Er blommer sunde? 11 gode grunde

Er blommer sunde? 11 gode grunde

Er blommer sunde?

1. Blommer hjælper med at behandle forstoppelse.

Blommer har højt fiberindhold og hjælper med at behandle forstoppelse. Blommer indeholder isatin og sorbitol, som hjælper med at lindre forstoppelse og forbedre fordøjelsen. Phenolforbindelser i blommer giver også en afførende virkning.

Blommer forbedrer mave-tarmfunktionen. At spise blommer hjælper regelmæssigt med at opretholde regelmæssig afføring.

Carotenoider og polyphenoler i blommer er også kendt for at hjælpe mavefordøjelsen.

2. Blommer hjælper med at håndtere diabetes.

Forskellige fysiologiske aktive forbindelser i blommer har denne virkning. Disse fysiologisk aktive forbindelser indbefatter sorbitol, kininsyre, chlorogen syre, vitamin K1, kobber, kalium og bor. Disse næringsstoffer er synergistiske og hjælper med at reducere risikoen for diabetes.

Plommeekstrakter kan hjælpe med at sænke niveauerne af blodsukker og triglycerider i kroppen, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Biomedical Research.

En anden undersøgelse offentliggjort i The British Medical Journal viste, at blommer af flavonoider kan hjælpe med at beskytte mod insulinresistens og reducere risikoen for type 2-diabetes.

Blommer øger også serumniveauerne af adiponectin, et hormon der styrer blodsukkerniveauet.

Fibrene af blommer bremser kroppens absorption af kulhydrater.

Derudover øger phenolforbindelserne i blommer insulinfølsomheden, hvilket hjælper med at behandle diabetes.

3. Blommer kan hjælpe med at forhindre kræft.

Ifølge en undersøgelse kan blommerfibre og polyphenol hjælpe med at forhindre risikofaktorer for tyktarmskræft.

I andre eksperimentelle tests kunne blommeekstrakter dræbe selv aggressive former for brystkræftceller. Hvad der er mere interessant er, at normale sunde celler ikke er blevet påvirket. Denne effekt er relateret til de to forbindelser af blommer, chlorogen syre og neonchlorogen syre.

4. Blommer er gode for hjertesundheden.

Blommer kan beskytte hjertet ved at kontrollere højt blodtryk. I en undersøgelse havde personer, der indtog blommer, lave blodtryksniveauer. Disse mennesker havde dårligt kolesterol og lave samlede kolesterolniveauer.

Undersøgelser i British Journal of Nutrition viser, at regelmæssigt forbrug af blommer kan hjælpe med at fremme blodgennemstrømningen i arterierne. Denne effekt kan hjælpe med at forhindre en række hjertesygdomme, herunder åreforkalkning, hjerteanfald og slagtilfælde.

5. Blommer hjælper med at forbedre knoglesundheden.

Blommeindtag er forbundet med at reducere risikoen for osteoporose. Blommer er kendt som effektive frugter til forebyggelse og genopretning af knogletab.

Blommer øger også knogletætheden. Nogle undersøgelser spekulerer i, at denne effekt kan skyldes tilstedeværelsen af ​​rutiner i blommer.

Polyfenoler i blommer kan fremme knogledannelse, forbedre knogletæthed og forhindre knogletab.

En anden grund til, at blommer er gode for knogler, er vitamin K-indhold. Dette næringsstof forbedrer kroppens calciumbalance og forbedrer knoglesundheden. Blommer indeholder meget K-vitamin, så de kan være mere gavnlige for knoglesundheden.

Blommer betragtes også som en ideel mad til at forhindre knogletab hos kvinder i overgangsalderen. Blommer indeholder også visse plante næringsstoffer, der bekæmper oxidativ stress. Oxidativ stress forårsager ofte knogleskørhed.

6. Blommer er gode for sundhed i nervesystemet.

Undersøgelser viser, at blommer polyfenoler kan forbedre kognitiv funktion og sænke kolesterolniveauer i hjernen. Dette kan også betyde en reduceret risiko for neurodegenerativ sygdom.

Eksperimenter med rotter har vist, at blommeindtag er effektivt til at lindre aldringsrelateret kognitiv svækkelse.

Blommer indeholder vitamin B6, som hjælper med at overføre nervesignaler og hjælper med at glatte nervesystemets funktion. Tryptophan, aminosyren i blommer, kan hjælpe med at producere serotonin, en neurotransmitter.

7. Blommer kan forbedre blodcirkulationen.

Blommer forbedrer kroppens evne til at absorbere jern. Denne frugt indeholder jern, der er nødvendigt til produktion af blodlegemer. Spise blommer kan forbedre blodcirkulationen.

8. Blommer reducerer ardannelse.

Blommer hjælper med at udvikle ny hud ved at øge blodcirkulationen af ​​ar og reducere arternes form. Det kan hjælpe huden med at heles hurtigere og erstatte beskadiget hud med ny hud. Spise blommer forbedrer også hudens elasticitet.

9. Blommer hjælper med hudpleje.

Blommer er rige på C-vitamin og antioxidanter, som hjælper med at opretholde en sund hud. Tilstedeværelsen af ​​anti-aging næringsstoffer kan også hjælpe med at reducere mørke pletter og rynker. Blommeekstrakt bruges i forskellige hudplejeprodukter såsom ansigtsvask og maskepakning.

10. Blommer har antioxidantegenskaber.

Denne frugt indeholder essentielle vegetabilske næringsstoffer med C-vitamin og antioxidantegenskaber. Disse egenskaber kan hjælpe med at forhindre skader forårsaget af iltradikarboner og beskytte kroppen mod dødelige sygdomme. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Medical Food kan phenolen i blommer beskytte neuroner og det essentielle fedt i cellemembranen mod skader forårsaget af oxidativ stress.

11. Blommer kan øge immuniteten.

Blommer indeholder meget C-vitamin og kan hjælpe med at styrke kroppens immunforsvar. Dette vitamin kan fremme kroppens modstandsdygtighed over for infektion og betændelse.

Bivirkninger af blommer / forholdsregler

Selvom det ikke er almindeligt, kan nogle mennesker have bivirkninger af blommer.

Blommer indeholder oxalater. Overdreven forbrug af blommer kan føre til helbredsproblemer som nyre- og galdeblærekomplikationer. Folk, der er involveret i dette, har brug for opmærksomhed. Du bliver nødt til at konsultere din læge, før du spiser blommer.

Sorbitol i blommer kan forårsage en følelse af fylde. For stort fiberforbrug kan også forårsage forstoppelse.

Folk, der er følsomme over for sulfat, skal være forsigtige med deres indtagelse af blommer. Fordi det kan forårsage en allergisk reaktion.

Show Buttons
Hide Buttons