Er lime sundt? 24 gode grunde

Er lime sundt? 24 gode grunde

Er lime sundt

1. Lime hjælper med at øge immuniteten.

Lime er ret rig på vitamin C. Vi har alle hørt om betydningen af ​​C -vitamin i fødevarer, der øger immuniteten. Talrige undersøgelser af immunitet viser, at C -vitamin er et næringsstof, der bekæmper vira og infektioner.

Ud over C -vitamin er limefrugter rige på antioxidanter. Antioxidanter hjælper med at styrke immunsystemet.

2. Lime hjælper med at forbedre hjertefunktionen.

Lime har flere fordele ved hjertesundheden. Antioxidanter har gavnlige virkninger på det kardiovaskulære system. Dette hjælper med at holde dine arterier og kredsløbssystem sunde og funktionelle. Efterhånden som arterierne bliver mere funktionelle og fleksible, transporteres blodet, der pumpes fra hjertet, uden problemer.

C -vitamin hjælper med at sænke blodtrykket, en af ​​de førende årsager til hjertesygdomme på verdensplan. Dette vitamin hjælper med at forhindre dannelse af plak, der bekæmper arteriosklerose.

Også de høje kaliumniveauer, der findes i limefrugter, kan sænke arteriel belastning og blodtryk. Ikke kun det, fiber kan sænke blodtrykket og eliminere tilstedeværelsen af ​​dårligt LDL -kolesterol. Fiber kan også reducere betændelse i blodkar. Det betyder forebyggelse mod hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde.

3. Lime har sundhedsmæssige fordele for huden.

To komponenter af lime, antioxidanter og C -vitamin, findes i mange hudprodukter. C -vitamin hjælper med at opbygge kollagen, holde huden stærk, smidig og hydreret.

I en undersøgelse med 4.000 kvinder havde de, der tog C -vitamin, en lavere risiko for at udvikle rynker og tør hud, når de blev ældre.

4. Lime reducerer kræftrisikoen.

Lime har kræftbekæmpende egenskaber. Kræft er karakteriseret ved unormal vækst af celler og spredning omkring andre organer og væv. Citrusfrugter som limefrugter har evnen til at hæmme vækst og spredning af forskellige kræftceller til andre dele af kroppen.

En af de sundhedsmæssige fordele ved limefrugter er, at de giver kroppen store mængder antioxidanter. Antioxidanter er kendt for at modvirke de negative virkninger af frie radikaler, som vores kroppe naturligt producerer, når vi spiser mad. Frie radikaler kan øge risikoen for kræft, så at spise mad, der er rig på antioxidanter, kan hjælpe forebyggende behandling.

D-limonen findes også i citrusfrugter og har flere sundhedsmæssige fordele, hvoraf den ene er kræftforebyggelse. Lime indeholder et flavonoid kaldet naringenin, som ifølge nyere undersøgelser har kraftfulde kræftbekæmpende egenskaber.

5. Lime øger næringsoptagelsen.

Jern er et af de mineraler, kroppen har brug for for at fungere korrekt. Mere præcist er jern en vigtig faktor i produktionen af ​​blod og hæmoglobin. Lave niveauer af dette mineral kan forårsage mange problemer.

C -vitamin spiller en vigtig rolle i kroppens optagelse af jern. At tage 100 mg af dette vitamin har vist sig at øge jernabsorptionen med 13%.

6. Lime er godt til at øge stofskiftet.

En af de sundhedsmæssige fordele ved lime er, at det kan øge dit stofskifte på grund af dets høje citronsyreindhold. For at opretholde en sund vægt anbefales det at spise 1 lime dagligt.

7. Lime hjælper med at forbedre fordøjelsen.

Lime har mange fordele i forbindelse med fordøjelsessundhed. Fordi lime er surt, kan det nedbryde mad og stimulere kroppen til at producere flere fordøjelsesenzymer. Denne surhed holder dit fordøjelseskanal i bevægelse og hjælper dig med regelmæssige afføring.

Lime indeholder fiber i form af pektin. Fiber er kendt for at bremse fordøjelsen, holde blodsukkeret stabilt og hæmme kræft i tumorcancer.

Undersøgelser har også vist, at pektin fremmer sunde kolesterolniveauer. Og ligesom andre citrusfrugter indeholder limefrugter et næringsstof kaldet d-limonen, som kan hjælpe med at lindre symptomer på fordøjelsesbesvær.

8. Lime hjælper med at bekæmpe betændelse.

En anden fordel ved lime er dens antiinflammatoriske egenskaber. Citronsyre, C-vitamin og antioxidanter er velkendte antiinflammatoriske midler, der kan virke effektivt til at lindre smerter.

9. Lime hjælper med at kontrollere blodsukkeret.

Pektin er en nyttig fibertype, der findes i mange frugter såsom limefrugter. Indtagelse af pektin hjælper kroppen med at bremse fordøjelsesprocessen. Som et resultat absorberer kroppen lettere blodsukker med en langsommere og mere stabil hastighed.

Undersøgelser har vist, at limefrugter og andre citrusfrugter betragtes som superfoods for diabetes af flere årsager. De høje niveauer af fiber, der findes i lime, regulerer kroppens optagelse af sukker i blodbanen, hvilket reducerer forekomsten af ​​blodsukkerstigninger, en alvorlig risiko for mennesker med diabetes. Lime og andre citrusfrugter har også et lavt glykæmisk indeks, så de ikke forårsager uventede stigninger i blodsukkerniveauet.

10. Lime har den egenskab at hæmme væksten af ​​mikroorganismer.

Nogle undersøgelser tyder på, at limoninen, der findes i limefrugter, kan hjælpe med at forhindre opbygning af streptokokbakterier. Streptococcus er en type bakterier, der forårsager en række infektioner og helbredstilstande, herunder luftvejsinfektioner og orale infektioner.

At spise limefrugter kan hjælpe med at forhindre disse skadelige organismer i at udvikle og forhindre bakterielle sygdomme.

11. Lime hjælper med at forhindre nyresten.

Lime indeholder både citronsyre og vitamin C. En undersøgelse viste, at C -vitamin og citronsyre hjælper med at forhindre nedbrydning eller dannelse af nogle typer nyresten.

Forskere siger, at inklusion af C -vitamin og citronsyre i din kost kan reducere risikoen for, at visse sten gentager sig.

12. Lime forhindrer anæmi.

Anæmi er en blodsygdom, der ofte skyldes jernmangel. Selvom limefrugter ikke indeholder meget jern, er de rige på C -vitamin, hvilket hjælper med at øge mængden af ​​jern, din krop kan optage.

13. Lime har lindrende egenskaber ved astmasymptomer.

En anden fordel ved lime er, at det kan hjælpe med at lindre astmasymptomer forårsaget af forkølelse. Dem, der indtog mere C -vitamin, havde en lavere risiko for at udvikle astma.

14. Lime kan hjælpe med at behandle acne.

Bakterier i ansigtsporerne kan forværre betændelse, øge rødme og smerter. Limes antibiotiske egenskaber hæmmer væksten af ​​bakterier, der forårsager acne. For at forhindre acne kan du tilberede en limepakke blandet med honning. Honning har antibakterielle egenskaber, der forhindrer bakterievækst, og kalkets sure egenskaber styrer overskydende olie.

15. Lime er fantastisk til tandkødspleje.

Mangel på C -vitamin kan føre til tandkødsproblemer. C -vitaminmangel kan forårsage blødende tandkød.

Lime indeholder flavonoider, der hæmmer mikrobiel vækst og sammen med kalium fremmer heling af sår og sår.

16. Lime er godt for øjens sundhed.

De antioxidante og antibakterielle egenskaber af lime er gavnlige for øjnene. C -vitaminets antioxidantegenskaber beskytter øjnene mod ældning og makuladegeneration, og flavonoider forhindrer infektioner.

17. Lime har gigthelbredende egenskaber.

Gigt er forårsaget af ophobning af overskydende urinsyre i kroppen. Denne urinsyre elimineres normalt ved vandladning. Men når overskydende urinsyre ophobes, forværres smerter og betændelse i gigt. Citronsyre, der findes i citrusfrugter som limefrugter, opløser urinsyre, som fjernes i større mængder gennem urinen. Lime har også antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at lindre smerter og betændelse.

18. Lime kan hjælpe med at behandle gigt.

Urinsyregigt er forårsaget af ophobning af frie radikaler eller toksiner, hovedsageligt urinsyre, i kroppen. En stor kilde til antioxidanter som C -vitamin og flavonoider, lime hjælper med at forhindre gigt ved at reducere antallet af frie radikaler og afgifte kroppen.

19. Lime kan hjælpe med at behandle hæmorider.

Hæmorider er ubehagelige tilstande i analområdet, der forårsager blødning og ubehag under afføring og normale aktiviteter. Hvis de ikke behandles, kan hæmorider endda føre til visse former for kræft. Lime kan hjælpe med at helbrede sår og sår i fordøjelses- og udskillelsessystemerne, så det kan lindre forstoppelse, hovedårsagen til hæmorider.

20. Lime har antipyretiske egenskaber.

Limejuice har naturlige antipyretiske fordele. For patienter med feber hjælper en høj koncentration af C -vitamin i citrus med at sænke temperaturen naturligt.

21. Lime er gavnligt til behandling af blærebetændelse.

Lime er højt i kalium, hvilket hjælper med at fjerne toksiner og aflejringer, der ophobes i nyrerne og blæren.

Lime har antiseptiske egenskaber, der hjælper med at behandle infektioner i urinsystemet. Dette forhindrer prostatavækst og forhindrer urinblokering på grund af kalkaflejringer i urinvejene.

22. Lime er godt til behandling af mavesår.

Mavesår udvikler sig normalt på slimhinden i maven, spiserøret og øvre tyndtarmen, hvilket forårsager en masse mavesmerter. Lime forårsager en alkalisk reaktion, som hjælper med at reducere mavesyren.

Lime indeholder også flavonoider med antioxidant, kræftbekæmpende og afgiftende egenskaber, der fremmer hurtig heling af fordøjelses- og munnsår.

23. Lime hjælper med at sænke kolesterol.

En anden fordel ved lime er, at den indeholder et flavonoid kaldet hesperidin, som vides at sænke kolesterol- og triglyceridniveauer i kroppen. Hvis du lider af forhøjede kolesterolniveauer, anbefales det at indtage lime for at øge hesperidinniveauerne.

24. Lime er godt for kvinders sundhed.

Denne citrusfrugt indeholder calcium og folsyre, to essentielle næringsstoffer til postmenopausale og reproduktive kvinder. En mellemstor frisk lime indeholder 22 milligram calcium og 5 mikrogram folsyre.

Lime Ernæringsfakta / 100g

 • Kalorier: 30 Kcal
 • Fedt: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Kulhydrater: (4%)
 • Kostfibre: (10%)
 • Protein: (1%)
 • Calcium: (3%)
 • Jern: (3%)
 • Kalium: ( 2%)
 • Folsyre: (2%)
 • Niacin: (1%)
 • Pantothensyre: (4%)
 • Riboflavin: (2%)
 • Thiamin: (2%)
 • Vitamin B6: (3%)
 • Vitamin C: (32%)
 • Vitamin E: (1%)
 • Kobber: (7%)
 • Magnesium: (2%)
 • Fosfor: (3%)
 • Selen: (1%)
 • Zink: (1%)
 • Kolesterol: (0%)

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons