Er kiwi sundt? 18 gode grunde

Er kiwi sundt? 18 gode grunde

kiwi sundt

1. Kiwi hjælper med astma.

Kiwis høje C-vitaminindhold kan hjælpe med at behandle astma. En undersøgelse viste, at indtagelse af kiwier har en beskyttende virkning på børn med astma.

En anden undersøgelse viste, at næringsstoffer fra vitamin C og E forbedrer lungefunktionen hos børn.

Kiwi er effektiv til at forbedre luftvejssygdomme som astma. Hvis du vil nyde denne effekt, er det en god ide at spise kiwi en eller to gange om ugen.

Også kiwi har den virkning at øge immuniteten. Denne frugt bekæmper oxidativ stress og fremmer et gavnligt immunrespons.

2. Kiwi fremmer fordøjelsen.

Kiwifiberne har en egenskab, der fremmer fordøjelsen. Fiber hærder forstoppelse og diarré.

Kiwi indeholder kalium, en vigtig elektrolyt, der hjælper fordøjelsessystemet.

Actinidin, et enzym, der findes i kiwifrugter, hjælper også fordøjelsen. Dette fremmer fordøjelsen af ​​proteiner.

Disse kiwi-egenskaber understøtter dets rolle som fordøjelseshjælpemiddel.

3. Kiwi hjælper med at behandle kræft.

I en undersøgelse viste kiwiekstrakter positive virkninger på orale kræftceller. Denne frugt reducerede også DNA-oxidationsskader.

Kiwis C-vitamin bekæmper fri ilt. Øgede frie radikaler øger risikoen for kræft.

Også kiwifibrene er især nyttige til bekæmpelse af kræft i fordøjelsessystemet.

Andre vigtige forbindelser i kiwi inkluderer sulforaphan, isocyanat og indol. Dette vides at hæmme virkningen af ​​kræftfremkaldende stoffer.

4. Kiwi hjælper med at forbedre hjertesundheden.

Kiwien er rig på kalium, et essentielt næringsstof for hjertesundheden. I en undersøgelse havde personer, der indtog 4.069 mg kalium om dagen, en 49 procent lavere risiko for at dø af hjertesygdomme.

At spise kiwi kan også hjælpe med at sænke blodtryksniveauerne. At spise to til tre kiwier om dagen kan føre til blodpladens hyperaktivitet og lavere plasmalipidniveauer.

5. Kiwi hjælper med at behandle diabetes.

Undersøgelser viser, at inkludering af kiwier i din kost kan forbedre dit blodsukkerrespons. Denne frugt indeholder ca. 5 g glukose i 100 g. Derfor er effekten på blodsukkeret lille.

Desuden hjælper fiberens egenskaber med at kontrollere blodsukkerniveauet.

6. Kiwi hjælper med betændelse.

Kiwi indeholder et peptid kaldet Kisper, som er kendt for at bekæmpe betændelse. Undersøgelser har vist, at dette peptid bekæmper betændelse i tyktarmsvæv.

7. Kiwi hjælper dig med at tabe dig.

Kiwi har færre kalorier. Den indeholder også meget lidt fedt, men er rig på fiber. Disse funktioner er ideelle til vægttabskostvaner.

8. Kiwi hjælper med at forbedre synet og sundheden.

Kiwi har en antioxidant virkning. Denne frugt er rig på C-vitamin, en stærk antioxidant. Denne antioxidant holder cellerne og vævene i øjnene sunde.

Kiwi er også en god kilde til lutein og zeaxanthin, to kraftige antioxidanter, der forbedrer øjenhygiejnen.

De vigtigste fordele ved lutein og zeaxanthin forhindrer makuladegeneration forbundet med aldring.

9. Kiwi er god til forbedring af leverens sundhed.

Specifikke forbindelser i kiwi har vist sig at behandle ikke-alkoholisk fedtleversygdom (NAFLD). NAFLD er en leversygdom forårsaget af ophobning af overskydende fedt i leveren og er ikke forårsaget af alkoholforbrug.

Denne kiwiforbindelse, kaldet PQQ, har vist sig at forhindre progression af NAFLD hos mus fodret med højt fedtindhold.

10. Kiwi hjælper dig med at sove.

At spise kiwier inden sengetid kan forbedre søvnkvaliteten. I en fire-ugers undersøgelse fik 24 mænd to kiwier en time før sengetid. Søvnkvaliteten er forbedret med 42% i denne periode.

Derudover er den samlede søvntid steget med 13%, og chancen for at kunne sove natten igennem uden at vågne op øges med 5%.

11. Kiwi er godt for din hud.

Kollagen er et essentielt næringsstof, der understøtter hudens struktur og styrker knogler. Kiwis C-vitamin er en vigtig ingrediens i kollagensyntese i kroppen. Hvis du spiser kiwi, kan du støtte hudstrukturen og fugte den.

Også kiwis antiinflammatoriske virkninger og fordele ved C-vitamin kan være gavnlige for mennesker med acne og i høj grad reducere talgproduktionen i porerne.

12. Kiwi er god til at øge immuniteten.

Kiwis rige vitamin C stimulerer kroppens immunrespons. Faktisk indeholder kiwifrugter ca. 230% af det anbefalede daglige indtag af vitamin C.

Kiwi har også fordelen ved antioxidanter. Antioxidanter hjælper med at fjerne frie radikaler fra kroppen og reducere oxidativt stress. I sidste ende kan det beskytte kroppen mod betændelse og sygdomme.

13. Kiwi hjælper med at reducere blodpropper.

Kiwi kan reducere blodpropper. En undersøgelse foretaget af universitetet i Oslo viste, at det at spise to til tre kiwier om dagen reducerer risikoen for blodpropper signifikant. Det har også vist sig at reducere blodfedtniveauerne. Forskere siger, at effekten svarer til den daglige dosis aspirin for at forbedre hjertesundheden.

14. Kiwi hjælper dig med at håndtere dit blodtryk.

Kiwi har effekten af ​​at håndtere blodtrykket. Ifølge en undersøgelse kan kiwi fysiologisk aktive stoffer sænke blodtrykket. På lang sigt kan risikoen for forhøjet blodtryk, såsom slagtilfælde eller hjerteanfald, reduceres.

15. Kiwi hjælper med at reducere DNA-skader.

Kiwi har et kendetegn ved at reducere DNA-skader. Oxidativ stress gør det muligt for kroppen at have mange frie radikaler. Det kan forårsage DNA-brud i denne proces.

Kiwi indeholder antioxidanter, der kan reducere oxidativt stress. En undersøgelse viste, at folk, der indtog kiwi, forbedrede støt deres evne til at reparere DNA alene. Dette betyder, at kiwier kan hjælpe med at forhindre livsstilssygdomme som tyktarmskræft, som er tæt forbundet med DNA-skader.

16. Kiwi er rig på magnesium og kalium.

En af de mange fordele ved kiwi er, at den er rig på magnesium og kalium. Højere indhold af disse essentielle forbindelser hjælper med at forbedre muskelfunktion og energiniveauer. Kiwi har 20% mere kalium end banan. Dette essentielle mineral opretholder blodtrykket og reducerer risikoen for nyresten, osteoporose og slagtilfælde.

17. Kiwi hjælper med at forbedre hjernens funktion.

Kiwi indeholder folsyre, som er afgørende for at forhindre hjernedefekter hos babyer før og efter fødslen. En anden fordel ved kiwier er, at de indeholder serotonin. Serotonin hjælper med læring, hukommelse og søvn.

18. Kiwi hjælper med at balancere alkalisk.

Kiwi er en frugt med alkaliske egenskaber. Den alkaliske krop nedsætter risikoen for gigt og knogleskørhed og afbalancerer kroppens sundhed.

Kiwi bivirkninger / forholdsregler

 • En allergisk reaktion kan forekomme på grund af kiwiindtagelse.
 • Undersøgelser har vist, at overspisning af kiwier kan føre til ødem. Anafylaksi kan også forekomme hos mennesker, der spiser for meget kiwi. Udslæt, astma og urticaria kan forekomme.
 • Oralt allergisyndrom (OAS) kan forekomme, hvis du spiser en masse kiwier. OAS kan forårsage hævelse af mund, læber og tunge. Det forårsager også prikken og kløe i munden.
 • Folk, der spiser en stor mængde kiwi hver dag, kan udvikle hudsygdomme som dermatitis.
 • At spise en masse kiwi kan forårsage akut pancreatitis. Denne frugt er rig på kalium, serotonin, C-vitamin og E. At spise store mængder af disse ingredienser kan ændre triglyceridniveauerne i blodet og forårsage langvarig skade på bugspytkirtlen.
 • En af bivirkningerne ved kiwifrugter inkluderer opkastning, kvalme og diarré.
 • Mange undersøgelser viser, at denne frugt har svampedræbende virkninger og kan interagere med visse andre lægemidler. Typiske lægemidler er antikoagulerende, aspirin, heparin, blodplade og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler. Derfor er en person, der bruger en bestemt medicin, helt sikkert nødt til at konsultere en læge.

Næringsstofindhold pr. 100 g kiwi

 • Kalorier: 61 kcal
 • Samlet fedt: 0,5 g
 • Kolesterol: 0 g
 • Natrium: 3 mg
 • Styrke: 312 mg
 • Sukker: 12 g
 • Kostfibre: 3 g
 • Protein: 1,1 g
 • C-vitamin: 92,7 mg
 • Jern: 0,3 mm
 • Vitamin B6: 0,1 mg
 • Magnesium: 17 mg
 • Calcium: 34 mg
 • E-vitamin: 1,46 mg
 • Folinsyre: 34ug
Show Buttons
Hide Buttons