Er citron sundt? 17 gode grunde

Er citron sundt? 17 gode grunde

Er citron sundt

1. Citron forbedrer hjertesundheden.

Citron er en af ​​de rigeste kilder til vitamin C. Fødevarer rige på C -vitamin kan forhindre koronar hjertesygdom.

Undersøgelser har vist, at citronindtag og gangture sænker blodtryksniveauet.

Citrusfrugter, herunder citroner, indeholder vigtige flavonoider, der kan hjælpe med at behandle åreforkalkning. Disse forbindelser bremser kroppens inflammatoriske reaktion, der kan føre til hjerte -kar -sygdomme.

2. Citron kan hjælpe dig med at tabe dig.

Nogle undersøgelser har vist, at polyfenolerne i citroner hjælper med at kontrollere fedme. Disse polyfenoler har vist sig at hæmme vægtforøgelse og akkumulering af kropsfedt.

En anden undersøgelse fandt citroner til at hjælpe dig med at tabe sig og reducere din risiko for hjerte -kar -sygdomme.

Imidlertid er de fleste undersøgelser i denne henseende blevet udført på dyr. Mere forskning om mennesker er nødvendig.

3. Citron kan hjælpe med at behandle nyresten.

Citron har fordele til behandling af nyresten. Citroner indeholder citrat, et kemikalie, der forhindrer dannelse af nyresten.

Undersøgelser har vist, at drikke 2 liter citronvand dagligt reducerer graden af ​​stendannelse. Citrat opnår dette ved at binde calcium og blokere dannelse af sten.

4. Citron har anæmi behandling egenskaber.

C -vitamin i citroner har en anæmibehandlingseffekt. C -vitamin hjælper med at forbedre den samlede jernoptagelse.

5. Citron kan hjælpe med at forhindre kræft.

Citrusfrugter indeholder flere forbindelser med anticanceregenskaber, såsom flavonoider og limonoider. Denne forbindelse hjælper med at reducere risikoen for mave-, bryst- og tyktarmskræft.

Antioxidanterne i citroner forhindrer også vækst af kræftceller. Quercetin, et flavonoid i citroner, har egenskaber mod kræft. Disse flavonoider kan blokere væksten af ​​humane kræftceller på forskellige stadier af cellecyklussen.

6. Citron har immunforstærkende egenskaber.

C -vitamin i citroner kan øge immuniteten. C -vitamin understøtter en række cellulære funktioner for at fremme immunforsvar. Det forbedrer spredning af B -celler og T -celler, som er vigtige komponenter i det menneskelige immunsystem. C -vitaminindtag har også været forbundet med en lavere risiko for luftvejsinfektioner og infektioner.

Derudover har citron også en beskyttende effekt mod astma. En undersøgelse viste, at C -vitaminindtag kan være nyttigt for mennesker med astma og andre bronchiale problemer.

7. Citron hjælper med at fremme leverens sundhed.

Citroner har antioxidantegenskaber, der kan forbedre leverens sundhed. I en undersøgelse viste det sig, at citroner havde beskyttende virkninger hos rotter med alkoholinduceret leverskade.

I en anden undersøgelse viste det sig, at citrusfrugter forbedrede hepatotoksicitet hos kyllinger fodret med diæt indeholdende aflatoksiner (et stof, der forårsager leverkræft).

8. Citron hjælper med at bekæmpe acne.

En anden fordel ved citron er dens acne-bekæmpende egenskaber. Citronsyren i citroner kan reducere talgniveauet på hudens overflade. Citronsyre kan også have antiseptiske egenskaber, der kan dræbe bakterier, der forårsager acne.

9. Citron har antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber.

Kronisk betændelse kan føre til vægtøgning, træthed, fordøjelsesproblemer, humørsvingninger og endda kræft. Undersøgelser har vist, at C-vitamin har antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber. Det virker mod flere infektioner og beskytter kroppen mod oxidativ stress.

Det styrker også immunsystemet og reducerer betændelse. Citrusfrugter som citroner indeholder flavonoider, der bekæmper frie radikaler. Citrusfrugters antiinflammatoriske egenskaber kan reducere risikoen for degenerative sygdomme.

10. Citron hjælper fordøjelsen.

Citron fremmer en sund fordøjelse. Det fjerner toksiner og affaldsprodukter, så kroppen kan optage flere af de gavnlige forbindelser i mad.

Citron hjælper med at rense fordøjelseskanalen ved at fjerne toksiner og forbedre fordøjelsen. Citroner består også for det meste af opløselige fibre, som kan hjælpe med at fremme sunde tarmbakterier, hvilket kan føre til jævn, regelmæssig afføring.

11. Citron hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet.

Citronflavonoider, såsom hesperidin og eriocitrin, har vist sig at hæmme oxidativ stress. Disse flavonoider kan sænke blodsukkerniveauet og reducere risikoen for diabetes. Citronsyre i citroner kan også hjælpe med at forhindre visse komplikationer forbundet med type 2 -diabetes.

12. Citron kan hjælpe med at lindre ondt i halsen eller hoste.

Citron er også effektiv til at lindre forkølelsessymptomer. At drikke en blanding af citron og honning i varmt vand kan berolige halsen. Dette kan hjælpe med at reducere hoste og forbedre søvnkvaliteten.

13. Citron kan afgifte kroppen.

Citron fungerer som en stor afgiftning og fjerner toksiner fra kroppen. Ellers kan toksiner, der ophobes i leveren, forårsage forskellige infektioner. Citronsyre i citroner kan reducere leverskader.

14. Citroner har flere fordele for hudens sundhed.

C-vitamin i citroner siges at have anti-aging egenskaber. C -vitamin beskytter huden mod UV -skader, stimulerer kollagenproduktion og reducerer rynkedannelse.

Citrusfrugter har vist sig at have kraftfulde antioxidant- og ældningsegenskaber. Dette kan forhindre oxidativ stress og hæmme dannelsen af ​​rynker.

15. Citroner er gavnlige for hjernens sundhed.

Citroner har også sundhedsmæssige fordele for hjernen. Citrusfrugter som citroner er rige på flavanoner, som har vist sig at fremme kognitiv sundhed. Disse flavanoner virker ved at øge blodgennemstrømningen til hjernen.

Citronsyre i citroner kan også hjælpe med at forhindre betændelse i hjernen og bekæmpe oxidativ stress, hvilket kan fremme hjernens sundhed. På grund af disse egenskaber kan citroner vise potentielle fordele ved forebyggelse af neurodegenerative sygdomme.

16. Citron forhindrer overspisning.

Hvis overspisning er et problem, kan citroner være gavnlige. Fundet i skræl og frugtkød af citrusfrugter som citroner, har pektin vist sig at hjælpe mennesker med at føle sig mætte længere.

17. Citron har kolesterolsænkende egenskaber.

Undersøgelser viser, at citroner er fulde af en række forskellige næringsstoffer, herunder vitamin C, som har vist sig at sænke niveauet af dårligt LDL -kolesterol.

Citroner indeholder også flavonoider, der sænker triglyceridniveauer.

Bivirkninger af citron

 • Citroner kan gøre halsbrand værre. Nogle undersøgelser anser citrus for at forårsage halsbrand eller sure opstød. Undersøgelser har vist, at patienter med lignende gastrointestinale symptomer indtager mere citrusfrugter og juice. Hvis du har symptomer på halsbrand, anbefaler vi, at du konsulterer din læge, inden du indtager citroner.
 • Undersøgelser har vist, at citrusfrugter kan udløse migræne. Disse frugter kan udløse migræneanfald gennem en allergisk reaktion.
 • At spise for mange citroner for ofte kan skade dine tænder. Dette skyldes, at citroner er meget sure og kan tære tandemaljen, hvis de spises ofte. Derfor anbefales det at indtage det i en passende mængde.
 • At spise for meget citron kan forårsage hyppig vandladning og dehydrering. Undersøgelser har vist, at citroner har naturlige vanddrivende egenskaber. Således fremmer det produktionen af ​​urin i nyrerne og hjælper kroppen med at rense salte og væsker hurtigere.
 • At spise for meget citron kan irritere slimhinderne og forårsage stomatitis.

Citron ernæringsfakta / 100g

 • Kalorier: 22 Kcal
 • Fedt: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Kulhydrater: (3%)
 • Kostfibre: (1%)
 • Protein: (1%)
 • Kalium: (2%)
 • Folsyre: (5%)
 • Niacin: (1%)
 • Pantothensyre (3%)
 • Riboflavin: (1%)
 • Thiamin: (2%)
 • Vitamin B6: (4%)
 • Vitamin C: (43%)
 • Vitamin E: (1%)
 • Kobber: (2%)
 • Magnesium : (2%)
 • Mangan: (1%)
 • Fosfor: (1%)
 • Kolesterol: (0%)

% er en procentdel af det anbefalede daglige beløb.

Show Buttons
Hide Buttons