Er bananer sunde? 29 gode grunde

Er bananer sunde? 29 gode grunde

Er bananer sunde?

Hvor og hvordan er bananer gode for vores kroppe?

Bananer er meget rige på antioxidanter og andre næringsstoffer.

En banan indeholder meget kalium. Potentium er vigtigt for at kontrollere blodtrykket, som beskytter hjertet.

Kalium i bananer kan også forbedre mænds seksuelle sundhed.

Bananer indeholder også vitamin B6, som forhindrer anæmi og koronar hjertesygdom. Dette vitamin B6 hjælper dig med at sove godt.

Fibrene i bananer styrer fordøjelsessundheden, fremmer vægttab, fremmer tarmens sundhed og sænker blodsukkeret efter måltiderne.

Det er også rig på magnesium, som kan forhindre type 2-diabetes. Den indeholder også store mængder tryptophan, som får dig til at føle dig bedre og hjælper med at behandle depression.

Indtil videre har vi kort undersøgt effektiviteten af ​​bananer. Fra nu af vil jeg forklare detaljeret en efter en.

1. Forbedre hjertesundheden.

Ifølge en rapport fra Harvard Medical School kan lave kaliumniveauer forårsage hjertesvigt. En kaliumrig banan kan hjælpe med at løse disse problemer. (Selvfølgelig er for meget kalium måske ikke godt for hjertet.)

Hjertet har brug for kalium for korrekt sammentrækning og ekspansion. Lavt kaliumindhold i kroppen kan føre til et hjerteanfald kaldet hypokalæmi.

En ny undersøgelse viser, at en banan om dagen kan reducere risikoen for hjerteanfald med en tredjedel. Dette er muligvis ikke en nøjagtig undersøgelse, men det kan opnås, hvis andre sunde livsstiler kombineres, såsom at undlade at ryge eller drikke og træne regelmæssigt.

En anden grund til, at bananer er gode for hjertesundheden, er, at der er forskellige kaliumionkanaler i hjertet. Det lyder måske skræmmende, men meget lave niveauer af kalium i kroppen kan også stoppe hjertet. Ifølge National Heart Institute er bananer en af ​​de frugter, du skal spise for et sundt hjerte.

Ifølge University of Maryland Medical Center hjælper kalium med at sænke blodtrykket. Ifølge en undersøgelse kan spisning af to bananer om dagen sænke blodtrykket med 10 procent.

Ifølge American Heart Association reducerer kalium virkningerne af natrium. Dog skal regelmæssig motion og en sund kost kombineres for at opretholde hjertesundheden. Og folk relateret til nyresygdom skal være forsigtige med deres kaliumindtag. Du bliver nødt til at konsultere en specialist eller en læge.

Højt natriumindtag øger blodtrykket. Potentium har en positiv effekt på blodtrykket. Det hjælper også med at frigive natrium fra kroppen.

2. Det hjælper hjernens sundhed.

Bananer er rige på vitamin B6, der forbedrer kognitiv funktion. Ifølge en Tuft’s University-undersøgelse fungerer mænd med høje niveauer af vitamin B6 bedre på hukommelsestest. Magnesium i bananer fremmer elektrisk aktivitet mellem nerveceller i hjernen.

Endnu vigtigere, celler i hjernen bruger glukose som brændstof. Vores hjerner kan ikke lagre glukose, så vi er nødt til at levere det regelmæssigt. Bananer frigiver langsomt glukose i blodbanen. I kroppen bruges sukkeret i bananer mere gradvist end sukkeret i raffineret sukker. Det giver glukose til hjernen stabilt.

Potentium i bananer normaliserer også iltniveauer i hjerneceller. Frugter er rige på mangan, der vides at forhindre hjernesygdomme som epilepsi og Parkinsons sygdom. Serotonin og melatonin i bananer er også gode til at lindre stress.

En mangel på vitamin B6 kan også føre til depression og perifere nerverelaterede sygdomme. At spise bananer regelmæssigt kan forbedre hjernens sundhed og nervefunktion. Derfor hjælper det også med at øge koncentrationen.

Undersøgelser viser, at kalium i bananer kan hjælpe med at forhindre slagtilfælde i alderdommen. Og hos postmenopausale kvinder kan spisning af bananer reducere risikoen for slagtilfælde med 12 procent. Ifølge American Academy of Neurology er folk, der mangler kaliumindtag, 1,5 gange mere tilbøjelige til at få slagtilfælde. Potentium påvirker ikke hæmoragisk slagtilfælde fra pludselig blødning, men det hjælper iskæmisk slagtilfælde (80% af slagtilfælde).

3. Det er godt for dine knogler.

Ifølge National Osteoporosis Foundation er kalium i bananer godt for knoglesundheden. Magnesium i bananer er et af de vigtige næringsstoffer for knoglesundheden.

Fødevarer rig på kalium hjælper med at opretholde syre-base balance i kroppen. Fødevarer rig på kalium hjælper knogler med at opretholde deres struktur. Med andre ord kan kaliumindtagelse forhindre calciumtab i knogler.

Kaliumindtag har også vist sig at forbedre knogletætheden hos ældre kvinder. Undersøgelser viser, at langtidsindtag af kalium er forbundet med reduceret risiko for osteoporose. En anden amerikansk undersøgelse forbinder kaliumindtag med aldringsrelateret forebyggelse af knogletab.

4. Det hjælper med diarré.

Bananer hjælper med at behandle diarré ved at udskifte elektrolytter. Denne frugt er rig på kalium, så den kan hjælpe med at erstatte mistet kalium.

Bananer vides at være særligt effektive hos spædbørn og småbørn med maveproblemer.

5. Det er godt for fordøjelsen.

Bananer hjælper med at genoprette normal tarmfunktion. Bananer er gode for fordøjelsessundheden, fordi de er rige på fiber.

Potentium spiller en vigtig rolle i muskelfunktion.

Bananer er rige på uopløselige og vandopløselige fibre. Uopløselig fiber tilføjer mad til volumen og hjælper med glat bevægelse. Det hjælper dig også med at føle dig mæt efter at have spist. Vandopløselige fibre forbedrer tarmens sundhed. Det bremser også absorptionen af ​​fedt og kulhydrater, hvilket hjælper blodsukkerniveauet.

Bananer er en rig kilde til fructooligosaccharid, et frit biotik, der giver gode bakterier til tarmene. Dette er effektivt til at forbedre tarmens sundhed. Også fuldt kogte bananer kan være mere effektive til behandling af fordøjelsesproblemer.

Bananer er naturlige antacida, så de neutraliserer mavesyre og hjælper med at behandle sår. En anden komponent af bananer, leukocyanidin, øger tykkelsen af ​​maveslimhinden og giver yderligere beskyttelse mod sår.

Bananer er rige på ingredienser, der hjælper med at behandle forstoppelse. Bananer har lavt syreindhold, så de hjælper med at lindre halsbrand. Den modne banan klæber til den indvendige væg af den stimulerede spiserør for at danne et beskyttende lag, der lindrer og helbreder halsbrand.

Der er dog nogle modstridende undersøgelser at henvise til. Ikke kogte bananer kan forårsage forstoppelse eller forværre eksisterende forhold.

6. Det hjælper med at lindre tømmermænd.

Potentium er et af de mineraler, der går tabt efter alkoholforbrug, og kan også forårsage dehydrering. At drikke en bananmilkshake med honning kan hurtigt helbrede tømmermænd. Bananer beroliger maven, og honning genopfylder forarmede sukkerniveauer. Mælk beroliger og fugter kroppen.

Vitaminer B1 og B6 er to næringsstoffer, der falder efter alkoholforbrug. Bananer er rige på disse næringsstoffer og kan hjælpe med at forbedre tømmermænds symptomer.

7. Det er godt til tandblegning.

Nogle undersøgelser viser, at kalium, mangan og magnesium i moden bananskal hjælper med at gøre tænderne lysere. Gnid indersiden af ​​huden på dine tænder i et par minutter. Også magnesium i bananer er godt for tandhygiejnen.

8. Det er effektivt til at reducere stress.

Potentium i bananer kan hjælpe med at reducere stress, fordi det sænker blodtrykket. Bananer kan også have en afslappende virkning, fordi de er rige på kulhydrater. Kulhydrater producerer serotonin, en neurotransmitter, der beroliger dig.

Bananer indeholder også dopamin, et kemikalie, der beroliger nervesystemet og reducerer stress.

9. God til øjeblikkelig energiforsyning.

Bananer er rige på komplekse kulhydrater, aminosyrer, naturlige sukkerarter og andre mineraler, der øger energi. Bananens kulhydrater frigives langsomt i blodet, hvilket giver en kontinuerlig energiforsyning.

Det er effektivt at spise bananer efter træning. Bananer hjælper med at genoprette muskler og afbalancere fugtighedsretention. Undersøgelser viser, at to bananer kan give energi nok til 90 minutters intens træning.

Bananer kan være lige så gavnlige som sportsdrikke, ifølge en rapport fra Appalachian State University. Ifølge en rapport fra Harvard Medical School kan bananer desuden have yderligere fordele, som de fleste sportsdrikke ikke har. Frugten indeholder antioxidanter og sundere sukkerarter (fiber og vitamin B6), som hjælper med at opretholde energi.

10. Hjælper med at bekæmpe kræft.

Gule bananer er gode nok til dit helbred. Det kan dog være bedre, hvis bananer bliver brune og har pletter. Den brune banan har mere tumornekrosefaktor (TNF). Undersøgelser viser, at TNF er en anti-kræftforbindelse, der hjælper med at bekæmpe unormale celler i kroppen.

I en anden undersøgelse har bananforbrug været forbundet med reduceret risiko for tyktarmskræft. Bananer er også gode til forebyggelse af nyrekræft. Undersøgelser viser, at kvinder, der spiser fire til seks bananer om ugen, kan reducere deres risiko for nyrekræft med 50%. Denne effekt kan skyldes antioxidante phenolforbindelser i bananer.

11. Godt for øjenhygiejnen.

A-vitaminindholdet i bananer beskytter øjenmembranen og hjælper hornhinden.

12. Det er effektivt til at lindre menstruationssmerter.

Dette kan skyldes kalium i bananer. Mineraler fungerer som muskelafslappende midler og kan slappe af livmodermuskler.

Bananer kan hjælpe med muskelkramper forårsaget af menstruation. Og vitamin B6 og kalium kan forhindre fugtighedsretention og hævelse i maven.

13. Styr dit immunforsvar.

Bananer indeholder kobber, der forbedrer immuniteten ved at beskytte celler mod skader under kemiske reaktioner. Kobber er en vigtig komponent i det enzym, der metaboliserer jern, og jern er vigtigt for immunsystemet.

Det indeholder også C-vitamin, som hjælper med at producere hvide blodlegemer. Dette vitamin beskytter hvide blodlegemer mod kemikalier. Et andet vigtigt næringsstof i bananer er folsyre. Dette næringsstof er nødvendigt til cytokinsyntese, et protein, der regulerer immunrespons.

En anden undersøgelse viser, at magnesium i bananer også spiller en vigtig rolle i immunsystemet.

14. Det hjælper dig med at holde op med at ryge.

Høje nikotinniveauer i blodet får dig til at fortsætte med at ryge. Dette medfører gentagelse af usunde rygevaner. Kalium og magnesium i bananer sænker nikotinniveauet i blodet, hvilket hjælper rygere med at impulse.

15. Det er godt for diabetes.

Diabetespatienter skal være opmærksomme på kulhydrater i deres kost. Dette skyldes, at kulhydrater hæver blodsukkerniveauet hurtigere end andre næringsstoffer.

Bananer indeholder kulhydrater, men også fiber. Denne fiber kan bremse fordøjelsen og absorptionen af ​​kulhydrater. Dette forhindrer en stigning i blodsukkeret og styrer blodsukkeret.

16. Det hjælper med at behandle anæmi.

Især anæmi under graviditet kan behandles med folsyre. Folinsyre indeholdt i bananer forhindrer anæmi hos gravide kvinder og forbedrer fostrets sundhed.

C-vitamin i bananer hjælper også med at absorbere jern korrekt. Jern er en ingrediens, der hjælper med anæmi. Vitamin B12 hjælper med at behandle ondartet anæmi. Bananer indeholder ikke det anbefalede niveau af vitamin B12, men vitamin B6 indeholdt i bananer er nødvendigt for korrekt absorption og opbevaring af vitamin B12. Kobber i bananer hjælper også med at absorbere jern.

17. Det hjælper med feber.

Overdreven diarré og opkastning er et af de almindelige symptomer på feber. Disse symptomer dræner kroppens kaliumniveauer og forårsager svaghed. En kaliumrig banan kan være en stor hjælp til dette symptom. Det kan også fremskynde opsving ved at erstatte mistede elektrolytter.

Flavonoide forbindelser i denne frugt hjælper med at bekæmpe feber ved at reducere inflammation og øge immunaktiviteten.

18. Det får mig til at føle mig godt.

Ifølge forskning forbedrer bananer stemningen, fordi de hjælper med at stabilisere blodsukkeret. Og vitamin B6 lindrer stress og angst. Bananer er en god kilde til tryptophan, der hjælper med at producere serotonin (også kaldet det lykkelige hormon).

At tage en masse B-vitamin kan forhindre depression. Potentium i bananer har en positiv effekt på hjernens neuroner.

19. Det hjælper med at behandle hæmorroider.

Ifølge Pacific College of Oriental Medicine kan spise bananer på tom mave hver dag hjælpe med at behandle hæmorroider. Det anbefales at bruge tre bananer om dagen til hæmoragiske hæmorroider.

20. God til behandling af søvnløshed.

Kalium og magnesium i bananer hjælper med at slappe af muskler og fremme søvn. Tryptofan af bananer blev brugt til behandling af søvnforstyrrelser. Bananer indeholder også kompleks melatonin, som hjælper med at behandle søvnløshed.

21. Hjælper dig med at tabe dig.

Fibrene i bananer kan hjælpe dig med at tabe dig. Det hjælper også med at kontrollere blodsukkeret.

22. Det er godt til at fugte din hud.

Bananer er naturlige fugtighedscreme, der er gode for din hud. A-vitamin til stede i bananer gendanner mistet fugt og genopretter beskadiget, kedelig, tør hud.

For at straks hydrere tør, kedelig hud, mos modne bananer og påfør dem i dit ansigt. Udelukk nær øjnene. Lad stå i 20 til 25 minutter og skyl med lunkent vand. Hvis din hud er meget tør og skræller, kan du tilføje honning her. Hvis du tilføjer bananer og honning, hjælper det med at fjerne pigmentering.

23. Det er effektivt mod aldring.

Næringsstofferne i bananer hjælper med at fjerne rynker og holde din hud ung.

Mos avocado og bananer rig på vitamin A og E, som er gode til at forhindre aldring. Påfør det på huden og skyl det med vand 20 minutter senere. Sørg for at udelukke øjenområdet.

24. Det er godt til fodpleje.

De fugtgivende ingredienser i bananer kan bruges på den splittede hæl.

Mos bare to modne bananer og læg dem på tørre fødder. Lad det stå i 10 minutter og skyl fødderne med koldt vand.

25. Det hjælper hævede øjne.

Næringsstofferne i bananer kan hjælpe med at berolige blodkarrene under øjnene og reducere hævede øjne. Du kan knuse en halv banan og lægge det på det berørte område. Lad det virke i 15 til 20 minutter. Kalium i bananer aflaster overskydende fugt under huden.

Du kan også anvende bananskal i stedet for mosede bananer.

26. Hjælper med at eksfoliere.

Bananskrubbe kan forberedes til at eksfoliere huden. Rig på antioxidanter hjælper det med at fjerne døde hudceller.

Følgende er en bananskrubbemetode, som du kan forberede derhjemme.

Bland mosede bananer og 1 spsk sukker godt. Påfør det på huden og gnid det i en cirkel. Bananer fugter tør hud og fjern død hud.

27. Hjælper med at behandle kløende hud, vorter og psoriasis.

For kløende hud skal du gnide indersiden af ​​bananskal ind i området for at lindre det.

For at behandle vorter og psoriasis skal du påføre bananskal på området og gnide to gange dagligt i 10-15 minutter. Det er dog ikke en fuldt medicinsk verificeret metode, så kontakt din hudlæge, inden du implementerer den.

28. Det hjælper dig med at sove.

Melatonin er kroppens søvnfremkaldende hormon, og tryptophan er den aminosyre, der er nødvendig for at producere dette søvnhormon.

At spise bananer et par timer før du går i seng hjælper dig med at sove.

29. Det er godt for dit hår.

Bananer indeholder folsyre, der gør dit hår blankt. Folinsyre holder dit hår fugtigt. Kalium og andre naturlige olier af bananer hjælper også med at forbedre hårets sundhed.

Yderligere Information

Sjov kendsgerning om bananer.

  • Bananer er radioaktive materialer, fordi de har et højt kaliumindhold. Men du behøver ikke bekymre dig, fordi det er en meget lille del. Ifølge britiske medier skal der spises 10 millioner ad gangen for at dø af strålingseksponering fra bananer. Det siges også, at 274 om dagen skal spises i 7 år for at opnå kronisk strålingseksponering.
  • Der er omkring 1.000 slags bananplanter over hele verden.
  • Der forbruges mere end 100 milliarder bananer rundt om i verden hvert år.

Hvad er de andre anvendelser af bananer?

Bananer har et formål ikke kun for frugt, men også for andre dele af bananplanter.

Bananblomst – Også kaldet bananknopper, dette ekstrakt kan bruges til at forhindre infektion.

Bananblade – Blade kan bruges til at servere mad. Det kan også bruges til at fremstille dejformer inden stegning.

Bananstængler – Bananstængler er høje i fiber og kan bruges til at behandle forstoppelse.

Hvad er bivirkningerne ved at spise for mange bananer?

Hovedpine og søvnighed

Aminosyrerne i bananer kan udvide blodkarrene og forårsage hovedpine. Det indeholder også tryptophan, så at spise for meget kan forårsage søvnighed.

En dårlig tand

Bananer indeholder meget sukker, så hvis du ikke børster tænder ordentligt, kan du forårsage hulrum.

Hyperkalæmi

Overdreven forbrug af kalium kan føre til hyperkaliæmi, et symptom på muskelsvaghed og uregelmæssig hjerterytme. For at disse bivirkninger skal forekomme, skal der dog spises 43 bananer støt om dagen. Så du behøver ikke bekymre dig om din normale banankost.

Blodsukker

For stort bananforbrug kan øge blodsukkeret. Bananer har fiber, der modvirker denne effekt, men det er ikke godt at spise for meget. Patienter med diabetes skal være opmærksomme og konsultere en læge.

Nyrelidelse

Reducer bananindtag, hvis du har nyresygdom. Dette skyldes, at beskadigede nyrer ophobes kalium i blodet og forårsager hjertekomplikationer. Du skal konsultere en læge, før du spiser.

Show Buttons
Hide Buttons