Er krabbe sundt? 11 gode grunde

Er krabbe sundt? 11 gode grunde

krabbe sundt

1. Krabber er gode for knoglesundheden.

Fosfor er det mest almindelige mineral i menneskekroppen og er et vigtigt element for tænder og knogler. Fødevarer med højt fosforindhold, såsom krabber, kan være meget vigtige, hvis du har stor risiko for knogleskørhed eller ønsker en aktiv livsstil.

2. Krabber er gode for kognitiv sundhed.

Krabber indeholder en række forskellige næringsstoffer, herunder kobber, vitamin B2, selen og omega-3 fedtsyrer, hvilket gør dem til en god fødevare til kognitiv funktion og nervesystemaktivitet. Disse næringsstoffer beskytter nervesystemet og reducerer samtidig betændelse og plak i nervebanerne.

3. Krabber er gode for hjertesundheden.

Krabber er rige på omega-3 fedtsyrer, som kan hjælpe med at balancere kolesteroltalet og fremme antiinflammatoriske egenskaber i hele kroppen. Disse egenskaber kan sænke blodtrykket og reducere byrden på hjertet og derved forhindre udvikling af åreforkalkning. Dette kan reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

4. Krabber hjælper med at slippe af med betændelse.

Krabber indeholder mange mineraler og næringsstoffer, der kan reducere betændelse. Disse fordele skyldes omega-3 fedtsyrer, kobber og selen, der findes i krabber.

5. Krabber hjælper med at øge immuniteten.

Selen kan være direkte forbundet med stimulering af immunsystemets aktivitet og kan også fungere som en antioxidant, der beskytter kroppen mod kroniske sygdomme. Antioxidanter kan finde og neutralisere frie radikaler, der kan forårsage cellulære mutationer. Selen og riboflavin, som er rigelige i krabber, kan øge produktionen af ​​antioxidanter i kroppen.

6. Krabbe har afgiftende egenskaber.

En anden fordel ved krabbe er, at den har afgiftende egenskaber. Vores krops immunsystem kan ikke alt, og nyrerne og leveren er ansvarlige for blodet og anden afgiftning af kroppen. Fosforindholdet i krabber hjælper med at forbedre nyrefunktionen. Dette er fantastisk til at accelerere frigivelsen af ​​toksiner fra kroppen og forbedre den samlede metaboliske effektivitet.

7. Krabber hjælper med at øge cirkulationen i kroppen.

Kobber har flere funktioner, der er vigtige for normal organfunktion. For eksempel spiller kobber en vigtig rolle i optagelsen af ​​jern i tarmen, et af de vigtigste mineraler i vores krop. Jern spiller en vigtig rolle i produktionen af ​​røde blodlegemer, så det fremmer cirkulationen og tillader ilt at nå alle dele af kroppen. Dette kan øge graden af ​​celleheling og genvækst efter skade eller sygdom.

8. Krabber hjælper med at forhindre kræft.

Undersøgelser har vist, at krabber kan hjælpe med at forhindre kræft på grund af deres rige selenindhold. Selen, en krabbe -antioxidant, hæmmer de kræftfremkaldende virkninger af kviksølv, arsen og cadmium, hvilket kan føre til tumorvækst og kræft hos mennesker. Faktisk, jo højere dine seleniveauer er, jo lavere er din risiko for kræft.

9. Krabbe har den egenskab at forbedre blodsukkermetabolismen.

Krabber har fordele ved at forbedre blodsukkermetabolismen. Dette skyldes, at chrom forbedrer blodsukkermetabolismen, hvilket hjælper med at sænke blodsukkerniveauet i kroppen. Chrom fremmer insulinvirkningen og forhindrer udviklingen af ​​diabetes.

10. Krabber hjælper med at kontrollere kolesteroltalet.

En anden fordel ved krabber er deres kolesterol sundhedsegenskaber. Krom -næringsstoffet, der findes i krabber, hjælper med at øge det gode HDL -kolesteroltal i kroppen. Forøgelse af det gode kolesterol i kroppen hjælper med at minimere risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde og kranspulsår.

Sterolerne, der findes i krabber, hjælper også med at bremse optagelsen af ​​kolesterol og fedtstoffer, der findes i andre fødevarer. Krabbe omega-3 fedtsyrer hjælper med at sænke triglycerider og dårligt LDL-kolesterol, som normalt tilstopper arterielle vægge.

11. Krabber har lavt kviksølv.

Et af de største problemer med at spise en skaldyrsrig kost er udsættelse for kviksølv. Heldigvis betragtes krabbe som en af ​​de sikreste skaldyr med hensyn til kviksølvindhold.

Fordelene ved krabber ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt

1. Krabber er en stor proteinkilde.

Krabber er en af ​​de bedste proteinkilder. Vores kroppe har brug for protein for at opbygge og helbrede muskler, knogler, hår, hud og blod.

2. Krabber er rige på omega-3 fedtsyrer.

Omega-3 syrer har mange sundhedsmæssige fordele. Først og fremmest sænker det blodtrykket og reducerer chancerne for at udvikle hjertesygdomme. Omega-3 hjælper også med at reducere triglycerider (en type fedt, der findes i blodet).

Ukontrollerede triglyceridniveauer i kroppen kan øge chancerne for slagtilfælde og hjertesygdomme. American Heart Association anbefaler at spise fisk med omega-3 mindst to gange om ugen.

3. Krabber indeholder selen.

Selen, der almindeligvis findes i skaldyr, findes også i overflod i krabber.

Selen spiller en vigtig rolle i det menneskelige antioxidantforsvarssystem og forhindrer skader på celler og væv.

Selen spiller også en vigtig rolle i immunsystemets funktion og metabolisme af skjoldbruskkirtelhormon.

4. Krabber indeholder riboflavin (vitamin B2).

Riboflavin (vitamin B2) er vigtigt for produktionen af ​​røde blodlegemer, fremme af normal vækst og vedligeholdelse af hud, øjne og nervesystem.

Riboflavin spiller også en rolle i jernabsorptionen i fordøjelseskanalen og understøtter aktiviteten af ​​antioxidanter.

5. Krabber indeholder kobber og fosfor.

Krabber er meget rige på kobber. Kobber er involveret i absorption, lagring og metabolisme af jern.

Det er også vigtigt for dannelsen af ​​røde blodlegemer og holder knogler, blodkar, nerver og immunsystem sunde.

Fosfor er et vigtigt mineral for knogler og tænder, så det er vigtigt for skeletets sundhed og udvikling. Fosfor er involveret i de fleste metaboliske processer i kroppen, herunder nyrefunktion, cellevækst og sammentrækning af hjertemusklen.

Ulemper/bivirkninger ved krabbe

Selvom krabber har mange sundhedsmæssige fordele, kan de have nogle ulemper og bivirkninger.

 • Nogle mennesker kan have en allergisk reaktion på krabber.
 • Rå krabber øger chancerne for madforgiftning hos gravide, børn og nogle voksne.
 • Krabber indeholder kolesterol og natrium. Skaden kan opveje fordelene, især for dem, der er forbundet med hjerte -kar -sygdomme eller forhøjet kolesterol. Sørg for at indtage efter konsultation med en professionel læge.

Krabbe ernæringsfakta / 100g

 • Kalorier: 90 Kcal
 • Fedt: 1,2 g (2%)
 • Kolesterol: 55 mg (18%)
 • Natrium: 539 mg (23%)
 • Kulhydrater: 0 g (0%)
 • Protein: 19 g (38%)
 • Calcium: 26 mg (2 %)
 • Jern: 2,5 mg (14%)
 • Kalium: 173 mg (4%)
 • Folsyre: 44 mcg (11%)
 • Niacin: 2,5 mg (16%)
 • Pantothensyre: 0,35 mg (7%)
 • Riboflavin: 0,2 mg (15 %)
 • Thiamin: 0,08 mg (7%)
 • Vitamin A: 45 mcg (5%)
 • Vitamin B12: 9 mcg (375%)
 • Vitamin B6: 0,15 mg (12%)
 • Vitamin C: 7 mg (8%)
 • Kobber: 0,57 mg (63%)
 • Magnesium: 49 mg (12%)
 • Mangan: 0,03 mg (1%)
 • Fosfor: 133 mg (19%)
 • Selen: 34,6 mcg (63%)
 • Zink: 2,80 mg (25%)

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons