Er løg sundt? 18 gode grunde

Er løg sundt? 18 gode grunde

Er løg sundt

1. Løg hjælper med at forhindre kræft.

En undersøgelse foretaget af et universitet viste, at rødløg er effektive til at ødelægge bryst- og tyktarmskræftceller. Løg indeholder høje niveauer af quercetin og anthocyaniner. Disse to forbindelser bidrager til disse egenskaber.

Løg aktiverer veje, der fører kræftceller til at dræbe sig selv. Dette skaber et ugunstigt miljø for kræftceller at leve og hæmmer væksten af ​​kræftceller.

Det er også vist, at mennesker, der spiser mere løg, har en lavere risiko for kræft.

2. Løg hjælper med at sænke blodsukkeret.

Løg har egenskaber, der sænker blodsukkeret. En undersøgelse har vist, at løgekstrakt kan hjælpe med at sænke blodsukkeret. Denne undersøgelse blev udført på diabetiske rotter, og resultaterne var positive.

En af svovlforbindelserne i løg (S-methylcystein) og quercetin kan have gavnlige virkninger på blodsukkeret. Løg havde dog kun en positiv effekt, når de blev taget sammen med diabetestoffet metformin.

En anden undersøgelse viste, at polyfenoler i løg havde en positiv rolle i blodsukkerkontrollen.

3. Løg er gode til at fremme sund fordøjelse.

En af de mange fordele ved løg er, at de understøtter fordøjelsessundheden. Fordøjelsesfordelene ved løg skyldes inulin, en fiber til stede i løg. Inulin fungerer som en fødekilde for gavnlige bakterier i tarmen. At forbruge denne fiber hjælper din krop med at opretholde et godt niveau af sunde bakterier.

Imidlertid kan thiosulfinaterne i løg skade disse gavnlige bakterier. Dette skyldes, at det har antibakterielle egenskaber. Så hvis du er følsom over for løgens antibakterielle egenskaber, bliver du sandsynligvis nødt til at konsultere din læge.

En anden fordel ved løg er deres opløselige fiber, oligofructose, som har vist sig at forebygge og behandle forskellige typer diarré. Derudover kan fytokemikalierne i løg reducere risikoen for mavesår.

Løgs naturlige præbiotika kan også hjælpe med at lindre forstoppelse. Selvom der er behov for mere forskning, er det kendt at hjælpe med at behandle mavesmerter og mave-tarm-sundhed.

Løg vides at forårsage migræne og flatulens hos nogle mennesker. I dette tilfælde bedes du kontakte en professionel læge.

4. Løg hjælper med at opretholde knoglesundheden.

Løg kan forhindre aldersrelateret knogleskørhed. En schweizisk undersøgelse viste, at forbindelser i løg (GPCS) kan reducere knogletab.

En anden undersøgelse viste, at kvinder, der regelmæssigt spiste løg, havde 5% mere knoglemasse end kvinder, der ikke gjorde det. Løgforbrug har også vist sig at have en gavnlig virkning på knogletætheden hos kvinder over 50 år.

Løgquercetin er kendt for at hjælpe med at hæmme aktiviteten af ​​leukotrien og prostaglandiner, som er en af ​​årsagerne til gigt. Løgforbrug har også vist sig at være gavnligt ved behandling af ledsmerter.

5. Løg hjælper med at forbedre hjertesundheden.

Flavonoiderne i rødløg kan bidrage til hjertesundheden. Løg er rig på organisk svovl, som kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme. En argentinsk undersøgelse viste, at indtagelse af organiske svovlforbindelser, der findes i løg, kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Løg indeholder thiosulfinater, der fungerer som naturlige blodfortyndere og reducerer risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Quercetin i løg er også kendt for at understøtte hjertesygdomme. Quercetin giver antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber, der fremmer hjertesundheden.

Løg har også evnen til at forbedre kolesterolniveauer. Dette gavner i sidste ende hjertet. En undersøgelse rapporterer, at flavonoider i løg hjælper med at sænke LDL (dårligt kolesterol) niveau.

Ikke kun det, løg er også gavnlige til at forhindre forhøjet blodtryk. Undersøgelser på kaniner har vist, at løg kan forhindre åreforkalkning. Løg opnår dette ved at forbedre fibrinolytisk (en proces, der fjerner små blodpropper) aktivitet.

6. Løg hjælper med at forhindre betændelse og andre allergier.

Quercetin og andre flavonoider i løg har antiinflammatoriske egenskaber. Løg behandler også allergier ved at forhindre celler i at frigive histamin. De antihistamine egenskaber ved quercetin kan også hjælpe med at reducere næsestop.

Løg har antibakterielle egenskaber. En undersøgelse viste, at løgekstrakt arbejdede mod tandforfald og andre allergifremkaldende bakterier, Streptococcus mutans og Streptococcus sobrinus. Løg har også antibiotiske egenskaber, der kan fremskynde sårheling.

7. Løg hjælper med at forbedre immunforsvaret.

Løg indeholder selen, som stimulerer immunforsvaret. Dette mineral forhindrer overdreven immunrespons, der kan forårsage bivirkninger. Immunceller med mangel på selen udvikler sig og reproducerer ineffektivt.

Løg har også fordele ved behandling af forkølelse. Du kan også lave løgte til at behandle forkølelse. Denne te hjælper med at øge immuniteten og forhindre sygdom. Den eneste måde at lave te på er at skære en løg og koge den i vand at drikke. Det fungerer som en hurtig kur mod forkølelse og andre lidelser. Det er endnu bedre, hvis du tilføjer andre ingredienser som ingefær derudover.

Desuden kan løgens antiinflammatoriske egenskaber hjælpe med at forbedre astma. Denne effekt kan tilskrives quercetin. Groft sagt indeholder løg 40 mg quercetin.

8. Løg hjælper med at fremme åndedrætssundheden.

Løg er en gavnlig mad til patienter med åndedrætsbesvær, såsom astma og allergisk rhinitis.

De antiinflammatoriske egenskaber af løg hjælper også med at lindre åndedrætsbesvær.

9. Løg hjælper med at forbedre søvn.

Undersøgelser har vist, at løg indeholder præbiotika, som kan forbedre søvn og reducere stress. Når de gavnlige bakterier i din tarm fordøjer præbiotisk fiber, frigiver de metaboliske biprodukter. Disse biprodukter kan påvirke hjernens funktion og inducere søvn.

10. Løg er godt for øjenhygiejnen.

Løgets egenskaber er gavnlige for øjens sundhed. Svovlet i løg forbedrer linsens sundhed. Dette stimulerer produktionen af ​​et protein kaldet glutathion, der fungerer som en antioxidant. Højere glutathionniveauer er forbundet med en reduceret risiko for glaukom, makuladegeneration og grå stær.

Derudover understøtter selen i løg vitamin E i øjnene, og E-vitamin beskytter cellerne i øjet.

11. Løg er godt for oral sundhed.

Løg indeholder thiosulfinater og thiosulfonater, som hjælper med at reducere de bakterier, der forårsager tandforfald. Det spises bedst rå. Dette skyldes, at madlavning kan ødelægge nogle af disse gavnlige forbindelser.

Denne grøntsag er også rig på C-vitamin, som kan holde dine tænder sunde.

En ulempe ved løg er dog, at de kan forårsage dårlig ånde. Derfor anbefales det at børste tænder efter at have spist løg.

12. Løg hjælper med at forhindre blodpropper.

Løg indeholder en forbindelse kaldet rutin, der forhindrer blod i at størkne. Talrige undersøgelser har vist, at rutin er en potent antitrombotisk forbindelse.

Rutinen i løg hjælper med at blokere enzymer, der frigøres, når der dannes blodpropper.

13. Løg hjælper med at fremme hjernens sundhed.

Undersøgelser har vist, at antioxidanter i løg binder til skadelige toksiner i hjernen og skyller dem ud af kroppen. Og svovlforbindelser i løg kan nedsætte aldersrelateret hukommelsestab. Løgekstrakt har vist sig at opretholde hippocampus. Nogle af disse egenskaber kan dog gå tabt under tilberedningen. Derfor kan du nyde disse fordele endnu mere, hvis de spises rå.

14. Løg hjælper med at reducere oxidativ stress.

Kinesiske undersøgelser viser, at spise løg kan hjælpe med at kontrollere oxidativt stress. Quercetin i denne grøntsag kan hjælpe med at forhindre sygdomme relateret til oxidativ stress. Det beskytter også DNA mod skader forårsaget af oxidativ stress.

En anden argentinsk undersøgelse tilskrev løgens evne til at reducere oxidativt stress på grund af dets antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber.

15. Løg er fantastisk til at lindre menopausale symptomer.

Løg hjælper med overgangsalderen, fordi de understøtter leverens sundhed og fjerner affaldshormoner. Tilstrækkeligt calciumindtag i denne periode er også vigtigt. Løg indeholder også calcium, så de kan være nyttige i denne henseende.

16. Løg har anti-aging egenskaber.

En af de mange fordele ved løg er deres anti-aging egenskaber. Antioxidant vitamin A, C og E bekæmper skader forårsaget af skadelige UV-stråler og forhindrer skader på frie radikaler, der forårsager for tidlig ældning af huden. Løg er også en af ​​de rigeste kilder til quercetin, en kraftig antioxidant, der kan holde din hud rynkefri.

17. Løg hjælper med at behandle acne.

De antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber ved løg kan have fantastiske virkninger på din hud. Det har kraftige egenskaber, der beskytter huden mod acne-forårsagende bakterier og andre hudinfektioner.

18. Løg er gode til at fremme hårvækst.

Den førende årsag til, at løg er gode til hårvækst, er fordi de indeholder svovl. Dette svovl stimulerer produktionen af ​​kollagen, som hjælper med produktionen af ​​sunde hudceller og hårvækst.

Løgs bivirkninger / forholdsregler

 • Løg sænker blodsukkeret, hvilket kan sænke blodsukkeret for lavt hos diabetikere, så du bør kontrollere dit blodsukker, før du spiser.
 • Løg bruges til at behandle mange gastrointestinale lidelser, men i overskud kan de forårsage gastrointestinal irritation, opkastning og kvalme.
 • Visse mennesker kan opleve irritation og udslæt i ansigtet eller huden, når de bruger løg til hudpleje. Derfor anbefales det at teste på et lille område af huden inden brug.
 • Forbrug af løg kan forårsage halsbrand.
 • Løg efterlader dårlig ånde efter indtagelse på grund af deres stærke smag, hvilket kan skyldes deres høje svovlindhold.
 • Løg kan reducere det systoliske og diastoliske blodtryk. Derfor skal folk, der tager blodtryksmedicin, være forsigtige, når de tager dem.
 • Forbrug af løg kan hæmme blodpropper på grund af deres antikoagulerende egenskaber. Derfor skal folk, der er involveret i blodpropper, være forsigtige, når de indtager. Sørg for at konsultere din læge.

Ernæringsfakta om 1 løg

 • Kalorier: 40 Kcal (2%)
 • Kulhydrater: 9,34 g (7%)
 • Protein: 1,1 g (2%)
 • Samlet fedt: 0,1 g (0,5%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)
 • Kostfibre: 1,7 g (4,5%)
 • Folinsyre: 19 μg (5%)
 • Niacin: 0,116 mg (1%)
 • Pantothensyre: 0,123 mg (2,5%)
 • Pyridoxin: 0,12 mg (9%)
 • Riboflavin: 0,027 mg (2%)
 • Thiamin: 0,046 mg (4%)
 • C-vitamin: 7,4 mg (12%)
 • E-vitamin: 0,02 mg (<0%)
 • Natrium: 4 mg (<0%)
 • Kalium: 146 mg (3%)
 • Calcium: 23 mg (2%)
 • Kobber: 0,039 mg (4%)
 • Jern: 0,21 mg (3%)
 • Magnesium: 10 mg (2,5%)
 • Mangan: 0,129 mg (5,5%)
 • Fosfor: 29 mg (4%)
 • Zink: 0,17 mg (1,5%)
Show Buttons
Hide Buttons