Er aubergine sundt? 11 gode grunde

Er aubergine sundt? 11 gode grunde

aubergine sundt

Før jeg forklarer fordelene ved aubergine, lad mig kort forklare aubergineens sundhedsnæringsstoffer.

Auberginer er nærende og indeholder en række vitaminer, mineraler og fibre, som kroppen har brug for for at være sund og fungere korrekt.

C-vitamin – Holder cellerne sunde og opretholder sundheden i blodkar, knogler og hud.

Vitamin B6 – Hjælper immunforsvaret og dannelsen af ​​hæmoglobin.

K-vitamin – Et vitamin, som kroppen har brug for til blodkoagulation og sårheling.

Magnesium – Understøtter muskel- og nervefunktion i kroppen.

Kalium – Hjælper musklerne, der styrer puls og vejrtrækning.

Thiamin – spiller en vigtig rolle i nedbrydning af kulhydrater til energi, som kroppen har brug for.

Folat – Nødvendigt i knoglemarven for at fremstille hvide og røde blodlegemer og fremstille DNA.

Derudover indeholder aubergine også små mængder næringsstoffer som kobber, mangan, folinsyre og niacin.

1. Aubergine er gode for hjertesundheden.

De sundhedsmæssige fordele ved aubergine kan påvirke hjertesundheden positivt.

Fiber, vitamin B6, vitamin C og kalium er mange næringsstoffer, der findes i aubergine. Disse næringsstoffer kan have en positiv effekt på dit kardiovaskulære helbred.

For eksempel kan fibre hjælpe med at reducere mængden af ​​kolesterol, som din krop absorberer. Højt kolesterol kan føre til en ophobning af fedt, der holder fast i dine blodkar. Disse aflejringer kan vokse og gøre det vanskeligere for blod at passere gennem arterierne.

Dette kan igen øge blodtrykket, hvilket i sidste ende kan føre til forfærdelige sygdomme som hjerteanfald eller slagtilfælde.

Fiberne i aubergine binder det kolesterol, som kroppen absorberer med galden i fordøjelsessystemet, så kroppen kan fjerne det naturligt.

Kalium i aubergine er afgørende for kropsfunktionen. Det regulerer og styrker muskel- og hjertesammentrækninger. Styrkelse af hjertet reducerer i høj grad chancerne for højt blodtryk eller et hjerteanfald.

En øget risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde er forbundet med høje niveauer af et protein kaldet homocystein i blodet. De B-vitaminer, der findes i aubergine, hjælper med at sænke niveauet af homocystein.

2. Aubergine er god til forebyggelse af anæmi.

En anden sundhedsmæssig fordel ved aubergine er, at det kan forhindre jernmangelanæmi.

Anæmi på grund af jernmangel forårsager en række symptomer, herunder træthed, mangel på energi, bleg hud, hjertebanken og åndenød. Jernmangel er mere almindelig hos kvinder end mænd.

Jern spiller en vigtig rolle i produktionen af ​​røde blodlegemer, der transporterer ilt i kroppen. Mangel på jern får færre røde blodlegemer til at føre mindre ilt til kroppen. Dette forårsager symptomer som træthed og åndenød.

Auberginer er også rige på kobber, som sammen med jern spiller en vigtig rolle i produktionen af ​​røde blodlegemer.

3. Aubergine hjælper med at forbedre kognitiv funktion.

En af de andre fordele ved aubergine er, at det hjælper med at forbedre den kognitive funktions sundhed.

Auberginer indeholder høje niveauer af anthocyaniner, nasnin, hvilket gør skindene på disse grøntsager lilla.

Anthocyaniner er en type flavonoid, en forbindelse med antioxidantegenskaber. Nasnin hjælper med at forhindre betændelse i nervevæv. Neuroinflammation er årsagen til sygdomme som Parkinsons og Alzheimers.

Anthocyaniner fremmer blodgennemstrømningen til hjernen. God blodgennemstrømning til hjernen understøtter kognitive funktioner, herunder hukommelse, læring, problemløsning og beslutningstagning.

Derfor kan vedligeholdelse og forbedring af hukommelse og kognitiv funktion potentielt hjælpe med at forhindre aldersrelaterede hjernesygdomme.

Undersøgelser har vist, at aubergine nasnin kan hjælpe med at holde din hjerne sund og sikker ved at nedbryde fedt i hjernen, der kan forårsage celleskader.

Auberginer er også rige på phytonutrients såsom chlorogenic syre og kalium. Klorogen syre er en anden antioxidant, der er effektiv til at sænke blodtrykket og kontrollere blodsukkeret.

Kalium er essentielt for kroppen og kan fungere som en vasodilator. Efterhånden som blodkar udvides, når iltrig blod hjernen, hvilket giver sundhedsmæssige fordele svarende til de ovenfor nævnte anthocyaniner.

4. Aubergine hjælper dig med at tabe sig.

Aubergines lave niveauer af kalorier og kulhydrater og store mængder fiber og protein betyder også, at det er effektivt til vægttab.

Aubergine indeholder også minimalt fedt og kolesterol, hvilket gør det til en meget gavnlig mad for dem, der prøver at tabe sig.

5. Aubergine hjælper fordøjelsen.

En af de andre sundhedsmæssige fordele ved aubergine er dens evne til at hjælpe fordøjelsen.

På grund af deres rige fiberindhold fungerer aubergine som et naturligt afføringsmiddel, der forbedrer fordøjelsessystemets funktion. Inkludering af aubergine som en del af din diæt hjælper med regelmæssig afføring.

Det betyder at spise aubergine som et naturligt afføringsmiddel kan hjælpe mennesker, der lider af forstoppelse.

Aubergines rige fibrøse sundhedsegenskaber betyder også, at det kan forhindre risikoen for betændelse i fordøjelsessystemet. Fiber er en stærk antioxidant, der bekæmper betændelse.

Betændelse i fordøjelsessystemet forårsager symptomer som diarré, træthed, feber, mavesmerter og vægttab og er forbundet med Crohns sygdom og colitis ulcerosa.

Men mens ægplanter i moderate mængder kan hjælpe med at forhindre udviklingen af ​​betændelse, kan spisning af for mange ægplanter faktisk fremme inflammation.

Dette skyldes, at ægplanter indeholder et enzym kaldet cholinesterase. Et overskud af cholinesterase kan potentielt forårsage betændelse ved at blokere andre antiinflammatoriske stoffer i kroppen.

6. Auberginer hjælper kræft.

Aubergine største sundhedsegenskaber er dets kræftbekæmpende fordele. Aubergine har antioxidantegenskaber.

Især antioxidanter har den virkning, at de beskytter kroppen mod frie radikaler, molekyler, der kan beskadige celler.

Et fænomen kaldet oxidativ stress kan alvorligt ændre cellemembraner og andre strukturer såsom proteiner, lipider, lipoproteiner og DNA. Oxidativ stress kan opstå, når celler ikke er i stand til korrekt at ødelægge overskydende frie radikaler i kroppen.

Frie radikaler er blevet knyttet til degenerative processer i kroppen, herunder aldring, såvel som sygdomme som kræft, demens, gigt, hjerte-kar-problemer og Parkinsons.

Auberginer er også rige på mangan. En af de sundhedsmæssige fordele ved mangan er, at det kan bekæmpe frie radikaler, der kan skade kroppen. Vedligeholdelse af passende niveauer af denne antioxidant i kroppen kan beskytte celler og forhindre eller forsinke de ovennævnte sygdomme.

7. Aubergine hjælper med at kontrollere blodsukkeret.

En yderligere fordel ved aubergine er dets evne til at regulere blodsukkerniveauet.

Aubergine kan hjælpe med at opretholde et sundt blodsukkerniveau på grund af deres høje fiberindhold. Fiber forhindrer pigge i blodsukkerniveauet ved at bremse kroppens absorption og sukkerhastighed.

Auberginer indeholder specifikt naturlige planteforbindelser kaldet polyphenoler. Polyfenoler indeholder antioxidanter og kan reducere inflammation og forbedre hjernens funktion.

Polyfenoler stimulerer også udskillelsen af ​​insulin, et nøglehormon, der opretholder stabilt blodsukker.

Aubergine-anthocyaniner hjælper også med at behandle diabetes. Anthocyaniner hjælper med at forhindre insulinresistens hos mennesker med diabetes.

8. Aubergine er gode for øjenhygiejnen.

Et andet kendetegn ved aubergine er, at den er rig på antioxidanten lutein. Lutein er klassificeret som en af ​​to carotenoider, pigmenter der findes i øjet, som er ansvarlige for at beskytte øjet mod skader. Luteinmangel forårsager øjensygdomme som makuladegeneration (AMD) og grå stær.

AMD har tendens til at forekomme hos mennesker i 50’erne og 60’erne.

De antioxidantegenskaber ved auberginerige har positive effekter på at forsinke og reducere virkningerne af AMD.

At spise ægplanter kan også hjælpe med at sænke det intraokulære tryk. Højt øjetryk kan forårsage sløring, øjensmerter og sløret syn.

9. Auberginer har knoglesundhedsmæssige egenskaber.

Aubergine kan hjælpe med at forbedre knogletætheden og reducere risikoen for osteoporose. Aubergine indeholder næringsstoffer som calcium, magnesium og kalium, som hjælper med at øge knoglestyrken.

10. Aubergine hjælper med fosterskader.

Aubergine indeholder folsyre, hvilket er vigtigt for gravide kvinder. At spise en diæt rig på folinsyre kan hjælpe med at forhindre fosterskader. Folsyre mangel forårsager problemer for både mor og foster.

11. Aubergine har sundhedsmæssige fordele ved huden.

Aubergine er rig på vitaminer, mineraler, anthocyaniner og antioxidanter. Undersøgelser har vist, at disse egenskaber kan hjælpe med at forbedre hudtonen og langsom ældning.

Næringsstoffer pr. 100 g aubergine

 • Kalorier: 24 Kcal
 • Samlede kulhydrater: 5,7 g
 • Protein: 1 g
 • Samlet fedt: 0,19 g
 • Kostfibre: 3,4 g
 • A-vitamin: 27 IE
 • Folinsyre: 22 ug
 • B-vitamin: 1,09 mg
 • C-vitamin: 2,2 mg
 • E-vitamin: 0,3 mg
 • K-vitamin: 3,5 ug
 • Calcium: 9,0 mg
 • Kobber: 0,082 mg
 • Jern: 0,24 mg
 • Magnesium: 14 mg
 • Mangan: 0,25 mg
 • Kalium: 230 mg
 • Natrium: 2,0 mg
 • Zink: 0,16 mg
Show Buttons
Hide Buttons