Er kirsebær sunde? 18 gode grunde

Er kirsebær sunde? 18 gode grunde

kirsebær sunde

1. Kirsebær er rig på antioxidanter.

Vi har alle molekyler kaldet frie radikaler i vores kroppe. Disse er i det væsentlige ufuldstændige molekyler. Frie radikaler produceres under fordøjelsen eller når de udsættes for skadelige miljøfaktorer såsom stråling og luftforurenende stoffer. Overdreven mængde frie radikaler er forbundet med celleskader, sygdomme og aldring, hvilket kaldes oxidativ stress.

Antioxidanter finder frie radikaler i kroppen, så vores kroppe ikke længere lider skade.

Kirsebær er en rig kilde til antioxidanter. Polyfenoler, melatonin, carotenoider, vitamin E og C-vitamin spiller en positiv rolle i kroppen.

På grund af dette har kirsebær vist sig at beskytte kroppen mod forskellige sygdomstilstande som hjertesygdomme, kræft og type 2-diabetes.

2. Kirsebær hjælper dig med at sove komfortabelt.

Kirsebær er en rig naturlig kilde til melatonin, en neurotransmitter, der påvirker søvn og humør. Melatonin er et søvnfremkaldende kemikalie, så det kan være nyttigt for mennesker med søvnløshed.

Undersøgelser viser, at spise kirsebær kan øge søvnkvaliteten og tiden.

3. Kirsebær hjælper med at reducere betændelse.

Kirsebær har evnen til at reducere nitrogenoxidkoncentrationer og inflammatoriske faktorer betydeligt.

At spise kirsebær har vist et fald i plasmakoncentrationen på otte biomarkører forbundet med inflammatoriske sygdomme.

Kirsebærpolyfenoler kan reducere og forhindre betændelse og oxidativt stress, hvilket kan være en risikofaktor for sygdomme som gigt, diabetes, kræft og forhøjet blodtryk.

4. Kirsebær er god til ventilation.

Gigt er en særlig form for gigt, der forårsager ledsmerter. Årsagen til smerte er den store mængde urinsyre i blodet. Denne smerte forekommer ofte i stortåleddet, men kan også forekomme i andre led.

Den kirsebærs antiinflammatoriske natur kan reducere symptomerne på gigt betydeligt. Det er bevist, at dagligt forbrug af kirsebær reducerer mængden af ​​urinsyre i blodet til normal og lindrer gigt.

Undersøgelser viser også, at phenol i kirsebær forstyrrer oxidationen af ​​frie radikaler og reducerer dannelsen af ​​nedbrydningsprodukter, der forårsager gigt.

5. Kirsebær sænker kolesterol.

En af de mange sundhedsmæssige fordele ved kirsebær er dens evne til at sænke kolesterolet. Det er bevist, at kirsebær sænker VLDL-niveauer og forbedrer HDL-satser.

I en eksperimentel undersøgelse af mus reducerede kirsebærekstrakter levertriglycerider og forhindrede udviklingen af ​​ikke-alkoholisk fedtleversygdom.

6. Kirsebær hjælper med at reducere blodtrykket.

Det er bevist, at kirsebærindtag sænker både det systoliske og diastoliske blodtryk.

Undersøgelser viser, at phenolsyre indeholdt i kirsebær har vaskulær afslapning og antihypertensive egenskaber, der hjælper med at sænke og forhindre blodtryk.

7. Kirsebær hjælper med at forebygge og behandle type 2-diabetes.

Kirsebær er en ideel kulhydratkilde til type 2 diabetikere. Kirsebær har et lavt glykæmisk indeks. Dette betyder i det væsentlige, at det ikke forårsager et højt blodsukker eller insulinreaktion, når det indtages.

Derudover kan polyphenoler, der findes i kirsebær, hjælpe med at reducere inflammatoriske markører, der indikerer hyperglykæmi, oxidativ stress og type 2-diabetes.

8. Kirsebær hjælper med at forbedre mental sundhed.

Kirsebær er også nyttigt for mental sundhed. Især kirsebær har vist sig at sænke cortisolniveauerne. Cortisolniveauer er knyttet til den generelle humørforbedring.

Tilføjelse af kirsebær til din kost kan potentielt få dig til at føle dig bedre og reducere lysangst.

9. Kirsebær hjælper med at reducere symptomer på gigt.

Den kirsebærs antiinflammatoriske natur, som reducerer gigt-symptomer, hjælper med at undertrykke andre former for gigt.

Som nævnt ovenfor har stærke antioxidanter evnen til at reducere oxidativt stress signifikant. Derfor reducerer dette tilstedeværelsen af ​​inflammatoriske proteiner, der kan forværre symptomer på gigt.

10. Kirsebær hjælper med at forbedre hukommelsen.

Forskellige undersøgelser har vist en sammenhæng mellem indtag af kirsebær og forbedret hukommelse og kognitiv funktion.

Gennem dyreforsøg kan anthocyanin hjælpe med at forbedre hukommelsen og forhindre Alzheimers sygdom.

11. Kirsebær hjælper med at reducere sandsynligheden for kræft.

Indtagelse af kirsebær er forbundet med en reduktion i kræftforekomst.

Undersøgelser viser, at kirsebær reducerer sandsynligheden for at udvikle bugspytkirtel-, bryst-, lever-, tyktarms-, hud- og lungekræft. Phenolforbindelserne og ferrilalkoholindholdet i kirsebær har denne effekt.

12. Kirsebær hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme.

Anthocyaniner, der findes i kirsebær, kan hæmme lipidperoxidering og forstyrre betændelse, hvilket i sidste ende reducerer kardiovaskulær risiko.

Højt blodtryk er en vigtig risikofaktor for hjerte-kar-sygdomme. Kardiovaskulær sygdom er en førende dødsårsag over hele verden, ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Kirsebær kan også hjælpe med at sænke kolesterol og blodtryk.

Kirsebær indeholder næringsstoffer som polyfenoler og kalium, der kan hjælpe blodtrykket.

Polyfenoler er antioxidanter, der kan forhindre oxidativ skade.

13. Kirsebær hjælper med at opretholde vægten.

Fiberindholdet i kirsebær hjælper også med vægtkontrol.

Fiber af kirsebær giver os mulighed for at opretholde mæthed i længere tid og forhindrer en pludselig stigning eller fald i blodsukkeret.

14. Kirsebær hjælper med at reducere C-reaktivt protein.

Kirsebær har vist sig at reducere især C-reaktivt protein (CRP). C-reaktivt protein er en vigtig blodmarkør for betændelse. Højere CRP-niveauer kan øge din risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Kirsebærrige anthocyaniner, C-vitamin og andre phenolsyrer hjælper med at minimere og forhindre virkningerne af høje CRP-niveauer.

15. Kirsebær hjælper med at forhindre aldring.

Kirsebær er rig på antioxidanter. Antioxidanter bekæmper frie radikaler, der får huden til at se kedelig ud.

Kirsebær hjælper også med at reparere hudskader forårsaget af sollys eller UV-stråler.

16. Kirsebær hjælper med at balancere ph.

Kirsebær er basisk. Kirsebær neutraliserer, når kroppens syreindhold stiger. Det kan også hjælpe med at afbalancere Ph-niveauer ved at forhindre maveproblemer såsom surhed eller fordøjelsesbesvær.

17. Kirsebær er rig på kalium og vitamin C.

Potallium bidrager ikke kun til dehydrering og afgiftning af kroppen, men spiller også en vigtig rolle i opretholdelsen af ​​cellernes, nervernes og musklernes funktion.

C-vitamin er vigtigt, fordi det er involveret i forskellige processer i kroppen. C-vitamin er godt til sårheling og hjerte-kar-sundhed.

18. Kirsebær kan forbedre træningsgenopretningen.

Undersøgelser viser, at antiinflammatoriske og antioxidante forbindelser i kirsebær kan hjælpe med at lindre muskelsmerter, skader og betændelse forårsaget af motion.

Kirsebær har vist sig at fremme muskelgendannelse, reducere muskelsmerter ved træning og forhindre muskeltab.

Bivirkninger af kirsebær / forholdsregler

Kirsebær indeholder kostfibre, og overdreven indtagelse af denne frugt kan forårsage gastrointestinale problemer. Overforbrug af kirsebær kan forårsage tarmgas, hævelse og mavekramper.

Det er ikke almindeligt, men nogle mennesker kan være allergiske over for kirsebær. Symptomerne inkluderer urticaria, betagende osv. Hvis du oplever disse symptomer, skal du straks besøge hospitalet.

Kirsebær er rig på næringsstoffer, der er gavnlige for vores krop, men kun at spise kirsebær som en diæt kan føre til ernæringsmæssige mangler. Kirsebær mangler visse typer vitaminer, proteiner og enumættede fedtstoffer. Derfor bør du spise en afbalanceret diæt jævnt.

Show Buttons
Hide Buttons