Er majs sunde? 13 gode grunde

Er majs sunde? 13 gode grunde

Er majs sunde?

1. Majs kan reducere betændelse.

Proteiner og vegetabilske kemikalier i majs beskytter kroppen mod inflammatoriske stoffer. Majsgluten er et af disse proteiner. Flavonoider og anthocyaniner hæmmer aktiveringen af ​​flere inflammatoriske gener og cellulære mekanismer.

Ifølge forskning kan majs også reducere forstoppelse, astma, gigt, irritabel tarmsygdom, GERD og dermatitis.

2. Majs silke hjælper dig med at tabe dig.

Majs silke har mange essentielle flavonoider, tanniner, saponiner, alkaloider og cytosteroler sammen med calcium, kalium og magnesium.

Disse fytokemikalier i majssilke kontrollerer fedtophobning, fedtceldifferentiering. Samtidig regulerer den hastigheden af ​​fedtsyredissociation og genet, der styrer fedtsyremetabolismen. Dette kan potentielt hjælpe dig med at tabe dig.

Men majs er rig på sukker og kulhydrater, så det går ikke godt med vægttab.

3. Majs kan forhindre anæmi.

Majs indeholder meget vitamin B12, jern og folinsyre. Mangel på disse næringsstoffer kan forårsage anæmi.

Et fald i hæmoglobinniveauet kan føre til flere udviklingsmæssige problemer. Anæmiske børn kan opleve vækstlidelser, kognitive udviklingsforstyrrelser og svækket immunsystem.

Jern transporterer ilt og næringsstoffer og spiller en vigtig rolle i energimetabolisme og menstruation.

Majs er ernæringsmæssigt rig på jern.

Tilføjelse af majs til din diæt kan løse problemer, især med anæmi hos børn og kvinder. Kroppens optimale jernindhold er også afgørende for sundheden for øjne, hår og hud.

4. Majs er en god energikilde.

Majs indeholder mange energikalorier. Derfor er det godt for folk, der har brug for kulhydrater for at forbedre deres atletiske evner.

Kulhydrater er den bedste energi til kroppen under lange træningsperioder. Desuden er det bedre ved majs, at det har et glykæmisk indeks på ca. 56 til 69.

De fibre og kulhydrater, der findes i majs, hjælper med at opbygge kroppen. Derfor er majs godt for folk, der træner med høj intensitet.

5. Majs hjælper med at forbedre synet.

Lutein og zeaxanthin er to carotenoider, der spiller en vigtig rolle i synsudviklingen. Denne mangel på carotenoider forårsager grå stær, makuladegeneration og aldringsrelaterede oftalmiske sygdomme.

Majs indeholder 21,9 μg / g lutein og 10,3 μg / g zeaxanthin sammen med ß-crypto-santhin og ß-caroten.

6. Majs hjælper med at forsinke ældningen.

Majs er rig på antioxidanter, der er nyttige til at forhindre aldring.

7. Majs er godt for din hud.

Regelmæssig massage af olier eller kosmetik indeholdende majsingredienser kan forbedre hudens sundhed. Majs indeholder også essentielle mineraler og vitaminer.

8. Majs hjælper med at fjerne acne ar i dit ansigt.

Majs indeholder meget E-vitamin, så det hjælper med at fjerne acne ar.

9. Majs kan forbedre hovedbundens sundhed.

Massering af hovedbunden med majsolie forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket fremmer sund og stærk hårproduktion.

C-vitamin, lycopenindhold og forskellige andre antioxidanter i majs hjælper også med at styrke håret.

10. Majs hjælper med at sænke kolesterol.

Majs indeholder vandopløselig fiber, der skifter til gelignende stoffer i blodbanen. Det absorberer igen dårligt kolesterol (LDL-kolesterol). Majs indeholder også carotenoider og bioflavonoider. Dette styrer kolesterolniveauer i blodet.

11. Majs kan hjælpe dit kardiovaskulære helbred.

Fødevarer rig på omega-3 fedtsyrer kan reducere risikoen for hjertesygdomme. Fedtsyrer i majs indeholder meget god olie. Som et resultat eliminerer omega-3 fedtsyrer skadelige fedtsyrer og reducerer risikoen for hjertesygdomme. Det forhindrer også åreforkalkning (kolesterolaflejring på arterievæggen).

12. Majs kan hjælpe fordøjelsen og forstoppelsen.

Majs indeholder meget kostfibre. Fiber hjælper fordøjelsen og forhindrer forstoppelse. Mennesker med irritabelt tarmsyndrom og diarré kan lindre symptomerne, hvis de spiser majs.

13. Majs er en gavnlig mad under graviditeten.

Majs indeholder rigeligt med folinsyre og kan være en gavnlig mad til gravide kvinder.

Bivirkninger af majs / forholdsregler

1. Majs kan have en allergisk reaktion.

At spise majs kan forårsage allergiske symptomer såsom hududslæt og opkastning. Hvis du har problemer med din krop efter at have spist majs, bedes du straks besøge hospitalet.

2. Hvis du kun spiser majs, kan der være risiko for pellagra.

Der er mange mennesker i verden, der bruger majs som basisføde. Der er en risiko for pellagra, hvis du spiser meget majs. Pelagra er et symptom på kroppens niacinmangel. For at forhindre denne pelagra skal du spise andre sunde fødevarer jævnt.

3. Hvis du spiser meget majs, kan det forårsage gas og hævelse.

Majs indeholder en høj procentdel af stivelse. Når du spiser majs, nedbrydes det i tyktarmen og producerer meget gas. Derfor, hvis du spiser meget majs, kan din krop føle sig mæt og forårsage meget gas.

4. At spise en masse majs kan medføre fordøjelsesbesvær og mavesmerter.

Majs er en god kilde til fiber. Overdosering af disse fibre kan dog være dårlig for din mave. Også at spise store mængder korn kan føre til fordøjelsesbesvær og mavekramper. Derfor anbefales det at indtage en passende mængde majs.

5. At spise majs rå kan forårsage tarmirritation og diarré.

Majs bør ikke spises rå, fordi det kan forårsage diarré.

6. Hvis du spiser meget majs, kan du få hulrum.

Majs indeholder meget sukker, så det kan forårsage hulrum hos nogle mennesker. Børst tænderne efter at have spist majs.

7. Folk, der spiser meget majs, kan udvikle knogleskørhed.

Folk, der er afhængige af deres majsdiet, kan udvikle osteoporose, fordi de har meget lidt calcium i majs. Dette er dog kun tilfældet, hvis andre egnede kalciumrige fødevarer ikke er blevet genopfyldt.

8. Hvis du spiser meget majs, kan du gå op i vægt.

Som tidligere nævnt indeholder majs store mængder sukker og kulhydrater. Hvis du spiser for meget majs, kan du gå op i vægt. Folk på en diæt bør undgå at spise majs.

9. Indtagelse af majs kan forårsage sløvhed.

Majs indeholder stivelse. Stivelse kan forårsage søvnighed.

Show Buttons
Hide Buttons