Er kimchi sundt? 15 gode grunde

Er kimchi sundt? 15 gode grunde

kimchi sundt

1. Kimchi hjælper med at forbedre fordøjelsessystemet.

De fleste gærede retter indeholder de sundhedsmæssige fordele ved mælkesyrebakterier. Kimchi indeholder millioner af mælkesyrebakterier kendt som ‘gode bakterier’. Det produceres under gæringsprocessen.

Derfor kan indtagelse af kimchi forhindre sygdomme som forstoppelse og fordøjelsesbesvær.

Nogle undersøgelser har vist, at probiotika har evnen til at bekæmpe patogener i fordøjelseskanalen. De antibakterielle egenskaber ved kimchi beskytter os mod dødelige gastrointestinale sygdomme.

2. At spise kimchi forbedrer immuniteten.

Undersøgelser har vist, at fødevarer rig på probiotika, såsom kimchi, kan hjælpe med at øge din samlede immunitet.

Forbedring af din immunitet øger dit forsvar mod mange typer bakterier. Dette er vores første forsvar mod fremmedlegemer, der kommer ind i vores krop.

Kimchi bruger rød peber som ingrediens. Rød peber er kendt for at have kræft- og antioxidantegenskaber.

Kinakål er også videnskabeligt bevist at bidrage til at øge immuniteten på grund af dets antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber.

3. Kimchi er en mad med lavt kalorieindhold.

Alle ingredienser i kimchi har få kalorier. Kimchi består hovedsageligt af grøntsager som kål og radise.

Disse ingredienser er rige på fiber, hvilket øger mætheden. Probiotika er også kendt for at hjælpe med vægttab og forhindre sukkerafhængighed.

Nyere forskning tyder på, at forbedring af de gode bakterier i tarmen, såsom probiotika, kan hjælpe med at regulere det kolesterol, som din krop absorberer gennem din fordøjelseskanal. Derfor vurderes mælkesyrebakterierne i kimchi at have en stærk effekt på fedme.

Mange spekulerer i, at dette kan være grunden til, at Koreas overvægtige og overvægtige befolkning er så lav sammenlignet med andre lande.

4. Kimchi er rig på antioxidanter.

Kimchi er fuld af ingredienser og krydderier, der er kendt for deres antiinflammatoriske egenskaber. Det er også kendt som kræftforebyggende mad på grund af dets evne til at fremme den generelle sundhed.

Kinesisk kål indeholder for eksempel mange forbindelser, der er naturligt antiinflammatoriske og antioxidanter. Tilføjelse af dette til din diæt kan hjælpe med at bekæmpe skadelige sygdomme som kræft. Kål indeholdt i kimchi indeholder også indol-3-carbinol, en stærk ingrediens mod kolorektal kræft.

Hvidløg, radise, grøn løg, ingefær og rød peber, ingredienserne i kimchi, er rige på antioxidanter, der har antiinflammatoriske egenskaber. Antiinflammatoriske fødevarer er vigtige for at forhindre oxidationsrelaterede sygdomme i vores krop, såsom kognitiv svækkelse, koronararteriesygdom og kræft.

Capsaicin fra chili har også vist sig at hjælpe kroppens forsvar mod lungekræft. Ikke kun det, allicin fra hvidløg har vist sig at bekæmpe kræft i mave-, lever- og skjoldbruskkirtlen.

5. Kimchi har anti-aging egenskaber.

En af de mange fordele ved kimchi er, at den har anti-aging egenskaber.

Antioxidanter er den mest kendte anti-aldring til at bremse aldring.

Ifølge undersøgelser blev koreanere bedømt til at have en lavere ældningsgrad end mennesker fra andre lande. Der spekuleres i, at kimchi’s antioxidantegenskaber kan have fået koreanere til at se yngre ud end andre lande.

6. Kimchi hjælper med at forhindre mavesår.

Et peptisk mavesår er et sår mellem maven og tyndtarmen. Det er ofte forårsaget af en bakterie kaldet Helicobacter pylori.

Symptomer på mavesår inkluderer oppustethed, kvalme og opkastning. I alvorlige tilfælde kan det forekomme i form af sort afføring, vægttab og svær smerte i den øvre del af maven.

To tredjedele af verdens befolkning er inficeret med H. Pylori. Derfor er mange mennesker tilbøjelige til mavesår. Hvis de ikke behandles, kan mavesår føre til blødning, perforering eller brud.

En af de mange mælkesyrebakterier produceret ved gæring af kimchi er kendt for at producere dextrin, et antibakterielt stof, der forhindrer væksten af ​​Helicobacter pylori i vores krop.

7. Kimchi reducerer kolesterol i vores krop.

En nylig undersøgelse viste, at indtagelse af kimchi som en del af et måltid kan hjælpe med at balancere kolesterol i kroppen.

Undersøgelser har vist, at selv små mængder kimchi kan sænke kolesterolniveauer. Derfor spiser en lille mængde kimchi dagligt regelmæssigt, er gavnligt for kolesterolsundheden.

8. At spise kimchi kan hjælpe med at forhindre diabetes.

Glukose i vores krop kommer fra sukkeret i den mad, vi spiser. Insulin er ansvarlig for nedbrydning af glukosepartikler, så kroppen kan absorbere dem og omdanne dem til energi.

Diabetes er blevet en af ​​de mest almindelige sygdomme hos menneskeheden. Det anslås, at 415 millioner mennesker over hele verden allerede har diabetes, hvilket betyder, at 1 ud af 11 voksne får det. For at gøre tingene værre ved 46% af dem ikke engang, at de har diabetes.

Undersøgelser har vist, at kimchi’s antioxidantegenskaber kan reducere glukosen i kroppen betydeligt. Disse resultater viser, at kimchi kan være et stærkt våben mod diabetes hos voksne.

9. At spise kimchi kan hjælpe med at reducere symptomer på fødevareallergi.

De fleste fødevareallergier kan udløses ved at spise små mængder skaldyr, mælk, jordnødder, fisk, hvede og æg. Allergier er forårsaget af visse proteiner, som patientens krop fejlagtigt vurderer at være skadelig.

Hvis du har en fødevareallergi, signalerer din krop dit immunsystem om at frigive et kemikalie kaldet histamin. Disse kemikalier kan forårsage hævelse i ansigtet og indsnævring af luftvejene.

Nyere forskning tyder på, at kimchi kan undertrykke et af de farlige symptomer på fødevareallergi. En undersøgelse offentliggjort i 2010 viste, at spise kimchi, før du spiser mad, som du er allergisk over for, kan forhindre luftvejsindskrænkning.

Teorien er, at probiotika til stede i kimchi var ansvarlige for disse positive resultater. Imidlertid er der stadig behov for mere forskning for nøjagtig information.

10. Kimchi beskytter vores krop mod kemikalier mod plast.

En af fordelene ved kimchi er, at den har egenskaber, der beskytter os mod kemikalier, der kommer fra plast. Bisphenol A, almindeligvis kendt som BPA, er et almindeligt kemikalie, der bruges til at kurere plastik, der bruges i meget almindelige ting som plastikdrikkeflasker eller engangsbeholdere.

BPA i vores krop kan forårsage mange problemer. Det kan forstyrre vores hormonniveauer, påvirke hjernen og opførslen hos spædbørn og småbørn negativt og kan føre til kræft, hjertesygdomme og diabetes.

En undersøgelse fra 2007 var i stand til at demonstrere visse kimchi-bakteriers evne til at nedbryde bisphenol A. Denne bakterie er en probiotisk bakterie kendt som Bacillus pumilus.

Dette viser, at fordelene ved kimchi har en positiv effekt på kunstige trusler som BPA.

11. Kimchi fremmer sund fysisk udvikling og klart syn.

A-vitamin i kimchi har forskellige virkninger udover at være en antioxidant, der hjælper med at eliminere kræftfremkaldende frie radikaler fra kroppen. A-vitamin hjælper med at udvikle en sund krop og opretholde et klart og sundt syn.

12. Kimchi hjælper med at fremme hjertesundheden.

Undersøgelser har vist, at spise kimchi hjælper med at reducere højt kolesteroltal og højt blodsukker, begge risikofaktorer for hjertesygdomme.

Regelmæssigt forbrug af kimchi har vist sig at reducere det totale kolesterol og blodtryk.

En anden undersøgelse viste, at kimchi kan hjælpe med at reducere dårligt LDL-kolesterol og forhindre ophobning af plaque i arterierne.

13. Kimchi beskytter kroppen mod oxidativ stress.

Oxidativ stress er et udtryk, der forårsager skade på celler med oxidationsmidler (også kaldet frie radikaler).

Kimchi er en god kilde til antioxidanter, som hjælper med at beskytte celler mod skader forårsaget af oxidativt stress. Dette kan hjælpe med at mindske din risiko for at udvikle visse sygdomme.

Kimchi kan også hjælpe med at forhindre cellulær aldring forårsaget af oxidativ stress. Det kan reducere produktionen af ​​frie radikaler og styrke antioxidantforsvaret.

14. Kimchi indeholder gavnlige planteforbindelser.

Kimchi er rig på planteforbindelser, der giver beskyttende egenskaber.

Kimchi indeholder polyphenoler og glucosinolater. Det vides at have antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber.

For eksempel indeholder kinakål koffeinsyre og p-kumarinsyre som hovedingrediens i kimchi. Disse to er polyphenoler, der fungerer som antioxidanter.

15. Kimchi er godt for hjernens sundhed.

Kimchi kan give flere vigtige fordele for hjernen.

Kimchi har hjernebeskyttende virkninger, fordi den indeholder forbindelser, der forhindrer oxidativ stress og betændelse.

At spise mad rig på probiotika, såsom kimchi, kan gavne kognitiv sundhed.

Bivirkninger / forsigtighedsregler: Kimchi er en god mad uden bivirkninger. Imidlertid indeholder kimchi meget natrium, så det skal spises med forsigtighed.

Ernæringsfakta pr. 100 g Kimchi

 • Kalorier: 15 kcal (0,52%)
 • Fedt: 0,5 g (0,52%)
 • Protein: 1,1 g (1,96%)
 • Kulhydrater: 2,4 g (1,85%)
 • Sukker: 1,06 g (1,46%)
 • Fiber: 1,6 g (4,2%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)
 • Mættet fedt: 0,067 g (0,21%)
 • Omega-3: 0,14 g (8,56%)
 • Omega-6: 0,1 g (0,61%)
 • Vitamin A: 5 μg (0,56%)
 • Thiamin: 0,01 mg (0,83%)
 • Vitamin B2: 0,21 mg (16%)
 • Vitamin B3: 1,1 mg (6,88%)
 • Vitamin B6: 0,21 mg (16,4%)
 • Vitamin B12: 0 μg (0%)
 • Vitamin C: 0 mg (0%)
 • Vitamin D: 0 IE (0%)
 • Vitamin E: 0,11 mg (0,73%)
 • Vitamin K: 43,6 μg (36,3%)
 • Folinsyre: 52 μg (13%)
 • Calcium: 33 mg (3,3%)
 • Kobber: 0,024 mg (2,67%)
 • Jern: 2,5 mg (31,3%)
 • Magnesium: 14 mg (3,33%)
 • Fosfor: 24 mg (3,43%)
 • Kalium: 151 mg (4,44%)
 • Selen: 0,5 μg (0,91%)
 • Natrium: 498 mg (33,2%)
 • Zink: 0,22 mg (2%)
Show Buttons
Hide Buttons