Er granatæbler sunde? 16 gode grunde

Er granatæbler sunde? 16 gode grunde

granatæbler sunde

1. Granatæble er rig på antioxidanter.

Granatæblefrø får deres pulserende røde nuance fra polyfenoler. Polyfenoler er kraftige antioxidanter.

Granatæble indeholder højere niveauer af antioxidanter end de fleste andre frugter. Granatæble indeholder tre gange flere antioxidanter end røde druer og grøn te. Antioxidanterne i granatæble hjælper med at fjerne frie radikaler, beskytte celler mod skader og reducere betændelse.

2. Granatæble er rig på C-vitamin.

En af de mange fordele ved granatæbler er, at de indeholder mere end 40% af dine daglige C-vitaminbehov.

3. Granatæble har antiinflammatoriske egenskaber.

Antioxidanterne, en fordel ved granatæble, hjælper med at bekæmpe betændelse. Denne frugt kan reducere betændelse, der kan forårsage sygdom. Folk, der kæmper med gigt, kan også opleve en vis lettelse takket være de antiinflammatoriske egenskaber ved granatæble. Granatæble kan også forhindre neuroinflammation og bremse udviklingen af ​​neurodegenerative lidelser og hukommelsesforstyrrelser. Når det er sagt, kan granatæbler hjælpe med at forhindre sygdomme som Alzheimers.

4. Granatæble forhindrer koageldannelse og koagulation.

De antioxidanter, der findes i granatæble, fungerer som ‘blodfortyndere’. Granatæblefrø forhindrer blodplader i at dannes og størkne.

Der er to typer blodpropper. Den første er en god blodprop, der fremskynder genopretningen under et snit eller en skade, og det andet er, hvis der er en indre blodprop, såsom i hjertet, en arterie eller andetsteds inde i kroppen. Disse typer blodpropper er dårlige og kan være dødelige.

5. Granatæble hjælper med at forhindre arteriosklerose.

Når du bliver ældre, kan dine livsstilsændringer og kolesterol gøre væggene i dine arterier hårdere og tilstoppede. De antioxidantegenskaber ved granatæble forhindrer, at dårligt kolesterol oxideres. Så at spise granatæble hjælper med at slippe af med overskydende fedt og forhindre hærdning af arterievæggene.

6. Granatæble forbedrer iltforsyningen.

Granatæble hjælper med at pumpe iltniveauer i blodet. De antioxidanter, der findes i granatæble, bekæmper frie radikaler, reducerer kolesterol og forhindrer blodpropper. Alt dette vil i sidste ende hjælpe dit blod med at flyde frit og forbedre din krops iltniveauer.

7. Granatæble hjælper med at sænke blodtrykket.

Granatæbleens ernæringsmæssige egenskaber hjælper med at sænke kolesterol og triglycerider og sænke blodtrykket.

8. Granatæble er godt for fordøjelsessystemet.

En af de mange fordele ved granatæbler er, at de indeholder meget fiber. Alle ved, at fiber er godt til fordøjelsen. At spise granatæbler kan være en af ​​de bedste måder at inkludere fiber i dit daglige liv. Ét granatæble indeholder 45% af det anbefalede daglige fiberindtag.

9. Granatæble har immunforstærkende egenskaber.

Granatæble, der er rig på antiinflammatoriske egenskaber, er godt for mennesker, der lider af immunrelaterede tilstande som reumatoid arthritis og slidgigt. Det er også rig på C-vitamin, som stimulerer produktionen af ​​antistoffer og hjælper med immunudvikling. Derfor kan granatæbler hjælpe med at opretholde et sundt immunsystem og forhindre almindelige sygdomme og infektioner.

10. Granatæble sænker stressniveauer.

Ud over at reducere kroppens indre oxidative stress hjælper granatæble med at reducere den psykologiske stress, der opleves i det personlige og professionelle liv. En undersøgelse viste, at folk, der spiste granatæble, havde lavere niveauer af kortisol, et stresshormon, der øges i stressende situationer.

11. Granatæble hjælper med at forhindre dannelse af tandsten.

Granatæble har anti-plaque egenskaber. Granatæblejuice kan være et bedre valg end et alkoholbaseret mundskyl. Visse forbindelser i granatæble har potente anti-plaque virkninger.

Undersøgelser har vist, at granatæblehydroalkoholekstrakter effektivt sænkede dannelsen af ​​calculus på grund af mikrobiel ophobning med næsten 84%.

12. Granatæble hjælper knoglesundheden.

Flere undersøgelser har bevist, at regelmæssigt forbrug af granatæble gavner knoglesundheden. De høje flavonoler, der findes i denne frugt, hjælper med at bekæmpe betændelse, der kan forårsage problemer som bruskskader og slidgigt.

De antioxidanter, der findes i granatæble, hjælper også med atletisk præstation.

13. Granatæbler er gode for reproduktiv sundhed.

En anden fordel ved granatæbler er, at de understøtter reproduktiv sundhed. Granatæble, der er rig på antioxidanter, har vist sig at sænke oxidativt stressniveau i kroppen. Oxidativ stress er forbundet med sæddysfunktion og nedsat fertilitet hos kvinder.

Ud over dette kan granatæble forbedre dit sexliv. Denne frugt har vist sig at øge niveauet af kønshormonet testosteron hos både mænd og kvinder. Det øger også blodgennemstrømningen til kønsområdet. På grund af dette er det undertiden tilnavnet ‘naturlig Viagra’.

14. Granatæble hjælper med at forhindre kræft.

Antioxidanterne i granatæble er effektive til forebyggelse af kræft. De bioaktive polyphenoler og andre fytokemikalier i granatæble er antioxidanter, der hjælper med at beskytte celler mod oxidativt stress og bekæmpe frie radikaler, der kan forårsage kræft. Granatæblejuice indeholder højere niveauer af antioxidanter end grøn te eller rødvin.

15. Granatæble er godt for hjerte-kar-sundhed.

Granatæble har vist sig at hjælpe med at regulere dårligt kolesterol (LDL) og forbedre godt kolesterol (HDL), reducere ophobning af plaque i arterierne og forbedre blodgennemstrømningen. Granatæble kan også hjælpe med at reducere plak, der allerede tilstopper blodkar.

16. Granatæble har anti-aging egenskaber.

En anden fordel ved granatæble er dets anti-aging egenskaber. Ellagitanninerne i granatæble omdannes til en forbindelse kaldet urolitin A af tarmbakterier. Dette kan hjælpe med at bremse aldringsprocessen for skeletmuskler, som begynder at svækkes med alderen.

Undersøgelser har vist, at urolitin A hjælper med at forbedre mitokondriernes evne til at producere det meste af den kemiske energi i humane celler. Undersøgelser har konkluderet, at urolitin A hjælper med at vende den naturlige aldringsproces. Dette betyder, at hvis du spiser granatæble regelmæssigt, kan du drage fordel af dets anti-aging egenskaber.

Bivirkninger af granatæble / forholdsregler

 • Granatæble er for det meste sikkert og har få bivirkninger. Det kan dog i nogle tilfælde forårsage følsomhed. Symptomerne inkluderer kløe, hævelse, løbende næse og vejrtrækningsbesvær.
 • Pålidelige oplysninger om forbruget af granatæble under graviditet og amning mangler. Forbrug venligst efter konsultation med din læge.
 • For mennesker med lavt blodtryk risikerer at spise granatæbler dem en risiko for at sænke blodtrykket for meget. Folk, der skal opereres, skal stoppe med at spise granatæble mindst 2 uger før operationen, da denne frugt kan forstyrre blodtrykskontrollen. Enhver, der er involveret i dette, bør konsultere en professionel læge.
 • Folk, der er allergiske over for planter, er mere tilbøjelige til at have en allergisk reaktion på granatæble.

Ernæringsfakta pr. 100 g granatæble

 • Kalorier: 83 Kcal (4%)
 • Samlede kulhydrater: 18,7 g (6%)
 • Samlet fedt: 1,2 g (2%)
 • Protein: 1,7 g (3%)
 • C-vitamin: 10,2 mg (17%)
 • E-vitamin: 0,6 mg (3%)
 • K-vitamin: 16,4 mcg (21%)
 • Thiamin: 0,1 mg (4%)
 • Riboflavin: 0,1 mg (3%)
 • Niacin: 0,3 mg (1%)
 • B6-vitamin: 0,1 mg (4%)
 • Folinsyre: 38,0 mcg (10%)
 • Pantothensyre: 0,4 mg (4%)
 • Kolin: 7,6 mg
 • Calcium: 10 mg (1%)
 • Jern: 0,3 mg (2%)
 • Magnesium: 12 mg (3%)
 • Fosfor: 36 mg (4%)
 • Kalium: 236 mg (7%)
 • Natrium: 3 mg (<0%)
 • Zink: 0,4 mg (2%)
 • Kobber: 0,2 mg (8%)
 • Mangan: 0,1 mg (6%)
 • Selen: 0,5 mcg (1%)
 • Kolesterol: 0 g (0%)
Show Buttons
Hide Buttons