Er jujube sundt? 15 gode grunde

Er jujube sundt? 15 gode grunde

jujube sundt

1. Jujube hjælper dig med at sove.

Jujube er et gammelt kinesisk folkemiddel, der bruges til at behandle søvnforstyrrelser som søvnløshed. Jujube har en beroligende virkning, fordi den indeholder antioxidant vegetabilske kemikalier, polysaccharider, flavonoider og saponiner.

Jujube beroliger nerver, inducerer søvn, slapper af din krop og sind for at behandle angst.

2. Jujube er godt for fordøjelsessundheden.

Det høje fiberindhold i jujube hjælper med at kontrollere afføring og fordøjelse. Dette næringsstof hjælper med at blødgøre afføring og øge volumen. Som et resultat fremskynder det bevægelsen af ​​mad gennem fordøjelseskanalen og reducerer forstoppelse.

Jujubeekstrakter kan hjælpe med at reducere risikoen for skader forårsaget af sår og skadelige bakterier ved at styrke slimhinden i mave og tarm.

Jujube indeholder også pektin, som har anti-diarré egenskaber.

I en undersøgelse forbedrede polysaccharidekstrakter fra datoer fordøjelsessymptomer ved at styrke tarmvæggene hos mus med colitis.

3. Jujube virker beroligende på nervesystemet.

Jujube har vist sig at have en beroligende virkning på hjernen og nervesystemet. Jujube hjælper også med at lette angst. Den beroligende virkning af jujube er kendt for at påvirke hormonniveauerne og fremkalde rolige og behagelige stemninger.

4. Jujube er rig på vitamin C.

Jujube er især rig på vitamin C. Vitamin C hjælper huden med at genoplive, bekæmper fri ilt og styrker immuniteten ved at forhindre sygdomme. 100 g jujube indeholder 69 mg C-vitamin.

5. Jujube hjælper med at kontrollere blodtrykket.

Jujube er en fødevare, der har lavt natriumindhold og højt kaliumindhold. Disse egenskaber hjælper med at kontrollere blodtrykket. Potarium hjælper med at slappe af blodkar.

I lighed med ovenstående hjælper jujube rig på jern og fosfor også med at regulere blodcirkulationen. Lavt jernindhold i blodet kan føre til anæmi, muskelsvaghed, træthed, fordøjelsesbesvær, svimmelhed og kognitive problemer. Jujube øger ikke kun blodgennemstrømningen, men letter også blodcirkulationen.

6. Jujube er godt for knoglesundheden.

Jujube indeholder calcium, fosfor og jern, som hjælper med at forbedre knoglestyrken. Jujube er en god mad til mennesker med knoglerelaterede tilstande som osteoporose.

Jujube kan være et godt valg, især for mennesker, der lider af gigt. Jujube har antiinflammatoriske egenskaber, der kan reducere ødemer i leddene.

7. Jujube er godt for din hud.

Jujube indeholder C-vitamin og antioxidanter. Antioxidanter bekæmper frie radikaler og forhindrer celleskader. C-vitamin kan give sund hud og glans.

Jujube hjælper også med at forhindre aldring. C-vitamin i jujube hjælper med at forhindre rynker, melanin-ro og pigmentering.

8. Jujube er rig på antioxidanter.

Jujube er rig på flere antioxidantforbindelser såsom flavonoider, polysaccharider og triterpeninsyre.

Aktiv iltskade betragtes som en væsentlig årsag til flere kroniske sygdomme, herunder type 2-diabetes, hjertesygdomme og nogle kræftformer.

Undersøgelser viser, at antioxidantaktiviteten af ​​jujube flavonoider hjælper med at reducere stress og betændelse forårsaget af beskadigelse af aktivt ilt.

9. Jujube hjælper dig med at tabe dig.

Jujube er høj i protein og fiber og lav i kalorier. At spise jujube kan tilfredsstille ernæringsmæssige behov og få dig til at føle dig mæt.

10. Jujube har en antiinflammatorisk virkning.

Jujube bær indeholder betulinsyre, som har vist sig at have antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger. Dette hæmmer væksten af ​​Staphylococcus aureus aureus og E. coli, som forårsager mange bakterielle infektioner.

Jujube er også rig på kraftige antioxidanter såsom vitamin A og C. Disse næringsstoffer reducerer risikoen for kronisk inflammation ved at bekæmpe skadelige toksiner, forhindre oxidativ stress og kontrollere produktionen af ​​inflammatoriske cytokiner.

11. Jujube kan lindre hostesymptomer.

Jujube indeholder et specielt enzym kaldet bromeline, der har vist sig at reducere opbygning af slim og slim.

12. Jujube kan hjælpe med at afgifte blod.

Jujube indeholder saponin og alkaloider, der er direkte relateret til afgiftning af blod. Det fjerner skadelige toksiner fra blodet og forhindrer kroppen i forskellige blodrelaterede sygdomme.

13. Jujube hjælper med at forhindre kræft.

Jujubens rige phenolforbindelser fjerner effektivt skadeligt frit ilt og bekæmper oxidativ stress, hvilket reducerer kræftrisikoen.

Undersøgelser viser også, at jujubeekstrakter har stærke kræftegenskaber, især ved at hæmme spredning af leukæmi og forhindre vækst af dannelse af tumorceller.

Derudover hjælper jujubeens antioxidantegenskaber med at forhindre risikoen for mange typer kræftceller, herunder kræft i æggestokkene, livmoderhalsen, brystet og huden.

14. Jujube hjælper med at forbedre hjertesundheden.

Jujube er kendt for at hjælpe med at forbedre hjertesundheden. Potarium i jujube slapper af blodkar og hjælper med at regulere blodtrykket. Også kostfiberindholdet i jujube sænker risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

15. Jujube forbedrer blodcirkulationen.

God blodgennemstrømning betyder, at ilt tilføres korrekt til alle vigtige organer i blodet. Det rige indhold af kalium, fosfor, mangan, jern og zink i jujube hjælper potentielt blodcirkulationen.

Bivirkninger af jujube / forholdsregler

Jujube er sikkert for de fleste mennesker. Der skal dog udvises forsigtighed, når man tager antidepressiva, da de kan interagere med lægemidlet. Folk, der er involveret i dette behov, skal konsultere en professionel læge, inden de tager det.

Nogle undersøgelser tyder også på, at overdreven indtagelse af jujube sjældent kan forårsage søvnighed, diarré, nedsat appetit, forstoppelse og fylde.

Næringsstoffer i Jujube pr. 100 g

 • Energi 79Kcal (4%)
 • Kulhydrater 20,53 g (16%)
 • Protein 1,2 g (2%)
 • Samlet fedt 0,20 g (1%)
 • Kolesterol 0 mg (0%)
 • Niacin 0,900 mg (5%)
 • Pyridoxin 0,081 mg (6%)
 • Riboflavin 0,040 mg (3%)
 • Thiamin 0,020 mg (2%)
 • Vitamin A 40 IE (1%)
 • C-vitamin 69 mg (115%)
 • Natrium 3 mg (<1%)
 • Kalium 250 mg (5%)
 • Calcium 21 mg (2%)
 • Kobber 0,073 mg (8%)
 • Jern 0,48 mg (6%)
 • Magnesium 10 mg (2,5%)
 • Mangan 0,084 mg (4%)
 • Fosfor 23 mg (3%)
 • Zink 0,05 mg (1%)
Show Buttons
Hide Buttons