfibre kan også forhindre forstoppelse, et af de problemer, som gravide kvinder ofte oplever.

13. Salat kan forbedre muskelstyrke og stofskifte.

Potentium i salat kan forbedre muskelstyrken. Salat indeholder nitrat, som er kendt for at fremme motorisk evne. Men indtil videre er der brug for en masse nøjagtig forskning på dette område. Se bare på det som en reference.

14. Salat kan forbedre hudens og hårets sundhed.

A-vitamin i salat kan fremme omdannelse af hudceller. C-vitamin kan beskytte din hud mod ultraviolette stråler og forsinke tegn på ældning. Fibrene i salat kan afgifte kroppen og fremme hudens sundhed.

Selvom det ikke er bevist, kan vask af dit ansigt med salatekstrakt eller væske om morgenen forbedre din huds sundhed. Også at vaske dit hår med salatekstrakt eller væske som et folkemiddel kan hjælpe dit hårs sundhed.

15. Salat er godt for anæmi.

Salat indeholder en passende mængde folinsyre. Folinsyre-mangel kan føre til anæmi. Folsyre er også kendt for at hjælpe med storstilet anæmi. Romaine salat kan også hjælpe med at behandle vitamin B12-mangel anæmi.

16. Salat hjælper med at opretholde fugt.

Salat er 95% vand. Hvis du spiser disse grøntsager, kan du forblive hydreret.

Bivirkninger af salat / forholdsregler

Salat skal være forsigtig med, hvem der er involveret i blodfortyndere.

Overdreven K-vitaminindtagelse kan forårsage problemer for personer, der tager blodfortyndende medicin, såsom warfarin. At spise for meget salat kan reducere virkningen af ​​warfarin. Derfor, hvis du tager blodfortyndende medicin, skal du kontakte din læge, inden du tager salat.

Forsigtighed er nødvendig under graviditet og modermælk.

Der er ingen støtte til medicinsk forskning, men der er en undersøgelse, der viser, at overdreven indtagelse af salat har en negativ effekt under graviditet og modermælk. Undgå derfor overdreven forbrug. Den normale mængde salat er sikker.

Konklusion

Salat er berømt for sin fremragende ernæring. Fra bekæmpelse af inflammatoriske sygdomme til forbedring af hud- og hårsundhed kan salat forbedre sundheden på mange måder. Det er godt om sommeren, fordi det har et højt fugtindhold. Imidlertid kan overdreven indtagelse af disse grønne grøntsager forårsage bivirkninger. Hold dig til den passende normale mængde mad. Hvis du har bivirkninger eller problemer med din krop, skal du undgå at spise og konsultere din læge.

Show Buttons
Hide Buttons