Er broccoli sundt? 23 gode grunde

Er broccoli sundt? 23 gode grunde

broccoli sundt

1. Broccoli hjælper med at forhindre kræft.

Mange kræftstudier har talt meget detaljeret om forbindelsen mellem broccoli og kræft. Denne grøntsag indeholder glucosinolater, et kemikalie der indeholder svovl. Glucosinolater nedbrydes under indtagelse til dannelse af biologisk aktive forbindelser. En af dem er indol-3-carbinol, en forbindelse med potente kræftegenskaber.

Forskning har vist, at broccoli kan hjælpe med at forhindre kræft, især prostata-, lunge-, bryst- og tyktarmskræft.

En anden forbindelse i broccoli, der kan give kræftbekæmpende fordele, er sulforaphane. Sulforaphane understøtter normal cellefunktion og opdeling og fremmer apoptose i kræftceller.

Broccoli indeholder også betydelige mængder fiber, som øger immuniteten og bekæmper inflammatoriske sygdomme som kræft.

2. Broccoli afgifter kroppen.

Glucoraphanin, gluconasturtin og glucobracicin i broccoli neutraliserer og fjerner uønskede kemikalier fra kroppen.

Sulforaphane i broccoli beskytter aerobe celler mod skader ved at inducere afgiftningsenzymer. Det hæmmer også det inflammatoriske respons. I en undersøgelse havde mennesker, der indtog broccoli-spire te, højere niveauer af afgiftning end dem, der ikke gjorde det. Disse individer så et fald i blodniveauerne af benzen og acrolein efter et 8-ugers forsøg. Benzen og acrolein er kemiske forbrændingsprodukter, der er almindelige i stærkt forurenede områder. Kort sagt hjælper broccoli med at slippe af med de forurenende stoffer, vi ubevidst indånder hver dag.

3. Broccoli hjælper med at forbedre knogle- og tandhygiejnen.

En fremragende kilde til vitamin K, calcium, kalium og magnesium, broccoli spiller en rolle i opretholdelsen af ​​knogletæthed.

Eksperter siger, at K-vitamin spiller en rolle i at hjælpe knoglerne med at danne sig godt. En stor broccoli indeholder næsten 100% af dit daglige K-vitaminbehov. Dette vitamin sammen med calcium hjælper også med at opretholde tænderne.

Dette betyder grundlæggende, at broccoli kan hjælpe med at bekæmpe knogleskørhed.

4. Broccoli hjælper med at fremme hjertesundheden.

En af de mange fordele ved broccoli er, at det forbedrer hjertesundheden ved at holde dine blodkar stærke. Sulforaphan i denne grøntsag hjælper med at forebygge og behandle skader på foring af blodkar.

En undersøgelse viste, at spisning af broccoli kan forbedre hjertets evne til at pumpe blod. Andre undersøgelser har også knyttet broccoli-forbrug til en reduceret risiko for koronar hjertesygdom. Denne grøntsag kan reducere inflammation og oxidation af arterierne hos mennesker med slagtilfælde.

Og broccoli er kolesterolfri. Det er også rig på fiber, som hjælper med at regulere kolesterolniveauer og forhindrer hjerteanfald.

5. Broccoli er fantastisk til at forbedre fordøjelsessundheden.

Broccoli har egenskaber, der reducerer betændelse i tyktarmen og forhindrer tyktarmskræft. Denne grøntsag nedbrydes i maven til visse forbindelser, hvoraf den ene er indolocarbazol (ICZ). Denne ICZ aktiverer en anden forbindelse kaldet arylhydrocarbonreceptoren (AHR) for at opretholde tarmforingsfunktionen og behandle relaterede problemer.

Broccoli indeholder også mange andre forbindelser, der kan forbedre tarmens helbred.

6. Broccoli er godt for leverens sundhed.

Broccoli har vist sig at hjælpe med at forebygge og endda behandle leverkræft.

Broccoli-spirer kan øge niveauet af afgiftende enzymer og beskytte leveren mod skader. Broccoli kan også forhindre leversvigt. Forbrug af moderate mængder broccoli regelmæssigt kan have overraskende virkninger på leverens sundhed.

En anden undersøgelse viste, at broccoli også forhindrer fedtleversygdom.

7. Broccoli har antiallergiske egenskaber.

Undersøgelser har vist, at spise broccoli kan øge produktionen af ​​antioxidantproducerende proteiner i dine næseceller. Dette kan hjælpe med at behandle allergier.

En anden undersøgelse viste, at broccoli-spirer dæmper nasale allergiske reaktioner. Det reducerer også virkningen af ​​partikelforurening på allergiske sygdomme og astma. Broccoli er rig på quercetin og kaempferol, polyphenoler kendt for antiallergiske immunresponser. Quercetin er kraftigt til behandling af allergier, hvilket gør det til en af ​​hovedingredienserne i de fleste antiallergiske lægemidler.

Broccoli kan også hjælpe med at behandle andre allergiske tilstande, såsom astma. Sulforaphan i denne grøntsag udløser frigivelse af antioxidante enzymer i de menneskelige luftveje. Dette beskytter mod frie radikaler og andre forurenende stoffer, vi indånder hver dag.

8. Broccoli har fordele ved vægttab.

Broccoli er lav i kalorier, hvilket gør det til en ideel mad til vægttabskost. Og broccoli er en god kilde til fiber. Dette hjælper med at holde dig mæt i lang tid og forhindrer overspisning.

9. Broccoli er godt for øjenhygiejnen.

Sulforaphane i broccoli er en naturlig antioxidant, der beskytter øjnene mod UV-stråler. Undersøgelser har vist, at sulforaphan har øjenbeskyttende egenskaber.

Denne grøntsag indeholder lutein og zeaxanthin, som er vigtige antioxidanter for det menneskelige øje. Disse antioxidanter hjælper med at forhindre andre alvorlige øjenlidelser, såsom grå stær og makuladegeneration. Cirka 100 gram broccoli indeholder 1.080 mcg lutein og zeaxanthin.

Broccoli er også rig på C-vitamin, et vigtigt næringsstof til synet.

10. Broccoli kan hjælpe diabetes.

Sulforaphane i broccoli forhindrer skader på blodkar forårsaget af diabetes. Sulforaphane aktiverer visse enzymer, der begrænser denne type skader.

I en undersøgelse blev det vist, at sulforaphan sænkede glukoseniveauer og reducerede de skadelige virkninger af sukker.

Tilføjelse af broccoli til dit måltid kan også hjælpe med at sænke stigningen i blodtryk takket være dets fiberindhold.

Imidlertid er der behov for mere nøjagtig forskning i diabetes. Brug det derfor kun som reference. Diabetespatienter bør konsultere deres læge, før de indtager mad.

11. Broccoli hjælper med at forbedre hjernens sundhed.

To vigtige næringsstoffer i broccoli, der forbedrer hjernens sundhed, er vitamin K og cholin. Førstnævnte forbedrer kognitive evner, sidstnævnte forbedrer hukommelsen. Broccoli er også rig på folinsyre, som kan hjælpe med at forhindre demens og hjælpe med depression.

Andre undersøgelser tyder på, at broccoli i nogen grad kan forbedre neuroinflammation. Og sulforaphane i broccoli har vist sig at forbedre den rumlige hukommelse, især efter traumatiske skader. Derfor betragtes denne forbindelse som en potentiel mulighed til behandling af hjerneskade hos patienter.

En anden forskningsrapport viste, at broccoli er rig på beta-caroten, hvilket kan hjælpe med at forhindre kognitiv tilbagegang.

12. Broccoli er fantastisk til at forbedre dit stofskifte.

En anden fordel ved broccoli er dets metaboliske boosting egenskaber. Calcium og C-vitamin i broccoli kan øge dit stofskifte.

Fibrene i broccoli er også ansvarlige for at opretholde et sundt stofskifte og vigtige kropsfunktioner.

13. Broccoli har immunforstærkende egenskaber.

En af de største fordele ved broccoli er at styrke immunforsvaret. En af grundene er C-vitaminindholdet. Sulforaphan i denne grøntsag interagerer med Nrf2, et protein, der regulerer kroppens samlede antioxidantrespons. Dette protein er forbundet med hundredvis af antioxidanter og foryngende enzymer og gener.

Sulforaphane har også vist sig at vende tilbagegangen i immunfunktion i celler, der kan accelerere med alderen. Og broccoli indeholder et andet kompleks af glutathion, også kaldet master antioxidant. Denne antioxidant øger også immunforsvaret.

14. Broccoli er gavnligt for graviditetens sundhed.

Korrekt ernæring under graviditet er meget vigtigt.

Kalk i broccoli hjælper med at forhindre osteoporose hos gravide kvinder. Knogler kan blive mere skrøbelige under graviditeten. Folinsyre sikrer en sund graviditet og eliminerer neurologiske defekter hos barnet.

Og fiberen i broccoli hjælper med at forhindre svangerskabsdiabetes, en sygdom, der ofte forekommer hos gravide kvinder. En canadisk undersøgelse viste, at spising af broccoli-spirer også kan forhindre hjerneskade hos nyfødte.

15. Broccoli hjælper med at forbedre mænds seksuelle sundhed.

En spansk undersøgelse viste, at øget folinsyreindtagelse kan forbedre sædproduktionen og dermed fertiliteten. Og vitamin A i denne grøntsag kan øge sædtal.

Broccoli viste sig også at forhindre blærekræft, hvilket er tre gange mere almindeligt hos mænd end hos kvinder.

16. Broccoli hjælper med at afbalancere kroppens pH-niveau.

Broccoli er en alkalisk mad, der hjælper med at afbalancere kroppens pH-niveau.

17. Broccoli er godt for hudens sundhed.

Antioxidanter hjælper med at forbedre hudens sundhed og langsom aldring. C-vitaminet i denne grøntsag hjælper med produktionen af ​​kollagen, hvilket i sidste ende får din hud til at se yngre ud.

Broccoli indeholder et stof kaldet glucoraphanin, der omdannes til sulforaphane for at hjælpe med at reparere huden og gøre en sund hud.

Undersøgelser har vist, at broccoli-spireekstrakt beskytter mod UV-induceret hudskade og kræft.

18. Broccoli har anti-aging egenskaber.

En forbindelse i broccoli kaldet NMN har vist sig at give fordele mod aldring. NMN producerer en anden forbindelse, der er vigtig for energimetabolisme. Denne forbindelse aktiverer vores krop, hvilket potentielt eliminerer nogle af de tegn, der er forbundet med aldring.

Og C-vitaminet i denne grøntsag bekæmper frie radikaler, der fremskynder aldringsprocessen. C-vitamin bidrager også til produktionen af ​​kollagen, hvilket forbedrer hudens elasticitet og reducerer rynker.

19. Broccoli hjælper med at forbedre hårets sundhed.

En anden fordel ved broccoli er dens sundhedsmæssige fordele ved håret. Vitamin B og C-vitamin gør håret stærkt og styrker hårsækkene. C-vitamin bekæmper også frie radikaler, der forårsager hårtab.

20. Broccoli har antiinflammatoriske egenskaber.

En af fordelene ved broccoli er, at den fungerer som et antiinflammatorisk middel. Antiinflammatoriske virkninger kan nedsætte ledskader forbundet med slidgigt. En universitetsundersøgelse viste, at sulforaphane i broccoli hjælper mennesker, der lider af gigt, fordi det blokerer et enzym, der forårsager leddestruktion ved at stoppe et nøglemolekyle, der vides at forårsage betændelse.

Isothiocyanaterne og omega-3 fedtsyrer i broccoli hjælper også med at kontrollere betændelse.

21. Broccoli hjælper med at forhindre kronisk sygdom.

Broccoli indeholder visse forbindelser, der kan hjælpe med at forhindre kroniske sygdomme. Dette mindsker dine chancer for at udvikle diabetes, astma, hjertesygdomme og mange andre dødelige sygdomme.

22. Broccoli har blodtryksregulerende egenskaber.

Krom, der findes i overflod i broccoli, hjælper med at regulere blodtrykket. Kalium i denne grøntsag kan også fungere som en vasodilator. Mere specifikt hjælper kalium med at forbedre blodgennemstrømningen og iltningen til vitale organer ved at lindre spændinger og stress i vener og blodkar. Magnesium og calcium hjælper også med at regulere blodtrykket og hjælper med at beskytte hjertet mod hjerte-kar-sygdomme såsom slagtilfælde og hjerteanfald.

23. Broccoli har fordele ved anæmi.

Broccoli er rig på jern og protein, hvilket er gavnligt for anæmi. Sammen med jern er kobber et andet mineral, der er afgørende for produktionen af ​​røde blodlegemer.

Ernæringsfakta om broccoli (91g)

 • Kalorier: 31 Kcal
 • Samlet fedt: 0,3 g (0%)
 • Samlede kulhydrater: 6 g (2%)
 • Kostfibre: 2,4 g (9%)
 • Protein: 2,6 g (5%)
 • Natrium: 30 mg (1%)
 • Calcium: 42,77 mg (3%)
 • Jern: 0,66 mg (4%)
 • Kalium: 288 mg (6%)
 • Kolin: 17 mg
 • Folinsyre: 57,33 mcg (14%)
 • Niacin: 0,581 mg (4%)
 • Pantothensyre: 0,521 mg (10%)
 • Riboflavin: 0,106 mg (8%)
 • Thiamin: 0,065 mg (5%)
 • A-vitamin: 21 mcg (3%)
 • B6-vitamin: 0,159 mg (12%)
 • C-vitamin: 81,2 mg (90%)
 • E-vitamin: 0,71 mg (3%)
 • K-vitamin: 92,5 mcg (77%)
 • Kobber: 0,045 mg (5%)
 • Magnesium: 19,11 mg (5%)
 • Mangan: 0,191 mg (8%)
 • Fosfor: 60,06 mg (9%)
 • Selen: 2,3 mcg (4%)
 • Zink: 0,37 mg (3%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)
Show Buttons
Hide Buttons