Er fersken sundt? 19 gode grunde

Er fersken sundt? 19 gode grunde

Er fersken sundt

1. Ferskner er rige på antioxidanter.

Ferskner er en god kilde til antioxidanter. Denne frugt indeholder klorogen syre, en kraftig antioxidant.

Ferskner er også rige på antioxidanter såsom lutein, zeaxanthin og beta-cryptosanthin. Alle disse spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​aldring og sygdomme.

2. Ferskner hjælper dig med at tabe sig.

Ferskner er en god kilde til fiber. Fiber, som vi ved, fremmer mæthed og hjælper dig med at tabe sig. Ifølge en amerikansk undersøgelse kan kostfibre spille en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​fedme. At spise 30 g fiber om dagen kan hjælpe dig med at tabe sig. Det hjælper også med at undertrykke andre sygdomsfaktorer såsom højt kolesteroltal, blodtryk og blodsukker.

3. Ferskner hjælper med at forhindre kræft.

Ifølge en amerikansk undersøgelse kan polyphenoler, der findes i ferskner, hæmme brystkræft og spredning af tyktarmskræftceller.

Fersken indeholder en anden forbindelse kaldet cafeinsyre, som kan reducere kræftvækst og forhindre bryst- og tyktarmskræft.

De to hovedingredienser, der er ansvarlige for fersknernes kræftegenskaber, er chlorogen syre og neochlorogen syre. Dette hjælper med at dræbe kræftceller uden at påvirke sunde celler.

4. Ferskner er gode for din hud.

Ferskner er rige på vitamin A og C-vitamin, der fremmer hudens sundhed.

Fersken hjælper med at reducere rynker, forbedre hudens struktur og beskytte huden mod sollys og ultraviolette stråler.

En fransk undersøgelse viste, at C-vitamin helbreder lysbeskadiget hud og forhindrer solinduceret hudens ældning.

5. Ferskner er gode for hjertesundheden.

Ferskenfibre, C-vitamin, K-vitamin og jern og kalium er gode for hjertesundheden. K-vitamin forhindrer blodpropper og forhindrer forskellige hjertesygdomme.

Jern er vigtigt for dannelsen af ​​røde blodlegemer. Ferskner holder vores blod sundt og forhindrer anæmi forårsaget af kroppens jernmangel.

Lycopen og lutein til stede i ferskner reducerer risikoen for hjertesygdomme. Ferskner indeholder også kalium, en elektrolyt, der styrer blodtrykket og afbalancerer kropsvæsker, som styrer puls og forhindrer slagtilfælde.

6. Ferskner hjælper med at forbedre fordøjelsessundheden.

Kostfibre i ferskner hjælper med at kontrollere og forbedre fordøjelsen. Ud over at være god til fordøjelsen fungerer denne frugt også som et vanddrivende middel. Det hjælper med at rense nyrerne og blæren.

7. Ferskner er gode for dine øjne.

Tilstedeværelsen af ​​antioxidante plante næringsstoffer som lutein og zeaxanthin i ferskner er gavnligt for øjenhygiejnen. Undersøgelser viser, at begge plantens næringsstoffer beskytter øjet mod potentiel skade forårsaget af lys, der skinner på nethinden. Lutein har også vist sig at reducere risikoen for at udvikle almindelige aldringsrelaterede øjensygdomme.

Lutein og zeaxanthin spiller en vigtig rolle i beskyttelsen af ​​makula og i sidste ende forhindrer makuladegeneration forbundet med aldring.

8. Ferskner afgifter kroppen.

Afgiftning er vigtig for at forblive sund. Ferskner indeholder vitamin A, C, E og selen, som alle fungerer som antioxidanter og hjælper med at afgifte, ifølge en rapport udgivet af University of Minnesota.

9. Ferskner hjælper med at reducere stress.

Ifølge en rapport offentliggjort i en undersøgelse fungerer ferskner som en stressaflastning. Det hjælper også med at reducere angst.

I Ungarn kaldes ferskner også ‘stilhedens frugt’.

10. Ferskner hjælper med at forbedre hjernens sundhed.

Fersken er en god kilde til folsyre, der fremmer hjernens sundhed.

11. Ferskner er gavnlige under graviditeten.

Under graviditet kan hormonelle ændringer nedsætte afføring. Dette kan føre til forstoppelse. Ferskner rig på fiber kan hjælpe med at løse dette problem.

Ferskner er også rige på folinsyre, hvilket er vigtigt for udviklingen af ​​raske babyer. Folinsyre hjælper med at forhindre alvorlige fosterskader.

12. Ferskner har antiinflammatoriske egenskaber.

Ferskner har antiinflammatoriske virkninger. Denne frugt er rig på vitamin C. C-vitamin hjælper med at lindre betændelse og er især effektiv hos mennesker med forhøjet blodtryk, fedme og diabetes. C-vitamin er også forbundet med at lindre kronisk inflammation og sårheling hos astmapatienter.

13. Ferskner er gode til anæmi.

Anæmi er forårsaget af jernmangel. Ferskner er en af ​​de bedste kilder til jern og er effektive til at øge kroppens jernindhold. Anæmi kan også forekomme ved lave niveauer af vitamin C. Rig på både jern og C-vitamin er ferskner en god mad til at bekæmpe anæmi.

14. Ferskner er nyttige til Candida-skimmel.

Ferskenpolyfenoler og flavonoider kan spille en vigtig rolle i behandlingen af ​​Candida-forme. Det indeholder også tanniner, der giver kropsbeskyttelse mod Candina-svampe.

15. Ferskner hjælper med at håndtere diabetes.

Ferskner har et højt fiberindhold, så blodsukkerniveauet falder, hvilket hjælper med at forhindre risikoen for type 1-diabetes. Ferskner har også et lavt glykæmisk indeks på 26-55, hvilket er velegnet til diabetikere. Du bør dog undgå fødevarer, der indeholder søde sirupper, såsom ferskner på dåse.

16. Ferskner hjælper med at forhindre hypokalæmi.

Ferskner indeholder kalium, hvilket er vigtigt for kroppens korrekte nervesignalering og cellulære funktion. Potarium opretholder elektrolytbalance og hjælper den metaboliske proces gennem kontrol af muskelvæv. Mangel på kalium i kroppen kan føre til hypokalæmi, som kan påvirke muskelstyrken og forårsage uregelmæssig hjerterytme.

17. Ferskner hjælper med at opretholde et sundt nervesystem.

Magnesium i ferskner hjælper med at forhindre kropsstress og angst og berolige nervesystemet. Forskning har vist, at magnesiummangel kan påvirke centralnervesystemets funktion, overdrevent spændende muskler og øge nervesignalernes aktivitet.

18. Ferskner hjælper med at forbedre knogle- og tandsundheden.

Ferskner indeholder fosfor sammen med calcium, som hjælper med at styrke knogler og tænder og vedligeholde og gendanne kropsvæv. Det er især godt til forebyggelse af osteoporose og andre knoglesygdomme hos kvinder i overgangsalderen.

At spise mad rig på fosfor, såsom ferskner, opretholder knoglestivhed. Sammen med calcium spiller C-vitaminindholdet i ferskner en vigtig rolle i at styrke kæbebenet og tandkødet og hjælper med at holde tænderne intakte.

19. Ferskner er gode til at styrke immuniteten.

Ferskner er rige på ascorbinsyre og zink, hvilket hjælper kroppen med at fungere normalt og opretholder et sundt immunsystem. De immunforstærkende egenskaber ved C-vitamin og zink har en effektiv sårheling.

Antioxidantegenskaber hjælper også med at bekæmpe infektioner og reducere forekomsten og sværhedsgraden af ​​sygdomme som forkølelse, malaria, lungebetændelse og diarré.

Ferskenæringsstoffer pr. 100 g

 • Kalorier – 39Kcal
 • Samlet fedt – 0,25 g
 • Mættet fedt – 0,019 g
 • Transfedt – 0g
 • Meget umættet fedt – 0,086 g
 • Enkelt umættet fedt – 0,067 g
 • Kolesterol – 0 mg
 • Natrium – 0 mg
 • Samlede kulhydrater – 9,54 g
 • Kostfibre – 1,5 g
 • Sukker – 8,39 g
 • Protein – 0,91 g
 • Calcium – 6 mg
 • Jern – 0,25 mg
 • Potarium – 190 mg
 • A-vitamin – 16 mcg
 • C-vitamin – 6,6 mg
Show Buttons
Hide Buttons