Er guava sundt? 19 gode grunde

Er guava sundt? 19 gode grunde

guava sundt

1. Guava hjælper med at håndtere diabetes.

Guava har et lavt glykæmisk indeks, som forhindrer højt blodsukker. Dens høje fiberindhold hjælper også med at kontrollere blodsukkerniveauet. Fiber kan også forhindre forstoppelse, et almindeligt problem for mennesker med diabetes.

En indisk undersøgelse fandt ud af, at guava hjælper med at sænke blodsukkeret og kolesterolniveauerne i blodet. Dette reducerer risikoen for diabetes. Dyreforsøg har vist, at guava bladekstrakt har antihyperglykæmiske virkninger på type 2 diabetes.

2. Guava er godt for hjertesundheden.

Fiberen i guava sænker dårligt kolesterol, hvilket kan bidrage til hjertesygdomme. Kalium i denne frugt hjælper med at sænke blodtryksniveauet.

Polysacchariderne i guava blade fungerer som antioxidanter og bekæmper oxidativ stress. Fordi oxidativ stress er en af ​​de førende årsager til hjertesvigt, er det vigtigt at styre det.

Guava blade te kan hjælpe med at forhindre åreforkalkning.

3. Guava er godt for fordøjelsessundheden.

En af fordelene ved guava er, at det er godt for fordøjelsessundheden. Guava kan levere omkring 12% af de anbefalede kostfibre.

Ifølge den medicinske litteratur kan guava også behandle diarré på grund af dets antibakterielle og antispasmodiske egenskaber.

Guavas antibakterielle egenskaber kan bekæmpe skadelige tarmmikrober og potentielt forhindre fordøjelsesinfektioner.

4. Guava hjælper med at øge immuniteten.

Guava indeholder immunforstærkende egenskaber. Guava er rig på vitamin C. Forskning viser, at C-vitamin hjælper med at øge immuniteten og bekæmpe sygdomsfremkaldende patogener.

C -vitamin beskytter også kroppens celler mod skader. Dette kan reducere risikoen for sygdomme som gigt, kræft og nogle former for hjertesygdomme.

En undersøgelse fandt ud af, at guava har antibakterielle egenskaber, der kan dræbe dårlige bakterier og vira i kroppen.

5. Guava har egenskaberne ved at lindre menstruationssymptomer.

I en undersøgelse oplevede 197 kvinder med dysmenoré lindring efter regelmæssigt at have taget guava -ekstrakt.

En anden undersøgelse fandt antispasmodiske virkninger af guava bladekstrakt. Ekstraktet kan lindre spasmer i livmoderens glatte muskler.

6. Guava har fordele for vægttab.

Direkte forskning på dette område mangler. Fibrets fiberindhold kan dog hjælpe dig med at tabe dig. En mellemstor guava indeholder omkring 38 kalorier, så det er gavnligt for vægttab.

7. Guava hjælper med at reducere kræftrisikoen.

Udover C -vitamin indeholder guava også lycopen. Disse to antioxidanter hjælper med at reducere kræftrisikoen. Dette kan forhindre vækst af kræftceller. Guava er særlig effektiv til behandling af bryst- og prostatakræft.

Guava indeholder også fiber. Dette næringsstof hjælper med at reducere risikoen for hæmorider og tyktarmskræft.

Anden forskning tyder på, at guava bladekstrakt også kan hjælpe med at reducere kræftrisikoen.

8. Guava beskytter huden mod rynker og for tidlig ældning.

Guava har også sundhedsmæssige fordele for huden. Guava er rig på antioxidanter. Disse forbindelser kan beskytte din hud mod UV -skader og muligvis forsinke tegn på ældning. Vitamin A og C i guava hjælper med at øge hudens elasticitet.

Guava bladekstrakt har også antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at behandle acne.

9. Guava er godt for øjens sundhed.

Guava gavner også øjens sundhed. A -vitamin i guava kan forbedre synet. Dette næringsstof er kendt for at reducere risikoen for grå stær og makuladegeneration. Derudover bidrager C -vitamin, som er rigeligt i denne frugt, til bedre syn.

10. Guava er gavnligt under graviditeten.

Folsyren og vitamin B9 i guava fremmer udviklingen af ​​babyens nervesystem og forebygger lidelser i nervesystemet.

11. Guava har stress-lindrende egenskaber.

En af de unikke fordele ved guava er dens stress-lindrende egenskaber. Denne frugt indeholder magnesium. Dette næringsstof er kendt for at slappe af nerver og muskler i kroppen og lindre stress. Nogle undersøgelser siger, at magnesium kan hjælpe med at lindre angst hos enkeltpersoner, men mere forskning er nødvendig i denne henseende.

12. Guava hjælper med kognitiv funktion.

Guava indeholder vitamin B6 og B3, som vides at fremme kognitiv sundhed. Vitamin B6 har vist sig at reducere risikoen for demens, kognitiv tilbagegang og depression. I dyreforsøg har vitamin B3 vist sig at forbedre neurodegeneration.

13. Guava er god til forebyggelse af hoste.

Guava bladekstrakt har hostedæmpende egenskaber. I en undersøgelse af rotter og grise reducerede ekstrakter fra bladene hostefrekvensen.

14. Guava kan hjælpe med at behandle diarré.

Undersøgelser har vist, at guava bladekstrakt hæmmer væksten af ​​Staphylococcus aureus, en almindelig årsag til diarré. Guava bladte er faktisk et almindeligt middel mod diarré. Guava leaf te reducerer løs afføring og reducerer mavesmerter, hvilket muliggør hurtigere restitution.

Guavas antibakterielle egenskaber hjælper med at rydde fordøjelseskanalen og hæmmer væksten af ​​mikroorganismer og bakterier. Fibrene i denne frugt forbedrer også korrekt udskillelse og fordøjelse.

15. Guava er godt for mundhelsen.

En anden fordel ved guava er dens mundhygiejne egenskaber. Guava blade har antibakterielle, antiinflammatoriske og smertestillende egenskaber, der kan hjælpe med at lindre tandpine.

Bladene kan også bruges til behandling af periodontal sygdom. Guava blade er effektive til at forebygge og behandle orale problemer på grund af deres anti-plak egenskaber. Herbalists anbefaler at bruge bløde guava blade til at opretholde mundhygiejne. Bladene har antibakterielle, smertestillende og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at reducere tandkødsbetændelse. Guava blade kan også bruges til behandling af tyggegummi og munnsår.

16. Guava er godt for skjoldbruskkirtlen.

Guava er en god kilde til kobber, hvilket er vigtigt for skjoldbruskkirtlenes sundhed, regulering af hormoner og organsystemfunktion. Kobber hjælper med at regulere produktionen og absorptionen af ​​hormoner, der styrer skjoldbruskkirtlens funktion.

Guava indeholder også kalium og kraftfulde antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at forbedre skjoldbruskkirtlens funktion.

17. Guava er godt for knoglesundheden.

En anden fordel ved guava er, at det er godt for knoglesundheden. Guava er en rig kilde til mikronæringsstoffer som kobber, jern og mangan, som er vigtige for knogledannelse og styrkelse. Regelmæssigt indtag af guava kan hjælpe med at forhindre udviklingen af ​​aldersrelaterede sygdomme som osteoporose. Mangan er også et meget vigtigt element i kroppen, som hjælper med proteinmetabolisme, kollagendannelse og nervesystemets funktion.

18. Guava sænker kolesteroltalet.

Guava indeholder en forbindelse kaldet pterostilben, der har evnen til at sænke kolesteroltalet. Ud over disse effekter er det kendt, at pterostilbene har beskyttende egenskaber mod kognitiv tilbagegang. Saponinerne i guava kan også blokere absorptionen af ​​kolesterol.

19. Guava hjælper med at reducere surheden i kroppen.

Guava har også fordelen ved at reducere surhedsgraden. Guava frøekstrakt indeholder en blanding af polyfenoler, der udviser antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at behandle nyreproblemer. Det høje vandindhold i guava fremkalder vandladning, hvilket kan reducere surhedsgraden forårsaget af urinsyre betydeligt. Det hjælper også med at fjerne urinsyre fra kroppen, reducerer stress og tryk på nyrerne.

Bivirkninger af guava

Ligesom andre frugter er guava rig på en sukkertype kendt som fructose, som forårsager gas. Desværre er vores kroppe ikke udstyret til at fordøje og absorbere enorme mængder fructose. Derfor, hvis du spiser for meget af denne frugt, produceres der gas af bakterier, der spiser fruktose.

Nogle mennesker med fructosemalabsorption kan også opleve diarré eller fordøjelsesproblemer, når de spiser guava.

Guava Ernæringsfakta / 100g

 • Kalorier: 68 Kcal
 • Fedt: 1 g (1%)
 • Mættet fedt: 0,3 g (2%)
 • Natrium: 2 mg (0%)
 • Kulhydrater: 14 g (5%)
 • Kostfibre: 5,4 g (19%)
 • Protein: 2,6 g (5% )
 • Calcium: 18 mg (1%)
 • Jern: 0,26 mg (1%)
 • Kalium: 417 mg (9%)
 • Folsyre: 49 mcg (12%)
 • Niacin: 1,084 mg (7%)
 • Pantothensyre: 0,451 mg (9%)
 • Riboflavin:0,04 mg (3%)
 • Thiamin: 0,067 mg (6%)
 • Vitamin A: 31 mcg (3%)
 • B6 -vitamin: 0,11 mg (8%)
 • C -vitamin: 228,3 mg (254%)
 • E -vitamin: 0,73 mg (3%)
 • K -vitamin: 2,6 mcg (2%)
 • Kobber: 0,23 mg (26%)
 • Jern: 0,26 mg (1%)
 • Magnesium: 22 mg (6%)
 • Mangan: 0,15 mg (7%)
 • Fosfor: 40 mg (6%)
 • Selen: 0,6 mcg (1%)
 • Zink: 0,23 mg (2%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons