Er rødkål sundt? 11 gode grunde

Er rødkål sundt? 11 gode grunde

rødkål sundt

Rødkål

Rødkål er en nærende og lækker grøntsag, der er blevet populær over hele verden og er en mad. Også kendt som lilla kål eller rødkål, det er en korsblomstrende grøntsag og findes let i Nordeuropa, USA og dele af Asien.

Hvad der er interessant ved denne kål er, at det skifter farve afhængigt af pH-balancen omkring det, så det bruges ofte som en pH-indikator. Kåls farve svinger faktisk afhængigt af pH-balancen i jorden, hvor den vokser. Det er også kendt for at være meget lettere at opbevare end traditionel kål. Det bruges oftest i salater, men kan også bruges som tilbehør til visse kødretter.

En af hovedårsagerne til rødkål er populær, fordi den indeholder mange fytokemikalier, antioxidanter, næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Disse vigtige komponenter inkluderer calcium, mangan, magnesium, jern og kalium samt vitamin C, vitamin K, B-vitaminer og kostfibre. Det er også rig på antioxidanter såsom anthocyaniner og indoler.

1. Rødkål er godt for knoglesundheden.

Rødkål indeholder en række næringsstoffer, der er vigtige for knoglesundheden. Mange mennesker ved, at D-vitamin og calcium er vigtige for knoglesundheden. Bortset fra det inkluderer andre næringsstoffer, der er vigtige for dine knogler, vitamin K og magnesium.

Rødkål er en god kilde til K-vitamin og giver små mængder calcium, magnesium og zink for at hjælpe med at opbygge og opretholde sunde knogler.

2. Rødkål har fordøjelsesmæssige sundhedsmæssige virkninger.

Kål er lavt i kalorier og højt i kostfibre, hvilket effektivt hjælper med fordøjelsesprocessen.

At spise kål kan hjælpe med at forhindre gastrointestinale problemer som fordøjelsesbesvær og forstoppelse. Den opløselige fiber i rødkål kan hjælpe de gavnlige bakterier i tarmen.

Kostfibre bremser også fordøjelsesprocessen og holder dig fuld i længere tid. Dette hjælper med vægttab, fordi det forhindrer sult og trang til mad.

3. Rødkål er godt for hjertesundheden.

Anthocyaninerne i rødkål kan gavne hjertet. En diæt med højt indhold af anthocyaniner har været forbundet med at sænke blodtrykket. Det har også været forbundet med en reduceret risiko for hjerte-kar-sygdomme.

4. Rødkål kan hjælpe dig med at tabe dig.

Selvom rødkål er meget lav i kalorier, er den rig på kostfibre. At give dig en masse mæthed med lave kalorier kan hjælpe dig med at tabe sig.

5. Rødkål har anti-aging egenskaber.

En af de mange fordele ved rødkål er dens anti-aging egenskaber. Antioxidanter gør mere end at beskytte dig mod virkningerne af frie radikaler. Det hjælper også med at reducere tegn på aldring, der kan være forårsaget af frie radikaler. Antioxidanter hjælper med at holde huden sund og reducerer rynker og alderspletter.

6. Rødkål er godt for øjenens sundhed.

A-vitamin i rødkål er godt for øjenhygiejnen. A-vitamin holder dit syn sundt og forhindrer makuladegeneration og dannelse af grå stær. Det kan også omdannes til beta-caroten, hvilket er meget vigtigt for at opretholde øjenhygiejnen, når du bliver ældre.

7. Rødkål er gavnligt for mavesundheden.

Rødkål indeholder en stor mængde aminosyre glutamin. Denne specifikke aminosyre har været forbundet med at reducere inflammation og smerter forbundet med sår i mave-tarmsystemet.

8. Rødkål har den virkning at forbedre immuniteten.

Rødkål er rig på vitaminer, herunder vitamin C. C-vitamin, også kendt som ascorbinsyre, er en vigtig antioxidant og en vigtig komponent i immunsystemet. Dette stimulerer aktiviteten af ​​hvide blodlegemer, der danner immunforsvarets første forsvarslinje. C-vitamin er også vigtigt for dannelsen af ​​kollagen, der opretholder celler i vores krop.

9. Rødkål hjælper med at forhindre kræft.

Rødkål er rig på antioxidanter såsom anthocyaniner og indoler, som har kræftbekæmpende egenskaber. Disse antioxidanter virker faktisk mod sygdomsfremkaldende frie radikaler som skadelige biprodukter fra cellulær metabolisme.

Indol hjælper også med at forhindre brystkræft hos kvinder, og vitamin A reducerer chancerne for lungekræft.

10. Rødkål hjælper med gigt.

Rødkål har phytonutrients, der kan hjælpe med at bekæmpe arthritis. Denne grøntsag er rig på anthocyaniner, som hjælper med at forhindre betændelse såsom ledsmerter og hævelse. Inkludering af rødkål i din kost kan hjælpe med at behandle gigt og tilhørende komplikationer.

11. Rødkål kan hjælpe med at behandle forhøjet blodtryk.

Rødkål er rig på kalium. Det spiller en vigtig rolle i kontrollen med pludselige stigninger i blodtrykket ved at begrænse de skadelige virkninger af natrium for at opretholde optimal hjerteaktivitet. Det hjælper også hjertemusklen med at slappe af og sænker højt blodtryk og korrigerer effektivt højt blodtryk.

Ernæringsfakta pr. 100 g rødkål

 • Kalorie: 31 Kcal
 • Fedt: 0,2 g
 • Mættet fedt: 0 g
 • Kolesterol: 0 mg
 • Natrium: 27 mg
 • Kalium: 243 mg
 • Kulhydrater: 7 g
 • Kostfibre: 2,1 g
 • Sukker: 3,8 g
 • Protein: 1,4 g
 • Vitamin C: 57 mg
 • Calcium: 45 mg
 • Jern: 0,8 mg
 • Vitamin B6: 0,2 mg
 • Vitamin K: 75 mcg
 • Magnesium: 16 mg
Show Buttons
Hide Buttons