Er mælkebøtter sunde? 11 gode grunde

Er mælkebøtter sunde? 11 gode grunde

Er mælkebøtter sunde?

1. Det hjælper med betændelse.

Mælkebøtteforbindelser har vist sig at sænke betændelsesniveauer. Mælkebøttepolysaccharider har antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber.

Mælkebøtter reducerer generelt produktionen af ​​inflammatoriske cytokiner, en forbindelse der er involveret i betændelse i kroppen.

Ifølge en undersøgelse viser spisning af mælkebøtter hos mus med betændelse i lungerne forbedring i tilstanden.

2. Reducer kræftrisiko.

Forskning på mælkebøtte rødder viste sig at have anti-cancer virkninger. Rødder har vist sig at fremkalde apoptose og forbedre effektiviteten af ​​kemoterapi. Denne undersøgelse er resultatet af en undersøgelse af prostatacancerceller.

Mælkebøtte rodekstrakt er ikke-toksisk og kan være et effektivt alternativ til kræftbekæmpelse. Tyktarmskræftmodellen kan forårsage celledød af kræftceller. Den molekylære kompleksitet af rodekstrakter kan være en årsag til denne anti-kræftaktivitet.

Mælkebøtte rodekstrakter har også vist sig at forhindre leverkræft. Også lignende effekter blev observeret i kræft i bugspytkirtlen.

Men da mere præcis forskning stadig er i gang, vil kræftrelaterede mennesker helt sikkert have brug for en lægehøring, før de spiser en mælkebøtte.

3. Hjælp med at behandle diabetes.

Mælkebøtte’s cikorinsyre og klorogene syre har et stort potentiale som anti-diabetiske funktionelle fødevarer og medicin til at kontrollere diabetes kontrol. Den indeholder phenolforbindelser, der kan fremme antidiabetiske virkninger.

En undersøgelse viste, at både mælkebøtteblade og rødder har lignende behandlingseffekter hos diabetespatienter. Det skal dog bemærkes, at dette skyldes, at det er kombineret med andre sunde kostvaner.

Andre fysiologiske aktive forbindelser i mælkebøtte, der giver antidiabetiske virkninger, inkluderer flavonoider, phenolsyrer og triterpens. Også mælkebøtteens rødder indeholder inulin. Dette hjælper med at normalisere blodsukkeret.

4. Det er godt for hjertesundheden.

I eksperimenter med rotter viste mælkebøtteekstrakter reduceret triglycerider og kolesterolniveauer. Når rotter blev fodret med mælkebøtteekstrakter, blev der observeret nedsat hepatisk lipidopbygning.

Lignende resultater blev observeret i kaninstudier. Skift fra en fedtfattig kanin til en diæt med mælkebøtterødder forbedrede antioxidantstatus og lavere serumkolesterolniveauer. Mælkebøtte rødder er gode til oxidativ stress, så de kan også hjælpe dit hjerte.

Mælkebøtte kan også forbedre hjertesundheden ved at sænke blodtrykket. Denne plante indeholder kalium. Undersøgelser viser, at regelmæssigt kaliumindtag kan hjælpe med at sænke blodtrykket.

5. Det kan hjælpe dig med at tabe dig.

Den første grund til, at mælkebøtte er god til vægttab, er lav i kalorier. Mælkebøtte er lav i kalorier, men nærende. Dette kan være den perfekte drik for folk på en diæt. Mælkebøtte kan erstatte kalorierige drikkevarer såsom mælk og sportsdrikke.

Den anden grund er, at det kan reducere fedtoptagelsen. Mælkebøtte vides at have en virkning af at hæmme bugspytkirtel-lipase. Pankreaslipase er et enzym, der udskilles under fordøjelsen, der hjælper lipolyse. Hæmning af dette enzym kan ændre den måde, fedt absorberes på kroppen, hvilket hjælper med at tabe sig. Imidlertid er der stadig behov for mere nøjagtig forskning i denne henseende.

Den tredje grund er, at det fremmer lipolyse. At drikke mælkebøtte te før måltider hjælper med at stimulere mavesekretioner. Dette kan hjælpe med at nedbryde fedt og kolesterol. I en undersøgelse af kaniner forbedredes lipider og kolesterolniveauer, da mad blev ændret fra en diæt med højt kolesteroltal til en diæt indeholdende mælkebøttebladekstrakter.

6. Det er godt for dine knogler.

Mælkebøtte er en god kilde til vitamin K og calcium. Disse to næringsstoffer er relateret til knoglesundhed.

K-vitamin er kendt for at øge knogledannelsen. Det kan også kontrollere calciumbalance og knoglemetabolisme. Ud over at øge knogletætheden reducerer K-vitamin også brudhastigheder.

Calciumindtag spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​knogletab og brud.

Forbindelsen i mælkebøtte indeholder præbiotika, der vides at forbedre calciumabsorptionen.

7. Det er godt for leverens sundhed.

Mælkebøtte rødder er kendt for at være gode for leverens sundhed. En undersøgelse viste, at mælkebøtterødder kan lindre ikke-alkoholisk fedtleversygdom og reducere oxidativt stress fra alkohol.

Ifølge nogle undersøgelser kan mælkebøtter fremme genopretning fra leverskader. Stadig synes mere forskning at være nødvendig.

8. Det er godt for at øge immuniteten.

Flavonoideindholdet i mælkebøtte kan have en enorm indvirkning på det menneskelige immunsystem. Flavonoider kan forbedre immunforsvaret.

Mælkebøtter kan også fodre kroppens blodlegemer. Ifølge en undersøgelse af rotter kan mælkebøtter hjælpe med at opretholde normal balance i røde og hvide blodlegemer. Dette kan styrke immunforsvaret.

9. Det kan hjælpe med at forhindre anæmi.

Ifølge nogle undersøgelser kan mælkebøtter hjælpe med at forhindre anæmi, fordi de indeholder jern.

10. Det har vanddrivende egenskaber.

Mælkebøtte har vanddrivende egenskaber, fordi den indeholder meget kalium. Dette næringsstof kan fungere som et vanddrivende middel og øge vandladningsfrekvensen. Det er kendt at hjælpe med at reducere fugt i kroppen og bevare ordentlig fugt.

11. Det er godt for din hud.

Undersøgelser viser, at mælkebøtteekstrakter kan beskytte huden mod UVB-skader. Ekstrakter viste beskyttelse mod fotografering.

I folkemedicin vides det, at mælkebøtte bruges til at behandle vorter og eksem blandt andre hudsygdomme.

Nogle undersøgelser viser, at mælkebøssesap også kan bruges til at bekæmpe acne. Imidlertid er der behov for mere forskning i denne henseende, så se bare på det som en reference.

Bivirkninger af mælkebøtte / forholdsregler

1. Det kan forårsage allergi.

Mælkebøtte kan forårsage allergisk kontaktdermatitis. Dette kan skyldes tilstedeværelsen af ​​en forbindelse kaldet cesquiter phenlacton, som er et irriterende stof. Symptomer på allergier inkluderer lignende reaktioner, såsom tørt, kløende eksem.

2. Det kan forstyrre blodfortyndere.

Mælkebøtte er rig på vitamin K, som hjælper blodpropper. Mælkebøtte kan interferere med blodfortyndere som warfarin.

3. Mennesker med nyreproblemer skal være forsigtige.

Før der forklares, mangler der nøjagtige oplysninger om dette, og der er behov for meget forskning. Nogle undersøgelser har vist, at en af ​​hovedkomponenterne af mælkebøtte forårsager nyresvigt hos følsomme mennesker. I nogle tilfælde, hvis du har nyreproblemer, skal du være opmærksom på mælkebøtte. Du bliver helt sikkert nødt til at konsultere en læge.

Yderligere Information

Mælkebøtte te siges at være passende at drikke to til tre gange om dagen. Det er kendt, at drikke mellem måltider er godt, ikke med måltider.

Mælkebøtte smager lidt bitter.

Mælkebøtte er kendt for at lindre forstoppelse og fungere som afføringsmiddel.

Mælkebøtte indeholder ikke koffein.

Mælkebøtte er ikke en søvnfremkaldende mad.

Show Buttons
Hide Buttons