Er litchi sundt? 19 gode grunde

Er litchi(lychee) sundt? 19 gode grunde

Er litchi(lychee) sundt

1. Lychee hjælper med at fremme kardiovaskulær sundhed.

Undersøgelser har vist, at antioxidanterne i denne frugt kan bidrage til at fremme kardiovaskulær sundhed. Denne frugt indeholder forbindelser kaldet oligonoler, der stimulerer produktionen af ​​nitrogenoxid. Nitrogenoxid er en vasodilatator, som hjælper med at udvide blodkar, så blodet kan strømme ordentligt. Dette reducerer trykket på hjertet, der pumper blod og forbedrer den generelle kardiovaskulære sundhed.

Litchi indeholder kalium, som hjælper med at regulere natriumniveauer, opretholde elektrolytbalancen og kontrollere blodtrykket. Det er også kendt for at hjælpe med at reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Derudover indeholder den mange næringsstoffer, herunder store mængder C -vitamin, fiber, magnesium, kobber, jern, mangan, folsyre og polyfenoler, som er gavnlige for hjertesundheden.

2. Litchi er fantastisk til at forbedre fordøjelsen.

Det anbefales at indtage denne frugt, hvis du lider af forstoppelse eller andre lidelser relateret til mave -tarmkanalen. Litchi hjælper med fordøjelsen og hjælper med at lindre gastrointestinale lidelser.

Det høje vandindhold og fiber- og pektinindholdet i litchi støtter alle en sund fordøjelse. Disse næringsstoffer hjælper også med at forhindre forstoppelse, tyktarmskræft og hæmorider.

3. Lychee har kataraktforebyggende egenskaber.

En grå stær er en synshandicap forårsaget af uklarhed i øjets linse. I en undersøgelse kan litchi hjælpe med at undertrykke grå stær. Lychee indeholder fytokemikalier, der udviser antioxidant- og antitumoregenskaber. Det vides at forhindre unormal vækst af celler, der hjælper med at forhindre grå stær.

4. Lychee hjælper med at bekæmpe influenza.

En af fordelene ved litchi er, at den kan bekæmpe influenza. Influenza er forårsaget af en virus og er en meget smitsom sygdom. Visse stammer af disse vira er resistente over for konventionelle antivirale lægemidler, hvilket nødvendiggør udvikling af nye lægemidler. Lychee -ekstrakt har vist sig at være effektivt mod disse vira. Denne frugt udviser antivirale egenskaber på grund af tilstedeværelsen af ​​oligonoler, der forhindrer viral multiplikation.

5. Litchi hjælper dig med at tabe dig.

Litchi er en kaloriefattig frugt, så de har fordele for vægttab. Litchi indeholder 66 kalorier i 100 gram. Den indeholder også meget vand og fiber, hvilket gør den til en god mad for dem, der ønsker at tabe sig.

6. Lychee har blodcirkulationsregulerende egenskaber.

Lychee har vist sig at understøtte korrekt blodcirkulation i hele vores krop og sikre, at vores organsystemer fungerer problemfrit. Næringsstoffer af magnesium, jern, kobber, mangan, folsyre og C -vitamin indeholdt i litchi er gavnlige for vores krops kredsløb.

7. Litchi gavner blodkar.

Lychee er rig på polyfenoler, såsom bioflavonoider kaldet rutin. Dette er nødvendigt ved styrkelse af blodkar. Disse egenskaber er også nyttige til behandling af tilstande såsom åreknuder og hæmorider.

8. Litchi har antiinflammatoriske egenskaber.

Lychee hjælper med at behandle betændelse og vævsskade, der kan skyldes en række faktorer. Lychees høje niveauer af C -vitamin, flavonoider og antioxidanter hjælper med at reducere betændelse og forhindre forskellige former for kræft. Denne frugt er en antiinflammatorisk antioxidant, der hjælper med at bekæmpe oxidativ stress fra frie radikaler, der kan forårsage betændelse og kræft.

9. Litchi hjælper med at øge immuniteten.

Lychee har fordelen ved at øge immuniteten. C -vitaminet i denne frugt er effektivt til at styrke vores immunitet. Dette vandopløselige vitamin er fuld af antioxidanter, der beskytter vores krop mod invasion af fremmede bakterier.

10. Litchi hjælper med at kontrollere blodtrykket.

En anden fordel ved litchi er dens evne til at kontrollere blodtrykket. Lychees har balancerede kalium- og natriumniveauer, der er nødvendige for at opretholde det korrekte blodtryk. Derudover hjælper kaliums vasodilaterende egenskaber med at regulere forhøjet blodtryk ved at berolige og afslappe blodkarrene i kroppen.

11. Lychee understøtter knoglesundhed.

Denne frugt er fuld af essentielle forbindelser, der er nødvendige for sunde knogler, såsom magnesium, fosfor, mangan, kobber, jern og mange andre. Disse mineraler øger faktisk absorptionen af ​​calcium i dine knogler, hvilket gør dem sunde.

12. Lychee hjælper med at forhindre anæmi.

Lychee har også fordele ved at forhindre anæmi. Vi ved alle, at anæmi skyldes et fald i hæmoglobinniveauet. Denne frugt indeholder kobber, som er nødvendig for at øge antallet af røde blodlegemer i blodet.

13. Lychee har antivirale egenskaber.

Undersøgelser i Kina viser, at proanthocyanidiner, der findes i litchifrø, har antivirale egenskaber. Disse antivirale egenskaber kan forhindre spredning af vira, herunder dem, der forårsager influenza og herpes simplex -virus. Imidlertid er der behov for mere præcise undersøgelser.

14. Litchi gavner hudens sundhed.

Det høje vandindhold, antioxidanter og C -vitamin, der findes i litchi, holder din hud ung. Fugtindholdet fugter huden og vasker urenheder væk fra kroppen, og antioxidanter kombineres med frie radikaler for at reducere fine linjer og rynker.

15. Litchi hjælper med at forbedre stofskiftet.

Forbrug af litchi hjælper med at fremskynde assimileringen af ​​kulhydrater, fedt og proteiner i mad ved at katalysere enzymer i biokemiske processer. Dette fremmer til gengæld ordentlig appetit og stofskifte og hjælper med at opretholde en optimal vægt.

16. Litchi kan hjælpe med at forhindre forstoppelse.

Lychee er effektiv til at forhindre forstoppelse. Kostfibrene i litchi understøtter fordøjelsessystemet og øger afføringens volumen og hjælper mennesker med uregelmæssig afføring eller forstoppelse.

17. Lychee kan hjælpe med at behandle muskelkramper.

Disse frugter har tilstrækkelige mængder kalium og vand. Dette øger muskelstyrken og reducerer muskelspasmer forårsaget af lave kaliumniveauer og dehydrering.

18. Litchi har egenskaber ved beskyttelse mod frie radikaler.

Litchi er rig på C -vitamin og andre phenolforbindelser kaldet flavonoider. De forhindrer celleskader fra frie radikaler og giftige kemikalier, der fører til sygdomme som hjertesygdomme, kræft og gigt. Litchiens antioxidantegenskaber bekæmper effektivt toksiner i kroppen.

19. Lychee hjælper med at hæve godt HDL -kolesterol.

Lychee er en god kilde til niacin, som regulerer kolesterolsyntesen i kroppen. Niacin øger niveauet af godt HDL -kolesterol og reducerer mængden af ​​skadelige triglycerider og dårligt LDL -kolesterol i blodet.

Bivirkninger af litchi

  • Litchi indeholder meget sukker, så mennesker med diabetes skal være forsigtige.
  • Nogle mennesker kan have en allergisk reaktion på denne frugt.
  • Forbrug af for meget litchi vides at forstyrre den hormonelle balance i kroppen hos nogle mennesker.
  • Sikkerheden hos gravide er ikke blevet verificeret. Sørg derfor for at indtage det efter konsultation med en professionel læge.

Litchi’s ernæringsfakta / 100g

Kalorier: 66Kcal
Fedt: (1%)
Natrium: (0%)
Kulhydrater: (6%)
Kostfibre: (5%)
Protein: (2%)
Jern: (2%)
Kalium: (4%)
Folsyre: ( 4%)
Niacin: (4%)
Riboflavin: (5%)
Thiamin: (1%)
Vitamin B6: (8%)
Vitamin C: (79%)
Kobber: (16%)
Magnesium: (2%)
Mangan: ( 2%)
Fosfor: (4%)
Selen: (1%)
Zink: (1%)
Kolesterol: (0%)

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons