Er kakao sundt? 11 gode grunde

Er kakao sundt? 11 gode grunde

kakao sundt

1. Kakao hjælper med at forhindre kræft.

Kræft er den næststørste dødsårsag i verden. Når frie radikaler og miljøforurenende stoffer beskadiger celler, kan de forårsage farlige mutationer, der kan forårsage kræft. Forskere har dog opdaget antioxidanter, stoffer, der hjælper kroppen med at bekæmpe frie radikaler og kræftrisiko. Denne kraftfulde planteforbindelse findes i en række frugter og grøntsager.

Kakao kan prale af flere antioxidanter end mange andre fødevarer. Kakao er særligt rig på polyfenoler, flavonoider og niacin, som beskytter celler mod skader og bakterier og forhindrer vækst af kræftceller.

En undersøgelse viste, at kakao kan stoppe væksten af ​​prostatakræftceller uden at påvirke væksten og funktionen af ​​raske celler.

2. Kakao er godt for blodtryks sundhed.

Forbrug af kakao har vist sig at sænke blodtrykket ved at udvide blodkar og beskytte mod de skadelige virkninger af oxidativ skade.

En undersøgelse af raske mennesker fandt ud af, at jo højere koncentration af flavanoler, desto større effekt har kakao på at sænke blodtrykket. For eksempel havde mennesker, der spiste mørk chokolade med et højt indhold af flavonoler, betydeligt større fordele end dem, der spiste hvid chokolade uden flavonoler.

Dette tyder på, at kakao kan hjælpe med at sænke blodtrykket. Husk dog, at kakao kun bør bruges som en tilføjelse til en behandling med højt blodtryk og ikke bør bruges i stedet for et godkendt lægemiddel. Sørg for at rådføre dig med en professionel læge.

3. Kakao er godt for hjernens sundhed.

En anden fordel ved kakao er dens sundhedsmæssige fordele i hjernen. Eksperter siger, at flavanolerne i kakao kan forhindre eller reducere mange af tegnene på aldersrelateret kognitiv tilbagegang.

Polyfenoler og flavonoider i kakao har vist sig at forbedre hjernens funktion og øge blodgennemstrømningen til hjernen og forhindre neurodegenerative sygdomme som demens og Alzheimers sygdom.

Flavanoler kan krydse blod-hjerne-barrieren og er involveret i biokemiske veje, der skaber neuroner og vigtige molekyler for hjernens funktion.

4. Kakao er godt for dit mentale helbred.

Kakao kan forbedre humør og symptomer på depression samt have en positiv effekt på aldersrelateret mental forringelse.

Den positive effekt på humøret skyldes, at flavanolerne og tryptophan i kakao omdannes til serotonin, en naturlig stemningsstabilisator.

Derudover fandt en undersøgelse af ældre mænd, at at spise chokolade forbedrede den generelle psykologiske sundhed.

5. Kakao giver sunde fibre.

Ikke alene får fiber dig til at føle dig mæt, det hjælper også med sunde afføring og korrekt fordøjelsesfunktion.

Undersøgelser har vist, at mennesker, der regelmæssigt indtager kakao, har kortere afføring og mindre forstoppelse end dem, der ikke gør det.

6. Kakao hjælper med at forhindre hjertesygdomme og slagtilfælde.

Kakao gavner også hjertet. Ud over at bekæmpe skader på frie radikaler og forebygge kræft, har polyfenoler og flavanoler i kakao antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at forbedre hjertesundheden.

Flavonoiderne i kakao kan hjælpe med at forhindre udviklingen af ​​hjerte-kar-sygdomme, især ved at forhindre blodpropper og ophobning i at blokere blodgennemstrømningen i blodkar og arterier.

Kakao har også egenskaber, der kan reducere risikoen for slagtilfælde.

Flavonolerne i kakao forbedrer nitrogenoxidniveauerne i blodet, som slapper af og udvider arterier og blodkar, hvilket forbedrer blodgennemstrømningen.

Kakao har vist sig at sænke dårligt LDL -kolesterol, forbedre blodsukkeret og reducere betændelse. Disse egenskaber er blevet forbundet med en nedsat risiko for hjerteanfald, hjertesvigt og slagtilfælde.

En gennemgang af en undersøgelse af 157.809 mennesker fandt ud af, at at spise mere chokolade var forbundet med en lavere risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Disse resultater tyder på, at kakaobaseret chokolade kan have en beskyttende effekt på hjertet.

7. Kakao hjælper med type 2 -diabetes.

Flavanolerne i kakao kan gavne symptomerne på type 2 -diabetes. At indtage for meget chokolade er bestemt ikke godt for blodsukkerkontrollen, men kakao har antidiabetiske egenskaber.

Indtagelse af flavanolrig kakao kan forbedre insulinfølsomheden og blodsukkerkontrollen og reducere inflammation.

På trods af disse lovende resultater er forsigtighed påkrævet, da nogle undersøgelser har indvendinger. Personer med diabetes bør kontakte en speciallæge.

8. Kakao er godt for tænder og hud.

Flere undersøgelser har undersøgt kakaos beskyttende virkninger mod tandforfald og tandkødssygdomme. Kakao indeholder mange forbindelser med antibakterielle og immunstimulerende egenskaber, der kan bidrage til fordele ved mundhygiejne.

I en undersøgelse havde mus inficeret med orale bakterier, der fik kakaoekstrakt, en betydelig reduktion i hulrum sammenlignet med mus, der kun fik vand.

De fleste af de kakaoprodukter, vi indtager, indeholder dog sukker. Derfor er kakaos oral sundhedsmæssige fordele begrænset til produkter, der ikke indeholder sukker.

Derudover har kakaopolyphenoler vist sig at give huden betydelige fordele.

Regelmæssigt forbrug af kakao har vist sig at bidrage til hudens blodcirkulation og forbedre hudens hydrering.

9. Kakao hjælper med at lindre bronchial astma.

En anden fordel ved kakao er dens bronchiale sundhedsegenskaber. Kakaobønner indeholder xanthin og theophyllin, som kan lindre bronkospasme og åbne indsnævrede bronkier. Det kan have anti-astmatiske egenskaber og er nyttigt til behandling af en række allergier, herunder astma.

En undersøgelse viste, at kakaopulver indeholder theobromin, som kan have anti-astma egenskaber.

10. Kakao hjælper med vægtkontrol.

Undersøgelser har vist, at kakaos fordele kan omfatte forebyggelse af fedme. Forbrug af kakao kan hjælpe med at regulere lipidmetabolisme og kan reducere syntesen af ​​fedtsyrer.

Husk dog, at det at spise kakao, der er højt i sukker og fedt, er skadeligt for vægttab.

11. Andre sundhedsmæssige fordele ved kakao

 • Kakao kan fremskynde helbredelsen. Kakaoekstrakt er også kendt for sine terapeutiske og sårhelende egenskaber ved fremstilling af naturlige lægemidler.
 • Kakao kan reducere kronisk træthedssyndrom. Kakao kan hjælpe med at frigive neurotransmittere som serotonin i hjernen, så det kan have en beroligende effekt hos mennesker, der lider af kronisk træthed.
 • Kakao hjælper med magnesiummangel. Indtagelse af kakao regelmæssigt kan hjælpe med at forhindre bivirkninger af magnesiummangel.

Bivirkninger af kakao

Kakao indeholder koffein, så overdreven indtagelse kan forårsage øget vandladning, søvnløshed, uregelmæssig hjerterytme, gastroøsofageal reflukssygdom, diarré og mere.

Kakao kan forårsage allergiske reaktioner hos visse mennesker. Dets symptomer omfatter hudreaktioner, migræne og fordøjelsesbesvær.

Kakao kan interagere med visse lægemidler. Sørg for at konsultere en professionel læge.

Ernæringsfakta for kakao / 100g

 • Kalorier: 228 Kcal
 • Fedt: 14 g (18%)
 • Natrium: 21 mg (1%)
 • Kulhydrater: 58 g (21%)
 • Kostfibre: 37 g (132%)
 • Protein: 20 g (40%)
 • Calcium: 128 mg ( 10%)
 • Jern: 13,86 mg (77%)
 • Kalium: 1524 mg (32%)
 • Folsyre: 32 mcg (8%)
 • Niacin: 2,185 mg (14%)
 • Pantothensyre: 0,254 mg (5%)
 • Riboflavin: 0,241 mg ( 19%)
 • Thiamin: 0,078 mg (6%)
 • Vitamin B6: 0,118 mg (9%)
 • Vitamin K: 2,5 mcg (2%)
 • Kobber: 3,788 mg (421%)
 • Magnesium: 499 mg (125%)
 • Mangan: 3,837 mg ( 167%)
 • Fosfor: 734 mg (105%)
 • Selen: 14,3 mcg (26%)
 • Zink: 6,81 mg (62%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)
 • Koffein: 230 mg

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons