Er kidneybønner sunde? 29 gode grunde

Er kidneybønner sunde? 29 gode grunde

Er kidneybønner sunde

1. Nyrebønner hjælper med at forbedre hjertesundheden.

Nyrebønner kan have en positiv indvirkning på dit helbred, når du udskifter højkolesterolkød eller andre proteinkilder. At reducere kolesterol er en måde at mindske risikoen for hjertesygdomme og forbedre dit hjertesundhed. Nyrebønner er en af ​​de sundeste sojabønnesorter, du kan bruge som proteinkilde, og har lidt mindre fedt og mættet fedt end andre sojabønnesorter, men har lignende mængder fiber og protein.

De høje niveauer af magnesium i nyrebønner virker på kolesterol, som hjælper med at bekæmpe hjerte-relaterede sygdomme såsom slagtilfælde, vaskulær sygdom, arterielle blodpropper og hjerteanfald.

Nyrebønner er også rige på kalium, et andet vigtigt næringsstof, der vides at regulere blodtryksniveauerne.

2. Nyrebønner hjælper med at forhindre tyktarmskræft.

Undersøgelser har vist, at mennesker, der regelmæssigt spiser almindelige bønner, såsom nyrebønner, kan være mindre tilbøjelige til at udvikle tyktarmskræft. Fibrene i soja spiller en positiv rolle i reguleringen af ​​cellevækst i tyktarmen, hvilket kan hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle tyktarmskræft.

3. Nyrebønner har glykæmiske kontrolegenskaber.

Sojabønner er en mad med lavt glykæmisk indeks, så de forårsager ikke blodsukker, når de spises. Det kan også hjælpe med at lindre virkningen af ​​fødevarer, der øger dit blodsukker.

For eksempel kan spiser nyrebønner eller andre almindelige bønner med ris nedsætte den hastighed, hvormed ris fordøjes. Dette betyder, at kulhydrater nedbrydes og absorberes langsomt i tarmen, hvilket forhindrer pludselige sukkerspidser.

Soja indeholder også opløselige og uopløselige fibre, der forhindrer blodsukker. Uopløselig fiber kan også hjælpe med at sænke kolesterolniveauer. Højt kolesteroltal er et andet problem for mennesker med diabetes. Derfor kan nyrebønner være en god mad til en diabetisk diæt.

4. Nyrebønner er gode til vægttab.

Nyrebønner er gavnlige for vægttab. Mange mennesker kæmper med slankekure, især når de vedtager en diæt med lavt kulhydratindhold. At spise en diæt med højt fiberindhold kan være et alternativ til vægttab. Fordi de er fulde af fiber, føler du dig længere længere og undgår at spise for meget. Undersøgelser har vist, at spise soja som en del af en fiberrig diæt kan hjælpe dig med at tabe dig.

5. Nyrebønner er gode til fordøjelsen.

Nyrebønner har fordøjelsesmæssige sundhedsmæssige fordele. Nyrebønner er rige på både opløselige og uopløselige fibre. Fiber hjælper med at fremme fordøjelseshygiejne og tarmens regelmæssighed. Men vær forsigtig, da for meget kan forårsage problemer som gas og luft i maven.

6. Nyrebønner indeholder meget vigtige mineraler.

Nyrebønner er rige på bloddannende jern og fosfor, som spiller en vigtig rolle i sunde knogler og tænder. Det indeholder også K-vitamin, som beskytter nervesystemet mod fri radikalskader.

7. Nyrebønner har kolesterolsænkende egenskaber.

Nyrebønner er rige på opløselig fiber. Mens vi ved, at opløselig fiber kan hjælpe med at fremme fordøjelsen, er det ikke mange, der ved, at det også kan hjælpe med at sænke det usunde LDL-kolesterol.

8. Nyrebønner hjælper med at forbedre hukommelsen.

Nyrebønner har fordele ved at forbedre hukommelsen. Rig på vitamin B1, som bidrager til en sund kognitiv funktion. Tilstrækkelige niveauer af vitamin B1 hjælper syntesen af ​​acetylcholin (en vigtig neurotransmitter), hvilket sikrer, at hjernen fungerer korrekt og forbedrer koncentration og hukommelse. Det hjælper også med at bremse udviklingen af ​​Alzheimers og demens.

9. Nyrebønner hjælper med at generere energi.

Mangan i nyrebønner er grundlæggende vigtig for din krops stofskifte for at nedbryde næringsstoffer for at producere energi.

10. Nyrebønner har antioxidantegenskaber.

En af de mange fordele ved nyrebønner er, at de har antioxidantegenskaber. Mangan hjælper kroppens antioxidantforsvar med at ødelægge skadelige frie radikaler i kroppen. Derfor falder nyrebønner ind i kategorien fødevarer rig på antioxidanter.

11. Nyrebønner er rige på protein.

Nyrebønner indeholder meget protein. Det er en god køderstatning for vegetarer. Ved at tilføje bønner til din kost kan du give din krop protein uden at tilføje kød eller andre fødevarer.

12. Nyrebønner har naturlige afgiftende egenskaber.

Nyrebønner har også modgift. Mange fødevarer i dag indeholder konserveringsmidler, der indeholder sulfitter. Højt sulfitindhold vides at være giftigt for kroppen. Molybdænet, der findes i nyrebønner, hjælper med at afgifte kroppen fra sulfitter. Det er også gavnligt for mennesker med sulfitallergi, da regelmæssigt forbrug af nyrebønner reducerer allergisymptomer.

13. Nyrebønner hjælper med at forhindre forhøjet blodtryk.

Nyrebønner er en god kilde til kalium, magnesium, opløselig fiber og protein, som kan hjælpe med at reducere højt blodtryk. Sammen hjælper disse faktorer med at opretholde normalt blodtryk. Kalium og magnesium udvider arterier og blodkar og sikrer en jævn blodgennemstrømning.

14. Nyrebønner hjælper med at lindre forstoppelse.

Nyrebønner har fordele ved at lindre forstoppelse. Uopløselig fiber øger hovedparten af ​​afføringen for at sikre jævn afføring og hjælper med at lindre forstoppelse.

15. Nyrebønner er gode til at øge immuniteten.

Antioxidanterne i nyrebønner fjerner frie radikaler og styrker immunforsvaret ved at beskytte vores krops celler.

16. Nyrebønner har anti-aging egenskaber.

En af de kosmetiske fordele ved nyrebønner er deres anti-aging egenskaber. Antioxidanter fjerner frie radikaler og nedsætter aldring af celler. Det reducerer også rynker, behandler acne og nærer hår og negle.

17. Nyrebønner gør knoglerne stærke.

Mangan og calcium indeholdt i nyrebønner hjælper med at styrke knogler og forhindre osteoporose. Folinsyre hjælper med at opretholde knogle- og ledesundhed, hvilket reducerer risikoen for knoglesygdomme og brud.

18. Nyrebønner hjælper med at reducere migræne.

Magnesium i nyrebønner hjælper med at forhindre migræne og stabilisere blodtrykket.

19. Nyrebønner hjælper med at reparere væv.

Vitamin B6 hjælper vævsvækst og reparation af hud og hår. Det hjælper også med at forhindre mange typer degeneration i øjnene og hjælper også med at forhindre hårtab.

20. Nyrebønner er gode til reduktion af grå stær.

Vitamin B3 i nyrebønner har vist sig at hjælpe med at reducere og i nogle tilfælde behandle grå stær.

21. Nyrebønner hjælper med at lindre leddegigt.

Det høje kobberindhold i nyrebønner reducerer inflammation i gigt. Kobber sikrer også fleksibilitet i ledbånd og led.

22. Nyrebønner har astmaaflastende egenskaber.

Nyrebønner er også gavnlige for lindring af astma. Magnesium i nyrebønner har en bronchodilaterende virkning og sikrer jævn passage af luft ind og ud af lungerne. Undersøgelser har vist, at lave magnesiumniveauer kan udløse astma.

23. Nyrebønner hjælper med at forhindre kræft.

Nyrebønner er en fremragende kilde til antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe kræft. De er også rige på fibre, hvilket er godt til bekæmpelse af forskellige former for kræft i fordøjelsessystemet.

En undersøgelse forbandt et højt indtag af flavonoler med en reduceret risiko for kræft. Sojabønner indeholder meget flavonoler, som kan hjælpe kræftpatienter. Ifølge American Cancer Research Institute hjælper lignaner og saponiner i nyrebønner også med at bekæmpe kræft.

24. Nyrebønner er god mad til babyer.

En anden fordel ved nyrebønner er, at de er gavnlige for babyer. Nyrebønner indeholder vigtige næringsstoffer, der hjælper din baby med at vokse og udvikle sig. Det er rig på calcium og kalium, som er vigtige for knoglestyrken. Den indeholder også proteiner, som er vigtige byggesten til vækst og udvikling.

Derudover spiller folsyre i nyrebønner en vigtig rolle i dit barns hjerneudvikling.

25. Nyrebønner er en god mad under graviditeten.

Fordelene ved nyrebønner er, at de indeholder protein, fiber, jern og antioxidanter. Alt dette er meget vigtigt, især under graviditet. Under graviditeten øges blodvolumenet, så der kræves mere jern for at producere mere hæmoglobin. Jern sammen med folinsyre hjælper dit barns kognitive udvikling.

Fibrene i nyrebønner hjælper fordøjelseskanalen med at fungere korrekt under graviditeten. Under graviditet kan hormoner interagere med fordøjelsesprocessen og forårsage forstoppelse.

26. Nyrebønner kan forbedre nervesystemets sundhed.

Molybdæn hjælper med produktion af cellulær energi og udvikling af nervesystemet. Nyrebønner leverer også de aminosyrer, vitaminer og mineraler, din hjerne har brug for. Nogle vitaminer, herunder folsyre, spiller en vigtig rolle i reguleringen af ​​visse aminosyrer, der er nødvendige af nervesystemet. Forskning viser, at mangel på folsyre kan øge niveauet af homocystein, hvilket kan være en risikofaktor for neurodegenerative sygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

27. Nyrebønner hjælper med at opbygge blod.

En anden fordel ved nyrebønner er, at de hjælper med at opbygge blod. Kobber og jern er afgørende for dannelsen af ​​nye blodlegemer. En kop nyrebønner indeholder 26% og 29% af den anbefalede daglige mængde jern og kobber. Jernmangel kan også føre til anæmi.

28. Nyrebønner kan også hjælpe med at behandle acne.

Nyrebønner indeholder også zink, som spiller en vigtig rolle for at opretholde en sund hud. Zink understøtter korrekt funktion af talgkirtlerne, som hjælper med at producere sved. Bortset fra det hjælper folinsyren i nyrebønner med at opbygge nye hudceller. Generering af nye celler regelmæssigt kan hjælpe med at rense porer og reducere acneudbrud. Derfor er det nyttigt for hudens sundhed at spise nyrebønner.

29. Nyrebønner hjælper med at forhindre fedtlever.

Nyrebønner er også effektive til forebyggelse af fedtlever. Når fedt ophobes i leveren, bliver det fedtlever. Dette kan forårsage problemer med fedme, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og andet metabolisk syndrom.

Behandling af fedtlever er baseret på kontrol af blodsukker, vægttab og reduktion af kolesterolniveauer i blodet såsom LDL og triglycerider. Udskiftning af fedtfattigt animalsk protein med soja kan hjælpe med at forbedre leverens sundhed.

Bivirkninger af nyrebønner

Mens nyrebønner har mange sundhedsmæssige fordele, er ubehandlede eller forkert kogte bønner lidt giftige. Nyrebønner indeholder et giftigt stof kendt som plantehæmagglutinin. Denne komponent findes almindeligvis i mange korn, men er særlig høj i røde nyrebønner. De vigtigste symptomer er opkastning og diarré.

Nyrebønner kan forårsage problemer som flatulens, oppustethed og diarré hos nogle mennesker. En uopløselig fiber i disse bønner kaldet alfa-galactosidase forårsager disse problemer.

% af den anbefalede daglige mængde i 100 g nyrebønner

 • Kalorier: 127 Kcal
 • Total fedt: (1%)
 • Natrium: (0%)
 • Samlede kulhydrater: (8%)
 • Kostfibre: (26%)
 • Protein: (17%)
 • Calcium: (2%)
 • Jern: (16%)
 • Kalium : (9%)
 • Niacin: (4%)
 • Pantothensyre: (4%)
 • Riboflavin: (4%)
 • Thiamin: (13%)
 • B6-vitamin: (9%)
 • C-vitamin: (1%)
 • K-vitamin: (7% )
 • Kobber: (27%)
 • Magnesium: (11%)
 • Mangan: (21%)
 • Fosfor: (20%)
 • Selen: (2%)
 • Zink: (10%)
 • Kolesterol: (0%)
Show Buttons
Hide Buttons