Er asparges sunde? 16 gode grunde

Er asparges sunde? 16 gode grunde

Er asparges sunde?

1. Asparges hjælper dig med at tabe dig.

Den største grund til, at asparges hjælper dig med at tabe sig, er inulin, en vandopløselig fiber. Det er velkendt, at fiber er godt for folk at tabe sig. Ifølge en undersøgelse giver 6 g inulin så meget fyldning som 260 kalorier.

Asparges er også godt til vægttabskost, fordi det har meget få kalorier.

2. Asparges er god til kræft.

I en rapport offentliggjort af American Cancer Society taler asparges om at lindre kræft symptomer. Kaldet Cancer Survivors Network, denne rapport taler om de personlige oplevelser hos kræftpatienter og hvordan de har haft gavn af deres aspargesindtag.

En anden undersøgelse viste, at en bestemt aspargesforbindelse kaldet saponin inducerer kræftceldød. Forbindelsen inhiberede også yderligere vækst af kræftceller. En anden aspargesforbindelse, Sulphoraphane, undersøges i øjeblikket for dets kemiske forebyggelsesegenskaber.

Folinsyre fra asparges er også et godt næringsstof. Dette vitamin B kan reducere risikoen for kræft i bugspytkirtlen, tyktarmen og spiserøret.

3. Asparges hjælper med at forbedre urinvejssundheden.

Urinvejs sundhed betyder sundhed i blæren, nyrerne og urinrøret. Asparges er godt for sundheden i urinvejene. Antimikrobielle egenskaber hæmmer væksten af ​​bakterier, der kan forårsage infektion.

Asparges fungerer som et naturligt diuretikum for at øge urinemissionerne og hjælpe med forskellige urinvejsinfektioner.

Asparges vanddrivende egenskaber hjælper også med at vaske affald væk fra nyrerne og forhindre nyresten.

4. Asparges er god til betændelse.

Denne grøntsag indeholder høje niveauer af antioxidanter og hjælper med at bekæmpe betændelse. Asparges indeholder også inflammatoriske stoffer, der kan føre til hjertesygdomme.

Yderligere undersøgelser har vist, at antiinflammatoriske komponenter i asparges kan hjælpe med at lindre smerter og andre problemer såsom hovedpine, rygsmerter, gigt og gigt.

Asparges er også en god kilde til K-vitamin, der hjælper kroppen med at størkne blod.

5. Asparges er godt for hjertesundheden.

Asparges K-vitamin spiller en rolle i beskyttelsen af ​​hjertesundheden. K-vitamin forhindrer åreforkalkning og fjerner calcium fra arteriernes endometrium.

Vandopløselige fibre i denne grøntsag reducerer risikoen for hjertesygdomme. Fiberindtag er forbundet med sænkning af blodtryk og serumkolesterolniveauer.

Asparges indeholder thiamin, et andet vitamin B. Dette næringsstof styrer niveauet af aminosyren homocystein. Overskydende homocystein i blodet kan udgøre en risiko for hjertesundheden.

En anden undersøgelse taler om phytosteroler, saponiner, polyphenoler, flavonoider og ascorbinsyrer, som er plantebestanddele af aspargesrødder. Disse ingredienser hjælper med at fjerne overskydende kolesterol fra blodet og forbedre hjertesundheden.

Folsyre fra asparges er også godt til forebyggelse af hjertesygdomme.

6. Asparges hjælper med at forbedre hjernens sundhed.

Asparges er en god kilde til vitamin E og C. Undersøgelser viser, at disse to vitaminer hjælper med at reducere risikoen for Alzheimers.

Asparges har vist sig at forhindre kognitiv svækkelse og kognitiv tilbagegang hos ældre voksne.

Disse grønne grøntsager har også vist sig at hjælpe med at behandle depression. Folsyre i disse grøntsager kan hjælpe dig med at føle dig godt og behandle overfølsomhedsreaktioner. Undersøgelser har vist en sammenhæng mellem lave folatniveauer og depression.

7. Asparges hjælper fordøjelsen.

Fiber er kendt for at hjælpe fordøjelsen. Inulin, en anden unik aspargesfiber, forbedrer fordøjelsesprocessen.

Udover fiber er asparges rig på fugt for at forhindre forstoppelse og forbedre fordøjelsessundheden.

Asparges er også præbiotisk. Prebiotic er en plantefiber, der nærer gode bakterier i tarmen og skaber en balance mellem gode og dårlige bakterier.

8. Asparges hjælper med at forbedre knoglesundheden.

Lave niveauer af K-vitamin er forbundet med brud. Asparges er rig på vitamin K.

Korrekt indtagelse af K-vitamin forbedrer calciumabsorptionen. Det reducerer også mængden af ​​calcium, der frigives i urinen, hvilket reducerer risikoen for sygdomme som osteoporose. K-vitamin styrer også knoglemineralisering og hjælper med at opretholde knogletætheden.

Jern fra asparges styrker knogler og led.

Ifølge en undersøgelse kan præbiotika også forbedre calciumabsorptionen.

9. Asparges er god til opbygning af immunitet.

En anden vigtig forbindelse med asparges er glutathion, som hjælper med at ødelægge kræftfremkaldende stoffer. Denne forbindelse har vist sig at spille en rolle i immunfunktionen.

Prebiotika af asparges hjælper med at forbedre immuniteten og bekæmpe sygdomme som forkølelse. Asparges er også ret rig på antioxidanter, der styrker immunforsvaret.

10. Asparges hjælper med at behandle diabetes.

Asparges kan hjælpe med diabetes ved at holde blodsukkerniveauet konstant. Det øger også produktionen af ​​insulin, et hormon der hjælper kroppen med at absorbere glukose.

11. Asparges er god til graviditet.

Årsagen til, at asparges er nyttigt under graviditet, er på grund af folinsyre. Dette næringsstof hjælper fosteret med at udvikle sig ordentligt og reducerer risikoen for fosterskader. Gravide kvinder bør tage mindst 400 mikrogram folsyre hver dag.

Glutathion indeholdt i disse grøntsager er kendt for at øge fertiliteten.

12. Asparges hjælper med at forbedre synets sundhed.

Asparges vitamin A er godt for øjenes sundhed. Dette vitamin hjælper nethinden med at absorbere lys. Det er også en antioxidant, så det kan forhindre andre synsrelaterede problemer såsom makuladegeneration.

Asparges er rig på vitamin E og de stærke antioxidanter lutein og zeaxanthin. E-vitamin forbedrer synet. Lutein og zeaxanthin beskytter øjnene mod sygdomme som grå stær og makuladegeneration.

13. Asparges kan lindre tømmermænd.

Grunden til at jeg har tømmermænd er, at jeg mister mineraler og aminosyrer efter at have drukket.

Asparges aminosyrer beskytter leveren mod toksiner og lindrer de ubehagelige virkninger af tømmermænd.

14. Asparges kan forbedre menstruationssundheden.

Under menstruation føler kvinder sig trætte og sløv. Vitamin B kan være nyttigt på dette tidspunkt. Asparges er rig på vitamin B og kan hjælpe med dette problem.

Ifølge en undersøgelse anvendes asparges medicinsk til behandling af menstruationsforstyrrelser. Det siges, at præmenstruelt syndrom kan lindres. Asparges er også kendt for at producere østrogen og behandle symptomer på overgangsalderen. Men indtil videre er der behov for mere forskning. Se kun som reference.

15. Asparges kan hjælpe med at behandle tuberkulose.

Selvom det ikke er medicinsk bevist, blev rødderne på aspargesplanter ofte brugt som en behandling for tuberkulose. Men fordi det er et folkemiddel til det punkt, vil enhver, der er involveret i tuberkulose, helt sikkert nødt til at konsultere en læge.

16. Asparges hjælper med at forbedre hudens sundhed.

Påføring af aspargesekstrakt på din hud kan hjælpe din hud. Det kan også hjælpe med at behandle acne. C-vitamin og E forbedrer også hudtonen. Især C-vitamin nærer huden og forhindrer hudtørring.

8 Asparges bivirkninger, forholdsregler

For at undgå bivirkninger og negative virkninger af at spise asparges henvises til følgende.

1. Asparges kan forårsage mundtørhed.

Aspargesstængler er kraftige naturlige vanddrivende grøntsager. Denne vanddrivende egenskab forårsager hyppig vandladning og forårsager dehydrering. Jo lavere væskeniveau, jo højere er dehydrering. Dehydrering gør din krop tør.

2. Asparges kan forårsage tarmproblemer.

Stænglerne i denne grønne grøntsag er rige på fiber, men overdreven fiberindtagelse anbefales ikke. Fiber fjerner fugt og hærder afføring. Til gengæld påvirker det afføring i tyndtarmen negativt. Som et resultat kan du opleve tarmobstruktion ledsaget af forstoppelse, kramper og smerter.

3. Det er relateret til asparges stinkende afføring.

Dette er en af ​​de mest rapporterede bivirkninger af aspargesindtag. Denne grønne grøntsag indeholder antioxidanter rig på mineralsk svovl. Svovl er et element, der har en unik lugt.

4. Asparges kan forårsage allergi.

Efter at have spist denne grøntsag blev forskellige allergiske reaktioner rapporteret som følger. Hvis der er noget galt med din krop, skal du straks kontakte en professionel læge.

5. Indtagelse af asparges forårsager gas i kroppen.

Fødevarer rig på kulhydrater, især kostfibre, forårsager gas i fordøjelseskanalen. Undersøgelser viser, at folk prutter i gennemsnit 14 gange om dagen. Asparges indeholder det komplekse kulhydrat Lapinose. Fordi vi ikke har de nødvendige enzymer til at nedbryde disse kulhydrater, fermenteres de af bakterier og forårsager overdreven gasdannelse.

6. Asparges skal være forsigtig med mennesker, der bruger medicin til blodtryk.

Asparges er kendt for at spille en positiv rolle i blodtrykskontrollen og mindske risikoen forbundet med forhøjet blodtryk. Man skal dog være opmærksom på asparges, hvis De har forhøjet blodtryk og er blevet anbefalet antihypertensiv medicin. Undersøgelser viser, at asparges kan få blodtrykket til at falde som reaktion på medicin. Tag det efter høring af en læge.

7. Asparges kan forårsage pludseligt vægttab.

Vægttab er en af ​​bivirkningerne ved at indtage overdreven asparges. For stort forbrug af disse grøntsager vil resultere i vægttab på grund af vanddrivende egenskaber. Imidlertid kan overdreven tab af fugt i kroppen føre til en risiko for dehydrering.

8. Asparges interagerer med medicin.

Der er to hovedtyper af medicin, hvor asparges interagerer:

Antihypertensiv medicin og asparges har potentialet til at sænke blodtrykket. Derfor kan blodtryksniveauer sænkes sammen med medicin mod lavt blodtryk, som kan sætte dig i fare.

Diuretikum er ordineret til mennesker, der lider af nyreproblemer eller ødemer. Asparges er et naturligt diuretikum. Folk, der bruger medicin relateret til diuretika, har brug for opmærksomhed.

Ud over den nævnte medicin anbefales det at søge råd fra en specialist til korrekt indtagelse.

Show Buttons
Hide Buttons