Er rødvin sundt? 16 gode grunde

Er rødvin sundt? 16 gode grunde

Er rødvin sundt

1. Rødvin er godt for det kardiovaskulære system.

Kardiovaskulær sygdom er verdens største dødsårsag og tegner sig for næsten en tredjedel af dødsfaldene årligt. Betændelse er en vigtig faktor i udviklingen af ​​hjertesygdomme og er forbundet med mange kroniske sygdomme hos mennesker.

En undersøgelse viste, at resveratrol i vin kan være forbundet med en lavere risiko for hjertesygdomme. Disse omfattede spørgsmål som blodpropper og betændelse, der påvirker hjertesundheden.

Både hjerteanfald og slagtilfælde opstår, når blodkar bliver tilstoppede, og resveratrol i rødvin hjælper med at forhindre blodpropper og skader på blodkar.

Det er også kendt, at rødvin i gennemsnit indeholder 10 gange flere polyfenoler end hvidvin.

Det er dog meget vigtigt at spise med måde, da overskridelse af den anbefalede daglige mængde rødvin faktisk kan øge din risiko for hjertesygdomme.

2. Rødvin har virkninger mod kræft.

Rødvin har vist sig at reducere risikoen for visse kræftformer. En undersøgelse viste, at mænd, der regelmæssigt drak moderat rødvin, var mindre tilbøjelige til at udvikle prostatakræft end dem, der ikke gjorde det. Den samme undersøgelse viste, at rødvin var særlig effektiv til forebyggelse af avanceret eller aggressiv kræft.

I en anden undersøgelse fandt forskere, at moderat indtag af rødvin reducerede henholdsvis lunge- og tyktarmskræftceller med cirka 57% og 50%.

Moderat indtag af rødvin sænker også risikoen for brystkræft. Dette er i modsætning til alle andre alkoholer, der øger østrogenniveauerne, hvilket øger risikoen for brystkræft hos kvinder. Aromatase er et enzym, som brysttumorer bruger til at producere deres eget østrogen. Fordi røde druer er aromatasehæmmere, er de den bedste mad til at hæmme aromataseaktivitet.

3. Rødvin virker beskyttende mod slagtilfælde.

En af fordelene ved rødvin er forebyggelse af slagtilfælde. At drikke rødvin i moderate mængder kan forhindre flere neurologiske sygdomme. Disse kan omfatte slagtilfælde, makuladegeneration og tænkningsevner.

Ud over rødvinens antiinflammatoriske egenskaber har resveratrol vist sig at hjælpe med Alzheimers sygdom.

4. Rødvin hjælper med at kontrollere kolesteroltalet.

Kolesterol er et stof, der kan opnås gennem mad, men også produceres af kroppen. Over tid opbygges det dårlige kolesterol, low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, inde i arterierne og danner plak.

Denne plak kan have mange potentielle negative virkninger, såsom et slagtilfælde eller et hjerteanfald, så det er vigtigt at handle. Resveratrol hjælper med at øge mængden af ​​godt kolesterol på grund af dets evne til at reducere betændelse og forhindre koagulation.

5. Rødvin er godt for hudens sundhed.

De høje niveauer af antioxidanter i rødvin, når de påføres direkte på huden, hæmmer væksten af ​​acne-forårsagende bakterier og hjælper med at opretholde en sund hud. Antioxidanter forynger huden, øger hudens elasticitet og holder huden lys og strålende.

Indtagelse af rødvin kan fremme blodcirkulationen og forhindre dannelse af rynker og hudens ældning. Men hvis du drikker for meget, kan dit hormonflow være ude af balance, hvilket forårsager dehydrering af din hud og forværrer dine chancer for acne.

6. Rødvin er godt for hjernens sundhed.

Rødvin er en god mad til at bevare intelligens og kognitive evner. Undersøgelser har vist, at moderate rødvinsdrikkere har en 23% lavere risiko for neurologiske tilstande som demens eller Alzheimers sammenlignet med dem, der ikke gør det.

En undersøgelse fandt en sammenhæng mellem rødvin og neurodegenerative sygdomme som Alzheimers og Parkinsons. Forskere har fundet ud af, at visse forbindelser tilbage i tarmen efter at have drukket vin forhindrer neurons død, hvilket kan forsinke begyndelsen af ​​disse sygdomme.

7. Rødvin er god til at reducere din risiko for depression.

En af de unikke fordele ved rødvin er dens antidepressive egenskaber. En universitetsundersøgelse fandt ud af, at resveratrol i rødvin kunne bruges som en ny behandling for depression og angst.

Resveratrol har antistresseffekter, der blokerer ekspressionen af ​​stressregulerende enzymer i hjernen.

8. Rødvin øger sunde tarmbakterier.

Milliarder mikrober lever inde i din tarm, og forskellige bakterier spiller forskellige roller. Nogle af disse er gavnlige for menneskekroppen, mens andre kan forårsage sygdom. At kontrollere disse tarmbakterier er afgørende for dit generelle helbred.

Undersøgelser har vist, at rødvin kan bekæmpe oxidativ stress og øge sunde tarmbakterier.

9. Rødvin hjælper med at forhindre huller i tænderne.

En undersøgelse fandt ud af, at rødvin kan hjælpe med at forhindre huller i tænderne ved at hæmme væksten af ​​visse bakterier, der findes i orale biofilm.

Polyphenolekstrakter i vin kan bremse væksten af ​​bakterier, der er ansvarlige for dannelsen af ​​plak og hulrum. Rødvin kan hjælpe med at reducere disse bakterier, men den bedste tandhygiejne kommer fra daglig tandhygiejne. Børstning, tandtråd og regelmæssige tandlægebesøg er de bedste måder at forhindre hulrum på.

10. Rødvin øger omega-3 fedtsyreniveauer.

Undersøgelser har vist, at mennesker, der regelmæssigt indtager moderate mængder vin, har højere niveauer af omega-3 fedtsyrer, uanset fiskeforbrug. Omega-3 hjælper med at reducere betændelse i kroppen og risikoen for mange kroniske sygdomme.

Et eksperiment antydede, at polyphenol -antioxidantkoncentrationer i vin kunne stimulere syntesen af ​​EPA og DHA. EPA og DHA er omega-3 fedtsyrer, der hovedsageligt findes i fisk.

11. Rødvin har egenskaberne til at forbedre knogletætheden.

En af de mange fordele ved rødvin er dens knoglemineraltæthedsforbedrende egenskaber. At drikke moderat rødvin kan hjælpe med at forbedre knogletætheden. Når mennesker bliver ældre, bliver vores knogler tyndere og svagere. Undersøgelser har vist, at drikke vin i moderate mængder kan hjælpe med at reducere din risiko for knogleskørhed.

Osteoporose er den mest almindelige knoglesygdom hos kvinder, der har nået overgangsalderen. Osteoporose gør knogler sprøde og øger modtagelighed for brud.

Et eller to glas vin om dagen kan beskytte kvinder mod udtynding af knogler. Moderat indtag af vin kan hjælpe med at forhindre osteoporose hos ældre kvinder.

12. Rødvin fremmer levetiden.

Resveratrol er en polyfenol, der oftest findes i rødvin. Det er en kraftig antioxidant, der findes i røde druer og drueskind. Antioxidanter hjælper din krop med at bekæmpe frie radikaler, der kan skade celler og organer.

Undersøgelser har vist, at resveratrol fremmer sundhed og levetid ved at øge aktiviteten af ​​et protein kaldet sirtuin. Sirtuins er ansvarlige for at beskytte kroppen mod sygdomme forårsaget af aldring.

13. Rødvin hjælper med at forhindre fedme.

Vin indeholder en antioxidant kaldet resveratrol. Disse antioxidanter kan sænke kolesteroltalet, hjælpe dig med at tabe dig ved at forbrænde mavefedt og reducere betændelse, der ofte er forbundet med fedme.

14. Rødvin har immunforstærkende egenskaber.

En anden fordel ved rødvin er, at den understøtter immunsystemet. Undersøgelser har vist, at indtagelse af vin i moderate mængder kan øge dit immunsystem. At drikke vin i moderate mængder kan øge dit immunsystem mod vira. Vin indeholder høje niveauer af antioxidanter i form af flavonoider, der kan bekæmpe vira stærkt.

Rødvin kan også hjælpe med at behandle symptomer på influenza og forkølelse. Polyfenolresveratrol kan forhindre virus i at formere sig i kroppen.

15. Rødvin er godt for øjens sundhed.

Rødvin gavner også øjens sundhed. Resveratrol, der findes i denne vin, er gavnlig for øjens sundhed. Resveratrol forhindrer aldersrelateret forringelse af øjenmuskler. En af disse aldersrelaterede forringelser af øjenmusklerne kaldes makuladegeneration.

Makuladegeneration betragtes som den største årsag til synstab. Resveratrol i rødvin forhindrer vækst af blodkar i øjet, der kan forårsage makuladegeneration.

16. Rødvin hjælper med hårpleje.

Rødvin har mange fordele for hårpleje.

 • Rødvinsforbrug forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket reducerer hårtab, forhindrer hårsækkeskader og stimulerer hårvækst.
 • Resveratrol, en kraftfuld polyphenol i rødvin, kan reducere betændelse og lindre virkningerne af irritation i hovedbunden.
 • Moderat indtag af rødvin hjælper med at styrke blodkarrene, samtidig med at det fremmer blodcirkulationen omkring hovedbunden. Dette hjælper med at slippe af med og forhindre skæl.
 • Rødvin hjælper med at stimulere væksten af ​​keratin, en type fibrøst strukturelt protein. Dette protein hjælper sammen med de forskellige vitaminer og mineraler i rødvin til at forhindre håraldring.

Bivirkninger af rødvin

Mange af de sundhedsmæssige fordele ved rødvin nævnt ovenfor er, når de indtages med måde. Overdreven drikkelse har mange bivirkninger. Alkoholforbrug har været forbundet med en øget risiko for flere sundhedsmæssige problemer, herunder forhøjet blodtryk, skrumpelever, allergiske reaktioner, flere former for kræft, mangel på søvn, brystkræft, hjerneskade, hjerteskader og betændelse i bugspytkirtlen. Her er nogle af bivirkningerne.

 • En af bivirkningerne ved rødvin er et tømmermænd i vin. Især rødvin har et højere alkoholindhold end andre alkoholholdige drikkevarer, så det kan forårsage tømmermænd.
 • En lille mængde rødvin beskytter hjertet, men en stor mængde har den modsatte effekt. Regelmæssig indtagelse af store mængder rødvin øger din risiko for hjerte -kar -sygdomme og andre kredsløbssygdomme.
 • For store mængder vin kan øge risikoen for visse kræftformer. Overdreven alkoholforbrug har været forbundet med en øget risiko for bryst, hals, lunge, lever og orale kræftformer.

Ernæringsfakta for rødvin / 100g

 • Kalorier: 85 Kcal
 • Fedt: 0 g
 • Kolesterol: 0 mg
 • Natrium: 4 mg
 • Kalium: 127 mg
 • Kulhydrater: 2,6 g
 • Kostfibre: 0 g
 • Protein: 0,1 g
 • Calcium: 8 mg
 • Jern: 0,5 mg
 • Vitamin B6: 0,1 mg
 • Magnesium: 12 mg

Som nævnt flere gange ovenfor er mange af fordelene ved rødvin gavnlige, når de indtages med måde. Overdreven indtagelse har den modsatte effekt. Personer med specifikke sygdomme bør også rådføre sig med en specialist, inden de indtager.

Show Buttons
Hide Buttons