Er melon sundt? 17 gode grunde

Er melon sundt? 17 gode grunde

Er melon sundt

1. Melon er god til at styrke immunforsvaret.

Forbrug af cantaloupe regelmæssigt kan forbedre og styrke immunforsvaret, så kroppen kan bekæmpe sygdomme. Melon er rig på vitamin C og vitamin A, som stimulerer hvide blodlegemer i kroppen til at øge immuniteten.

Som en stærk antioxidant bekæmper C-vitamin effektivt frie radikaler i kroppen. Disse frie radikaler beskadiger huden og forårsager for tidlig ældning. Tilføjelse af melon til din kost kan hjælpe med at forhindre for tidlig aldring.

2. Melon er god for hjerte-kar-sundhed.

Melon har kardiovaskulære sundhedsmæssige fordele. Melon er rig på kalium, som regulerer blodtrykket og holder dit hjerte sundt. Dette mineral forhindrer forhøjet blodtryk og forhindrer natrium i at gøre yderligere skade på kroppen.

Melon er også rig på en forbindelse kaldet adenosin, som har blodfortyndende egenskaber og er gavnlig for hjertet. Dette forhindrer blodpropper i det kardiovaskulære system.

C-vitamin hjælper med at forhindre arteriosklerose, og folinsyre hjælper med at forhindre hjerteanfald.

3. Melon hjælper med at forhindre kræft.

Melon indeholder en masse C-vitamin og beta-caroten, som effektivt kan fjerne frie radikaler fra kroppen. Disse frie radikaler er skadelige, fordi de angriber kroppens celler og forårsager kræftvækst.

4. Melon hjælper med at lindre stress.

En anden fordel ved melon er dens stressaflastende egenskaber. Melon er rig på kalium, som normaliserer hjerterytmen og fremmer iltning til hjernen, hvilket gør dig mere afslappet og fokuseret. Denne frugt indeholder superoxiddismutase, som bekæmper stress ved at sænke blodtrykket og slappe af nerverne.

5. Melon er god for øjenhygiejnen.

Fordelene ved melon inkluderer en egenskab kaldet beta-caroten, som hjælper med at opretholde et sundt syn. Når den optages af kroppen, omdannes denne beta-caroten til A-vitamin, hvilket hjælper med at forhindre grå stær og forbedrer synet. Undersøgelser har vist, at regelmæssigt forbrug af fødevarer med et højt vitamin A kan reducere risikoen for at udvikle grå stær med op til 40%.

6. Melon er gavnlig for lungerne.

De fleste mennesker ved ikke, at melon er en god frugt for lungerne. Forbrug af meloner kan regelmæssigt genopfylde A-vitamin, der er tabt på grund af kontinuerlig rygning eller udsættelse for brugt røg. Dette hjælper med at forynge lungerne og er især nyttigt for rygere, der har alvorligt beskadiget deres lunger fra at ryge.

7. Melon kan hjælpe med at behandle søvnløshed.

Melon indeholder unikke forbindelser, der slapper af nerver og beroliger angst. Derfor beroliger det nervesystemet hos søvnløshed og hjælper med at slippe af med søvnforstyrrelser.

8. Melon hjælper med at behandle menstruationsproblemer.

Menstruationscyklussen er en af ​​de mest frygtelige tider for kvinder. For nogen, der kæmper med kramper, kan melon være nyttig.

C-vitamin i melon er effektiv til at regulere menstruationsstrømmen og lindre menstruationskramper hos kvinder. Regelmæssigt forbrug af meloner under menstruation kan hjælpe med at forbedre menstruationsrelaterede problemer.

9. Melon hjælper dig med at tabe dig.

Melon har også fordele i kosten. Meloner har få kalorier og meget fiber, hvilket kan hjælpe dig med at tabe sig.

Fiber hjælper dig med at tabe dig, fordi det tager længere tid at forlade maven og komme ind i fordøjelseskanalen, så du føler dig fyldigere længere. Denne langsomme fordøjelsesproces forhindrer overspisning.

10. Melon er en god mad til gravide kvinder.

En af fordelene ved melon er, at den er rig på folsyre. Folinsyre er et vigtigt næringsstof for kvinder, der planlægger at blive gravide, og for kvinder, der er gravide. Melons høje folinsyreindhold hjælper med at skabe og vedligeholde nye celler, især hos gravide kvinder.

11. Melonfrø er gode for helbredet.

Melonfrø er også effektive. At spise mosede melonfrø kan hjælpe med at bekæmpe tarmene. Det er også effektivt til behandling af hoste, feber og fordøjelsesbesvær.

12. Melon kan hjælpe med at behandle gigt.

Tilføjelse af den rigtige mængde melon til din kost kan hjælpe med at slippe af med smerter og ubehag forbundet med gigt. Melon har antiinflammatoriske egenskaber, der kan reducere inflammation ved at forhindre oxidativ stress i led og knogler.

13. Melon er god for fordøjelsessystemet.

Melon har en beroligende virkning og er god for maven. Denne frugt regulerer tarmens bevægelighed, hvilket gør fordøjelsessystemet sundt.

Melon er et fantastisk naturligt middel til mennesker, der lider af fordøjelsesbesvær, forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer på grund af dets høje fiber- og vandindhold. Frugtindholdet i denne frugt hjælper med at regulere ordentlig afføring med en beroligende effekt på maven. Fiber tilføjer løs afføring og undertrykker sult. Det indeholder også C-vitamin og mineraler, som hjælper med at behandle mavesår.

14. Melon fugter og forynger huden.

Melon har også fordele for huden. Ligesom vores kroppe er saftige frugter gode for vores hud.

Melon indeholder vitamin K og E, som spiller en vigtig rolle for at holde huden sund og strålende. Melon er også en god kilde til B-vitaminer, cholin og betain, som nærer og forynger huden.

15. Melon hjælper huden med at regenerere.

Vitaminerne A og C i melon er gavnlige for huden. A-vitamin fremmer hudregeneration og C-vitamin er involveret i dannelsen af ​​kollagen, bindevævet, der giver huden et ungdommeligt udseende.

16. Melon har anti-aging egenskaber.

Melon er rig på folinsyre, som fremmer cellefornyelse og holder huden sund. Folinsyre er især gavnligt for gravide kvinder.

C-vitamin forhindrer skader forårsaget af frie radikaler. På denne måde giver melon fordele mod aldring ved at hæmme rynker, opretholde hudens elasticitet og fremme kollagensyntese.

17. Melon hjælper med at forhindre hårtab.

Inositol er en form for B-vitamin, der er nødvendig for at forhindre hårtab og fremme hårvækst. Melon indeholder en tilstrækkelig mængde inositol. At forbruge denne frugt regelmæssigt kan stimulere hårvækst.

Bivirkninger af melon

Meloner kan sænke dit sukkerindhold. Diabetes er en tilstand, der er karakteriseret ved forhøjede niveauer af blodsukker (glukose). Ifølge eksperter kan det være dårligt for diabetikere at spise for meget melon. Det kan forårsage overbelastning af sukker, hvilket kan føre til høje blodsukkerniveauer. Melon har en GI-værdi på 65. Dette er ret højt i betragtning af at vandmelon har et glykæmisk indeks på 72. Derfor anbefales det, at personer med diabetes konsulterer en læge, før de indtager.

Melon kan forårsage diarré. Det høje vandindhold og fiber gør denne frugt til en fremragende frugt. Nogle eksperter hævder dog, at spise for meget melon kan forårsage diarré. Overdreven indtagelse er kendt for at fremme løs afføring og gasproblemer.

Melon indeholder en stor mængde kalium. Betablokkere, en type medicin, der ofte ordineres til hjertesygdomme, kan hæve kaliumniveauerne. Personer, der bruger betablokkere, bør indtage melon i moderation, da høje kaliumniveauer kan forårsage nyreskade. Personer med nyreproblemer bør også konsultere deres læge, før de indtager mad med højt kaliumindhold såsom meloner.

% af den anbefalede daglige mængde i 100 g meloner

 • Kalorier: 34Kcal
 • Kulhydrater: (6,5%)
 • Protein: (1,5%)
 • Total fedt: (<1%)
 • Kolesterol: (0%)
 • Kostfibre: (2,25%)
 • Folinsyre: (5%)
 • Niacin: (4,5%)
 • Pantothensyre Syre: (2%)
 • Pyridoxin: (5,5%)
 • Riboflavin: (2%)
 • Thiamin: (1%)
 • A-vitamin: (112%)
 • C-vitamin: (61%)
 • E-vitamin: (0,5%)
 • K-vitamin: (2 %)
 • Natrium: (0%)
 • Kalium: (6%)
 • Calcium: (1%)
 • Kobber: (4,5%)
 • Jern: (2,5%)
 • Magnesium: (3%)
 • Mangan: (2%)
 • Zink: (1,5%)

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons